Video: Hvor viktig er førsteinntrykket?

La oss snakke førsteinntrykk.

Jeg gjorde et eksperiment sammen med programmet Typisk Deg på TVNorge på førsteinntrykk som du kan se i videoen under, som viser akkurat hvor viktig de første tankene andre mennesker gjør seg om deg egentlig er. Jeg vil at du skal ta en titt på denne videoen og tenke over hvilket inntrykk du gjør på mennesker du møter ute i det virkelige liv. Hvordan kan du best signalisere de egenskapene du ønsker at de skal forbinde med deg fra starten av, og unngå å signalisere de negative som kan gjøre dem skeptiske til deg allerede fra første sekund.

Hvordan oppfører du deg for eksempel på et utested? Står du i et hjørne med ølen din og skuler rundt i lokalet for å finne noen å snakke med, eller står du og ler, danser og har det gøy sammen med menneskene som er rundt deg (mens du innimellom titter raskt rundt for å se etter søte jenter å hilse på)? Dette alene kan utgjøre en enorm forskjell i hvordan folk oppfatter deg. Om en jente har sett deg stå i et hjørne og speide, eller lagt merke til at du henger rundt henne i lengre tid før du endelig sier hei, kan beskrivelser som «usikker», «sjenert» eller til og med «creepy» være på plass allerede før du tar kontakt. Men om hun har lagt merke til at du har det morsomt, er sosial og prater med folk, vil heller beskrivelser som «morsom», «utadvendt» og «spennende» være på plass.

Så ta en titt på videoen, og tenk over hvilket inntrykk du gjør på folk både før og idet du tar kontakt med dem:

 

 

I mitt nettkurs «The Secrets of Confident Communication» går jeg enda dypere i både dette temaet og mange andre. Klikk her for mer informasjon, og for å få hele 95% rabatt på kurset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *