Trygghet og Toleranse – Nøkkelen til intime forhold.

Sparknekt skriver:

Vi har som kjent vært to stykker i Genuine Connections. Nylig har vi tatt opp en instruktør til i staben vår, men frem til nå har Hjerter stort sett kjørt forestillingen alene. Nå er det sånn at det begynner å ta skikkelig av med kursing, media og annen oppmerksomhet, så fra nå av kommer artiklene gå på rundgang mellom oss instruktører. Dette blir herved mitt første av mange innlegg her i sjekkeskolen.

Når vi mennesker blir kjent med hverandre er mange bekymret for hva den andre måtte tenke og tro.
Det er naturlig fordi vi har alle erfaringer med at noen ganger har vi møtt negative reaksjoner når vi har åpnet oss for tidlig. Derfor er vi som regel forsiktig når vi møter noen nye. Vi er alle sammen redd for avvisning, særlig når vi føler oss sårbare.

For ikke lenge siden understreket en venninne nettopp dette da hun fortalte følgende:
«Hvor ærlig jeg er kommer an på personen jeg prater med. Jeg er veldig flink til å finne ut av hva folk aksepterer av ærlighet.»

For å finne ut hva du tåler av ærlighet, vil særlig jenter teste deg. Dersom en ikke klarer testen vil en ikke få vite nettopp det jenta hadde lyst til å fortelle. Dette gjelder særlig i forhold til seksuelle fantasier og erfaringer. Dessverre er det sånn at jenter blir dømt utrolig hardt for sin seksualitet. Dersom ei jente har flere enn X partnere i løpet av kort tid vil andre fort se ned på henne. «Pass deg for Christine, hun er litt for løs for sitt eget beste.» Derfor er jenter ofte mer forsiktige i begynnelsen. De vil tone ned sin seksuelle side for ikke å bli dømt. Det er bare om de føler seg trygg på deg at de vil åpne seg.

Derav tester jenter ofte gutter for å finne ut hvor trygge de kan være på ham. Ved å være en aksepterende og tolerant mann vil jenter åpne seg noe helt utrolig. De blir også takknemmelig for at de kan åpne seg og virkelig gi uttrykk for den personen de virkelig er.

For å være en person som aksepterer andres seksualitet må en forstå at jenter er minst like seksuelle som menn er, kanskje mer også. Jenter elsker sex og de elsker at vi menn begjærer dem. Seksualitet skal handle om glede og nytelse. Sex er en god ting som vi bør glede oss så mye som mulig over. Å være seksuelt aktiv er en del av det å være et sunt menneske.

Men tilbake til testinga. For noen uker siden kom ei venninne og ville fortelle meg noe rart som hadde skjedd. Jeg ble interessert, og spurte hva hun hadde opplevd. hun begynte å fortelle om en sexdrøm hun hadde hatt, og hun hadde til og med våknet i en orgasme. Jeg smilte og spurte litt om hvordan det opplevdes, hva hun hadde drømt om osv. Men hovedsakelig ga jeg uttrykk for at dette var kult, og jeg var interessert i å få høre om det.

Jeg merket på kroppspråket hennes at det var noe mer, og etter kort tid kom hun igjen. «du? Det skjedde noe annet interessant herom kvelden…» Jeg var nysgjerrig, og hun begynte å fortelle om en opplevelse hun hadde hatt med en annen fyr.
Hun hadde egentlig mest lyst til å fortelle meg om hva som hadde skjedd med fyren, men testet meg litt først for å se hvordan jeg reagerte. Da hun merket at jeg hadde et avslappet forhold til seksualitet og var interessert i hvordan hun tenkte og fungerte slapp hun seg løs. Etterpå passet jeg på å gi ho skryt for at hun tok det opp.

Så ved å være avslappet og aksepterende vil jenter åpne seg noe helt utrolig. I både overført og bokstavelig betydning.  Holdningen en vil ha er litt som en har når noen forteller om en ny bok de har lest. «Jaha? Kult, fortell mer, hva skjedde så?»

