juni 18, 2010

Verdien av intensjon.

flirt4Intensjon er, helt enkelt forklart, målsettingen du har for det du gjør i en gitt situasjon. I en sjekkesituasjon vil din intensjon for å starte en samtale med noen være kritisk for din måloppnåelse i den situasjonen. Har du ingen intensjon, vil resultatet for samtalen i stor grad være overlatt til tilfeldighetene. Og tilfeldigheter er en dårlig wingman.

En av de viktigste tingene som skiller de ulike deltakerne på våre workshops og kurs fra hverandre er nettopp dette elementet. De deltakerne som vet hva de vil når de går bort til fremmede er også de som forlater med et telefonnummer, et kyss, eller jenta. De som går bort bare for å ”se hvordan det går” returnerer oftere tomhendt.

Grunnen for dette finner vi i vår holdning til interaksjonen. Når vi vet hva vi vil ha har vi et mål, vi har en drivkraft og vi vil automatisk forsøke å styre situasjonen i riktig retning ved enhver passende anledning. Når vi ikke vet hva vi vil ha blir det litt som å gå på et ukjent fjell uten kart og kompass, kanskje kommer vi frem der vi skal være, men det er i så fall på ren flaks, og veldig ofte ender vi opp med å vase følge feil sti.

Gjør det til et mål at du alltid skal ha en intensjon for det du gjør. Er du ute på byen for eksempel, vil det hjelpe deg langt på vei å vite hvorfor du tar kontakt med de du tar kontakt med. Er det bare for å prate og ”komme i gang” med å være sosial? Er det for å teste ut nye ting? Er det for å få et telefonnummer, et kyss, en ny venn eller for å utvikle et seksuelt forhold? Uansett hva motivasjonen din er, så vil du mye lettere oppnå målet ditt om du er bevisst på dette fra start til slutt. (Det er selvsagt helt greit å endre din intensjon underveis i samtalen dersom du oppdager at jenta/gutten var mer eller mindre interessant enn du først antok, bare sørg for at du vet hva din nye intensjon er!)

Merk deg forøvrig at jeg ikke snakker om å være avhengig av å få et utfall, bare at du skal vite hva det ønskede utfallet er. Dersom du blir for opptatt av at du absolutt skal få det du er ute etter vil du raskt oppleves som desperat og needy. Det er en viktig forskjell mellom å vite hva du er ute etter, og å være avhengig av å få det. Du må være villig til å gi slipp på intensjonen din, eller endre den, når du oppdager at ting ikke går som du først tenkte, og du må kunne gjøre dette uten at det påvirker ditt humør. Men som vi sier i Genuine Connections – det er ikke over før det er over, og vet du hva du vil ha, og ikke er redd for å gå etter det, så vil resultatene dine komme før du vet ordet av det!

Til din suksess!

~ Torkel ~

Tagged on:

4 thoughts on “Verdien av intensjon.

  1. TANKE-HANDLING-KONSEKVENS

    Skal en lykkes må en ha et bevisst forhold til alle 3! :-) Uansett hva det er en vil lykkes med.
    Morsomt å se hvordan mye av det dere tar opp er slikt som en lærer på salgskurs, bare vridd på en annen måte ;-)

  2. Det er helt klart masse overlappende mellom dette feltet og salg. Det er en grunn til at folk som er dyktige på dette området (kan nevne Sparknekt og Icon som eksempler) blir MEGET gode selgere selv uten selgertrening eller erfaring, så snart de prøver seg på det :)

  3. Andreas fra Gode Vibber skriver at man ikke skal skifte intensjon underveis fordi man da virker inkongruent. Men du anbefaler at man skal skifte underveis. Hva begrunner du det med?

  4. POENGET er at man alltid bør vite hva som er målet, slik at man vet hvor man skal lede samtalen.

    Om intensjonen endrer seg underveis har ingenting å si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *