Vær normal

Jeg vil bruke ukens innlegg til å presisere viktigheten av det å være normal i sjekkesammenheng. For de av dere som har sett episode 6 av trekant, kan redigeringen skape et inntrykk av at klappeleken og løfting er universale sjekketriks. Det er det ikke, det er noen enkle oppgaver man kan utføre for å bli mer leken. ”Sjekketriks” er for øvrig et utrolig teit uttrykk. Lekenhet er  ikke nødvendigvis noe som egner seg til ethvert tidspunkt, i likhet med veldig mye annet.  I et større perspektiv vil dette for eksempel høytidelige familiemiddager være et godt eksempel på når det ikke egner seg, mens et vorspiel hvor det synges drikkeviser eller danses er et sted hvor det er mer egnet.

Overdrivelse er et stort problem mange som driver med selvutvikling har. De mestrer ikke helt situasjonen, og det føles unaturlig og falskt. Dersom du ønsker å bli kjent med noen, er det beste utgangspunkt å være normal. ”Normal” er derimot et relativt begrep hvis innhold vil variere fra person til person, og det er det som definerer oss som mennesker og gjør våre personligheter unike. Noen er veldig seriøse, andre er kanskje mer energiske. Jeg vil derimot bruke normal i den sammenheng som det å harmonere med omgivelsene man er i, for det er nettopp det ”normal” for mange er.

Blandt viktige egenskaper jenter foretrekker hos gutter er følgende ofte nevnt:

  • Du må få hun til å le (lekenhet / humor)
  • Du må få hun til å føle seg spesiell og verdsatt (genuin interesse)
  • Du må Ikke ta deg selv så høytidelig og kun prate om deg selv (selvironi)
  • Du må ha et ”glimt i øyet” (seksuell spenning)
  • Listen er ikke uttømmende.

Når du legger dette til grunn, vil som regel for mye av det ene eller det andre få deg til å fremstå som litt rar. Er du for leken fremstår du som en underholdende klovn. Gå aldri opp til en jente for å underholde hun, eller en gutt for den saks skyld. Gå opp til en person fordi du er nysgjerrig på andre mennesker, og for å finne ut om de er interessante for DEG. Hvilke felles interesser har dere? Kan dere skape deres egen interne humor, som bare dere to forstår og omverdenen blokkeres utenfor?

En videre oppfordring er å ikke være  for seriøs heller. Unngå å havne  i rekken med alle andre som kjører standardregla med intervjuspørsmål, hvor samtalen får et preg av jobbintervju.

images

Spenning uten utløp kan også gjøre det samme.. Et eksempel på dette er å bare gå opp til en jente og bare stirre hun inn i øynene, uten å ta spenningen som bygges opp et steg videre. Overdrivelse i kombinasjon med mangel på videre kunnskap gjør at interaksjonen stagnerer, og du kan oppfattes som en skikkelig weirdo. Dette er likevel ikke nødvendigvis gitt – for de med erfaring kan dette være utrolig effektivt.

En mye mer strategisk fremgangsmåte er å faktisk være seg selv. Normale mennesker harmonerer med omgivelsene. De er ekte og autentiske i forhold til seg selv. De er gjerne  avslappet, hyggelige og imøtekommende. De som på den annen side overdriver vil ofte fremstå som en som prøver for hardt, eller du blir sett på som rar. ”Rare” mennesker er personer som gjerne har misforstått mange av de sosiale reglene, og mye av det de sier / gjør fremstår som sosialt ukalibrert. Feil humor. Feil kontekst.

Bruk de øvrige egenskapene for å skille deg ut, men finn den gylne middelvei. Legg for øvrig merke til at dette skal være standarden, og ikke en modus du ”skrur på” bare for å få hun. Interaksjonen skal være ekte og genuin, ikke manipulativ og falsk.

Bottom line:

Bruk lekenhet for å få samtalen til å hooke, skape en intern humor. Bruk genuin interesse til å lære om hun og finne felles interesser. Bruk seksuell spenning for å skape lyst. Men seriøst folkens, aldri glem at ”There’s a time and place for everything.” Les situasjonen. Forstå reglene. Ikke overdriv. VÆR NORMAL.

– Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Vær normal”