For å bli bedre kjent med jenter og kvinners seksualitet kan jeg anbefale boken «My Secret Garden» av Nancy Friday. Dere kan også finne mye bra på nettet. Men den beste måten å finne ut om kvinners fantasier og forhold til sex er nettopp..ja du gjettet det… snakk med jenter om det.
Sparknekt

5 thoughts on “Trygghet og Toleranse – Nøkkelen til intime forhold.

 1. Men hvordan fremhever du at du er tolerant i slike situasjoner? Mener du at det er nok og ikke dømme eller at man burde ordlegge det at man er tolerant ovenfor det og syntes det er interessant?

  Jeg innbiller meg at veldig mye går på og utlevere seg selv?

  PS: Gratulerer med første innlegg.

 2. Toth:
  Vel.. hvordan en best fremhever at en er en tolerant mann vil selvfølgelig variere avhengig av situasjonen en befinner seg i.
  Dersom noen nevner erfaringer, fantasier eller sånne ting, så pleier jeg bare å komme med en positiv respons tilbake. men bare helt low key. for dersom ikke du gjør det til en stor greie, så vil sjeldent jenta gjøre det til noe stort heller.

  Som du nevner mot slutten kan det være en god ide å dele egne preferanser på en nesten nonchalant måte. For å få tillit må en ofte vise tillit. Så ved å dele ting om seg selv vil andre fortere åpne seg.

  Spar

 3. Hei Spar!

  Veldig bra det du skriver. Du treffer spikeren pa hodet. Ingen tvil om at dette innlegget, i tillegg til alle de andre hjerter har skrevet, viser at dere har «peiling» pa hvordan jenter fungerer.

  Det festlige er at dette ogsa er en av de FA tingene som ogsa gutter setter pris pa (i tillegg til utseende selvfolgelig). Da mener jeg ikke at gutter tester jentene like mye som omvendt, men gutter synes ogsa at det er allright at jenter er tolerante og sier seg enig med dem i det meste (spesielt hvis de har et stort, sott smil om munnen nar de fasilterer deg).

  Sitat spar: «Så ved å være avslappet og aksepterende vil jenter åpne seg noe helt utrolig. I både overført og bokstavelig betydning. Holdningen en vil ha er litt som en har når noen forteller om en ny bok de har lest. “Jaha? Kult, fortell mer, hva skjedde så?”». Dette synes jeg er en god generell holdning, for all del. Samtidig kunne jeg onske at du i samme avsnitt ogsa fortalte om viktigheten av a kjenne seg selv sa mye, at man ikke er tolerant overfor de tingene man misliker eller er uenig i. Sa i lys av dette skal jeg vare helt 100% arlig a si hva jeg mener.

  Aller forst et nytt sitat: «Dessverre er det sånn at jenter blir dømt utrolig hardt for sin seksualitet. Dersom ei jente har flere enn X partnere i løpet av kort tid vil andre fort se ned på henne. “Pass deg for Christine, hun er litt for løs for sitt eget beste.”» (spar). Kjare spar, ja vi mennesker er polygame. Dog er det som gjor mennesker til mennesker noe ganske annet. Forskning tilsier at det som har gjort menneske til et overlegent andre arters inteligent skapning (storrelsen pa hjernen mest fremtredende forskjell) skyldes at perioden mellom fodsel og kjonnsmodning er veldig lang, kombinert med tette familieband. Med andre ord, vi har en lang opplaringsperiode hvor foreldre innvesterer energi som gir barnet en innsikt som er storre en minimum av hva som er nodvendig for a konkurrere med andre arter. Tradisjonelt har det som har muliggjort dette vart at vi lever i lange parforhold. Dette monsteret har vart kjent i lange tider og mange har spekulert i at dette kan vare en av arsakene til at religioner har oppstatt med strenge regler for nettopp, parforhold. Tro det eller ei sa er det faktisk en langt storre andel av kristne mennesker som gjor det bra pa skolen og IQ tester (hippokampus vokser nar den stimuleres) enn de som karakteriserer seg som agnostikere eller ateister (selv er jeg ikke kristen). Tar selvfolgelig forbehold om at noen av disse arsak/ virknings sammenhengene er noe spekulative og kan vare gale.

