Utvikle din hjerne ved å utfordre din komfortsone.

brainVi har nok alle hørt om komfortsonen, og hvor viktig det er å utfordre den. Enten det handler om å tørre å si hei til den attraktive fremmede, prøve noe nytt eller gjøre en ting hver dag som skremmer oss – så er rådene like mange som de er velmente.

For det ér viktig å utfordre oss selv og vår egen komfortsone dersom vi vil ha mer ut av livet. Ved å bare forholde oss til de aktivitetene, menneskene og stedene som er kjente for oss vil utviklingen vår stoppe.

Albert Einstein sa en gang at, «once you stop learning, you start dying.» Og kanskje hadde godeste Einstein mer rett enn han var klar over.

Nye studier viser nemlig at ved å lære nye ferdigheter og prøve nye ting, så sørger vi for å holde hjernen vår skarp, og til og med øke dens funksjoner!

Studien som ble gjort i slutten av 2013 av Denise Park fra University of Texas viste at voksne mennesker som ble utfordret gjennom å praktisere mentalt krevende aktiviteter – som å lære seg nye ferdigheter, forholde seg til nye mennesker og sosiale grupper og lignende – forbedret sine kognitive styrke.

Med enklere ord: Mennesker som utfordrer sine komfortsoner gjennom å lære nye ting, og møte nye mennesker, forbedrer både sin hukommelse og andre mentale ferdigheter betraktelig mer enn de som ikke gjør dette jevnlig.

På lang sikt kan mye tyde på at dette er med på å redusere risikoen for sykdommer som demens og alzheimers, men også på kort sikt vil det endre våre liv betraktelig; både fordi vi får tilegnet oss nye ferdigheter og kunnskaper, og fordi vi får muligheten til å møte nye mennesker og utvikle våre sosiale og romantiske liv på den måten.

Vi har dermed ingen unnskyldning for ikke å oppsøke nye aktiviteter eller kunnskaper, uansett hvilken alder vi er i. Ved å ta nye kurs, reise på nye turer, snakke med nye mennesker og prøve nye aktiviteter blir du altså både mentalt skarpere – og utvikler et bedre sosialt og romantisk liv!

Så hva venter du på? Få ut fingeren og utfordre deg selv. Ta den avgjørelsen du har vært redd for å ta, gå på det kurset du vet ville vært godt for deg, dra på den turen du har hatt lyst til å dra på.

Skap denne vanen nå, og se at resten av ditt liv vil endre seg til noe bedre enn du noen gang hadde sett for deg!

 

-Torkel

PS: Vil du ha et gratis nettkurs som lærer deg å utfordre komfortsonen din på riktig måte? Klikk her!

 

Kilde: http://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/learning-new-skills-keeps-an-aging-mind-sharp.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *