Utvikle et sosialt liv

Denne ukens innlegg omhandler noen enkle retningslinjer for å skape seg et aktivt og sosialt liv. Mye av det har jeg plukket opp gjennom min erfaring med dykkingens fantastiske verden. Kast deg over artikkelen dersom du ikke er redd for å ta deg vann over hodet. (pun intended)

PADI er verdens største dykkerorganisasjon. De sertifiserer tusenvis med dykkere hvert eneste år, og er meget viktig aktør i dykkebransjen. Organisasjonen er størst fordi de er gode på markedsføring og de gjør dykking enkelt og greit for de aller fleste. Grunnkurset deres, Padi Open Water Diver, avsluttes med en oppfordring om å fortsette utdanningen og utforske forskjellige aspekter ved dykking. Dette er selvfølgelig for å sørge for å beholde kundemassen, men også for å oppfordre folk til å lære mer.

Det hele er meget enkelt. Padi oppfordrer sine ferske dykkere følgende:
Go Places, Do things and Meet people.

Det handler i bunn og grunn om å skape seg et aktivt liv, gjøre spennende ting og ikke minst møte spennende mennesker. Noen som syns dette ser kjent ut?

I forhold til sjekking og andre sosiale aktiviteter er disse retningslinjene kjempeviktige.

Go places handler om å se nye steder. Det trenger ikke være nye charterturer til nye byer i nye land. Men det kan like gjerne handle om å se sitt eget nærområde på nye måter.
Dra til nye kafeer, nye parker, eller prøve nye utesteder.

Do things handler om å prøve nye aktiviteter. Det kan være frisbee i parken, dansekurs, gocart, minigolf, eller hvorfor ikke et fotokurs? Eller hvorfor ikke ta med seg hele nachspielet ned til kanalen for nattbade litt? Hvem får med seg flest tilfeldig forbipasserende?

Meet people handler om nettopp dette. Møt nye mennesker. snakk med folk du vanligvis ikke prater så mye med. Prat med menneskene i butikken, i parken, eller gateselgere. Folk som pusher medlemskap til ymse organisasjoner er som regel svært lette å prate med. Hundeeiere syns som regel at det bare er sjarmerende når noen kommer frem for å hilse på bikkja. Trust me on this one. Jeg har hilst på tusenvis med hunder, men så er jeg litt over middels glad i dem også. :-P

Meet people handler ikke bare om at du selv skal møte nye mennesker. Sørg for å introduser dine venner for hverandre. inviter folk fra forskjellige deler av din vennekrets til noe morsomt. spillkveld, grilling i parken eller andre sosiale ting er perfekt anledning. Etterhvert så blir en fort navet i vennekretsen dersom en introduserer folk på kryss og tvers. “åja… kjenner du også han? :-) “

Husk at det finnes ingen fremmede. Bare venner en ikke har møtt enda.

Klas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 tanker om “Utvikle et sosialt liv”