  Du tenker sikkert na, kan du vare sa snill a snart komme til poenget. Ja. Det jeg mener er at det kan vare en god ting at jenter som er lause blir kalt sluts, og gutter som er rundbrennere blir kalt klamydia. Det forteller bare noe om hvem de er og hva slags holdninger de har. Sa er det opp til hver enkelt a ta stilling til om dette er akseptabelt eller ikke. Selvfolgelig skal man ikke komme med pastanner som ikke er sanne per def av samfunnsnormen og tradisjonelle samfunnsnormer. Dette er logn. Dog setter jeg pris pa at folk som er arlige forteller meg om en interessant person ligger med alle, fordi dette er noe som jeg ikke onsker. Dersom noen har behov for a forandre samfunnsnormen, ma man argumentere apent for dette. Dvs at dersom du/ dere har et onske om a vare genuine og synes polygami er en utelukkende flott tilfredsstillende ting, sa ma man gi tydelig uttrykk for dette! Eksempelvis: hvis du er en gutt som har hatt X=3 partnere siste mnd og onsker deg sex med en ny jente. Da bor du fortelle henne sa tidlig som mulig etter at du kjenner den seksuelle lysten at du har lyst pa sex, samtidig som du ogsa er apen om at du siste mnd har hatt sex med 3 forskjellige personer. Da er man genuin! Du forteller hvem du er, hvilke holdninger du star inne for, og ingen foler seg lurt. Det samme gjelder selvfolgelig ogsa andre veien. Hvis jeg da onsker a kalle deg en rundbrenner er dette noe jeg har all rett til a gjore fordi det bare forteller noe om deg som andre vil skjonne betydningen av.

  Dere har utrolig mange gode observasjoner pa sidene deres som man kan lare utrolig mye av, men ofte savner jeg en pressisering av at lardomen dere gir folk bor benyttes med onske om at alle skal komme ut av det uten risiko for misforstaelse. Altsa at man er apne, arlige og genuine!

 4. Hei Enkelt!

  okei.. her gaper du over mye. Du er innom toleranse i forhold til hva en selv mener, polygami og oppdragelse,IQ vs religiøsitet, og begrep som rundbrenner og sluts. Jeg skal prøve å holde tunga i rett munn (pun intended) og ta for meg en ting av gangen.

  Jeg tror du misforstår litt når du sier at en skal jatte med og si seg enig i alt mulig. Dersom en faktisk er enig i en påstand, så er det greit nok. Men i utgangspunktet er skal en ikke jatte med for å blidgjøre andre. Da fremstår en som en fyr som ikke har noen ryggrad og gjør alt han kan for å blidgjøre dama. Ingen damer (eller menn) vil ha en sånn partner. Dersom vedkommende ikke
  klarer å stå opp for seg selv, hvordan skal han/hun kunne hjelpe meg når jeg trenger det? Det er rett og slett uattraktivt. Vi trenger alle en partner vi kan bryne oss litt på.

  Det jeg mente var at når en person deler personlige ting, intime erfaringer og egne preferanser så er det en fordel å ha en tilbakelent holdning. Særlig i forhold til når noen snakker om tidligere partnere, seksuelle erfaringer osv.
  Da er det kjempeviktig at en ikke dømmer vedkommende, for da vil hun for det første ikke dele flere ting med deg, og for det andre vil hun føle seg ille til mote. med det resultat at hun nok går videre.

  Dersom en har satt seg litt inn i seksualitet og ikke minst kvinners fantasier vet et at fantasier om f.eks. trekanter med to menn, anonyme elskere, og drømmer om å bli holdt fast er helt vanlig og mainstream. Det er helt klart spennende fantasier, men ikke noe unikt og verdt å reagere så mye over.

  Hvorvidt mennesket er mest monogam eller mest polygam strides de lærde om. Det har vist seg at de fleste samfunn opp igjennom historien har vært polygame, men samtidig så har de fleste enkeltindividene vært monogame.

  Dersom mennesket var utelukkende monogamt ville vi ikke hatt de strenge religiøse reglene om ekteskap osv. Det ville ikke vært nødvendig. Vi ville bare funnet en partner og det var det. Men samtidig dersom mennesket ikke (tilsynelatende) hadde klart å leve monogamt ville vi heller ikke hatt ekteskapet. Så det er litt sånn ja takk begge deler.

  Mennesker er tilpasningsdyktige og vil i noen tilfeller være monogame og i andre polygame. Det kommer helt an på hva som lønner seg.
  eksempelvis har menn med høy sosial status og makt har alltid vært polygame. Selv i «monogame» samfunn. Fordi de har muligheten til det. Og kvinner dras til menn med makt og status fordi det øker deres sjans for overlevelse. selv om de må dele ham med andre.

  For mer info om dette temaet kan jeg anbefale » Why sex matters – a darwinian look at human
  behavior» – skrevet av Bobbi S. Low.
  Det er en kjempebra bok og jeg kan absolutt anbefale den.
  se mer om boka her:
  http://press.princeton.edu/titles/6684.html

  I forhold til religøsitet og intelligens tror jeg du tar
  grundig feil. Det er gjort flere studier på dette, og de kommer til motsatt konklusjon enn hva du gjør.

  Se f.eks.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2111174/Intelligent-people-less-likely-to-believe-in-God.html

  eller:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_intelligence#Studies_comparing_religious_belief_and_I.Q.

  Jo høyere utdanning folk har (og dermed også høyere IQ) jo mindre sannsynlig er det at de tror på Gud(er). Med utdanning lærer en kritisk tenkning, vitenskapelig metode, og ikke minst så lærer en å tenke selv. ;-)

  Du har mye rett når du sier at det er viktig å være åpen, ærlig og genuin når en møter mennesker. De fleste konflikter mellom mennesker forårsakes av forskjellige forventninger og dårlig kommunikasjon.

  Derfor er det viktig å klargjøre hvilke intensjoner en har når en blir kjent med noen nye. Hva kan vedkommende forvente seg av deg? hva kan du forvente av den andre? og det viktigste er å tenke over hvorfor en setter de forventningene en gjør?

  Dersom en er ute etter noen å kose seg med den kvelden, så er det viktig at den (eller de) en tar med seg hjem er inneforstått med det. Men å begynne å fortelle om antall partnere en har hatt siste uka,måneden eller året er nok en feilslått strategi. Hvordan tror du det ville gått dersom en tidlig skulle si:»hei! du så artig ut, og jeg vil gjerne bli bedre kjent. forresten så leter jeg etter
  kjæreste og fremtidig mann til mine barn.»?
  it would send them running for the hills!

  som tidligere presisert, en bør gjøre sine intensjoner klart. but there’s a time and place for everything.

  Håper jeg fikk klargjort noen synspunkter
  :-)

  Sparknekt

 5. Hei igjen spar:) Beklager noe sent svar!

  Tror IKKE det var noen misforstaelse mellom oss nar det gjelder dette med toleranse vs det a si seg enig med folk (eller dine ord, jatte med). Toleranse dreier seg om a kunne se flere mulige losninger samt at man hele tiden er bevisst pa at det synspunktet man har i nuet kan vare feil (at man har evne til a revurdere), eller at noe som er riktig for meg ikke trenger a vare riktig for andre.

  Sa, i eksemplet ditt med jenta… er det kjempefint at man uansett hva slags meninger/ lyster personen har, synes det er interessant a hore hva de sier, tenker og foler, gir uttrykk for at dette er interessant, og supplerer med egne synspunkter/ argumenter for og imot.

  Poenget mitt med dette avsnittet var vel forst og fremst a papeke at man ikke skal holde tilbake meninger som man vet vil gjore at den andre part sansynligvis ikke blir bestevennen din. Dog kan man ogsa i samme sleng presisere at selv om man er uenig pa dette feltet, vil man gjarne hore hvilke synspunkter personen har pa andre felt. Dermed ender man opp i en situasjon hvor man far et mest mulig riktig bilde av den andre og den andre av deg, slik at man kan velge venner (eller personer man onsker tilbringe tid sammen med), etter dette. Likheter tiltrekker hverandre som regel!

  Grunnen til at jeg i det hele tatt apnet med dette var fordi jeg onsket a si at: «Ok dette er vi enige om. Na legger jeg fram det jeg er uenig med deg i, sa haper jeg du ikke dommer meg for at jeg har en annen oppfatning enn deg om folgende». Altsa har jeg ikke misforstatt deg, bare kommet med en ytring om en tilleggssetning som jeg mener er viktig (dette trenger nodvendigvis ikke vare riktig for andre). Jeg ser ogsa at jeg kanskje ikke har forklart meg godt nok, og fordi jeg onsker a ga rett pa sak eller vare sa effektiv som mulig, velger jeg a ha en fremoverlent holdning (ikke tilbakelent). Beklager for at jeg er sa utalmodig!

  Na tilbake til det jeg var uenig i. Du skriver: “Dessverre er det sånn at jenter blir dømt utrolig hardt for sin seksualitet. Dersom ei jente har flere enn X partnere i løpet av kort tid vil andre fort se ned på henne. “Pass deg for Christine, hun er litt for løs for sitt eget beste.”” (spar).

  Jeg skriver: «Det jeg mener er at det kan vare en god ting at jenter som er lause blir kalt sluts, og gutter som er rundbrennere blir kalt klamydia. Det forteller bare noe om hvem de er og hva slags holdninger de har. Sa er det opp til hver enkelt a ta stilling til om dette er akseptabelt eller ikke.»

  Hva slags fantasier kvinner har, har jeg ikke uttalt meg om. Heller ingenting jeg reagerer pa i forhold til dette annet enn at jeg synes det er helt normalt.

  Dersom de larde strides om menneske er mest monogamt eller polygamt, sier det seg selv at menneske i hvert fall er litt polygamt. Her er vi ogsa enige foler jeg!?

  At ekteskap er til for a gjore oss mer monogame (leve under langvarige parforhold) er akkurat det jeg forsokte a si for jeg la frem min egen mening, der jeg var uenig med deg angaende at man setter lause jenter i bas. Det a ha to foreldre som bidrar til barnets oppvekst oker sjansen for at barnet overlever.

  At kvinner dras til menn med makt og status fordi det øker deres sjans for overlevelse er jeg ogsa helt enig i, og kan tillegge at det ogsa oker sjansen for barnets overlevelse. Sa igjen er vi helt enig!

  Nar det gjelder IQ og religion har du ogsa helt rett og det er kjempebra at du har tatt deg brydderiet med a finne ut av dette. Dette var en felle fra min side for a se om du fulgte med i timen (derfor tok jeg forbehold om at noen av arsaks virknings sammenhengene kunne vare spekulative eller gale). Det har vist seg at religiose har en noe lavere IQ enn ikke troende. Pa tross av dette viser det seg ogsa at det er en overhyppighet av for eksempel kristne i akademiske miljoer. Tar man for eksempel medisin som er det studiet med vanskligst inntakskvote i Norge, finner man ut at andelen personlig troende er ekstremt mye hoyere her, enn sammenliknet med resten av befolkningen. Dette kan skyldes at mange troende velger medisin som fagfelt, men ogsa at de er mer oppoffrende, eller har fatt en bedre faglig balast fra to foreldre som har vart tilstedet under oppveksten.

  Personlig mener jeg a ikke leve ut alle sine lyster med mange partnere, men forsoke a gjore seg selv sa monogam som mulig er viktig for a skape sa gode vilkar for barna som overhode mulig. Derfor synes jeg det er greit a fa vite om en jente er lett pa traen eller ikke, for a danne meg et bilde av om hun er som meg nar det gjelder dette.

  Om jeg sier til andre tidlig: «hei! du så artig ut, og jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg. Men jeg synes det er mest rettferdig a fortelle deg at jeg ikke er en sann type som blir med noen hjem forste kvelden, for egentlig leter jeg etter en kjarste og framtidig mann til mine barn. Sa na vet du hvor jeg star sa jeg ikke kaster bort tiden din. Jeg setter pris pa om du har noe av samme utgangspunktet, selv om sjansene kanskje er sma for at det blir full klaff.» Hvis noen loper over atlanteren for noe sant, sa lar jeg de lope for da er de ikke den rette for meg!

  If its time and place for everything anytime, then you are tolerant. Eller da taler du mye.

  Med vennlig hilsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *