Trosse frykten

Syns du det er litt skummelt å snakke med fremmede? Har du mer enn noen få sommerfugler i magen når du går bort til ukjente? I denne artikkelen skriver jeg om hvorfor det er så sinnsykt viktig at en søker kontakt, og hva en gjør med frykten.

Frykt for det ukjente er en naturlig frykt vi alle har mer eller mindre av. Det vi ikke kjenner kan være skummelt og kanskje til og med farlig. Vi er redde for mørket fordi vi ikke vet hva som skjuler seg der.
Vi kan være redd for fremmede fordi de kan være farlige for oss. Dette er helt naturlige reaksjoner som har alt med vår utvikling å gjøre. I tidligere tider var det jo farlig å møte fremmede. Det var farlig utendørs fordi det kunne være rovdyr (både menneskelige og andre) ute på jakt.

Det er viktig å ta slike følelser på alvor, men samtidig må en gjøre en liten risikovurdering. Det er ikke alle følelser vi bør lytte like mye på. Som for eksempel frykten for å snakke med den søte dama på trikken, eller han kjekke fyren på bordet ved siden av deg. Der er det ingen reell fare for oss. Det er bare egoet vårt som spiller oss et puss.

Hver gang vi unnlater å prate med noen vi egentlig synes ser spennende ut så taper vi litt på det. Tenk om vedkommende kunne blitt en god venn? en livsledsager? foreldre for dine fremtidige barn? Eller tenk om denne personen kanskje har en ledig stilling i firmaet sitt og leter etter noen som deg?

Poenget mitt er at vi har alt å vinne på å ta kontakt med andre mennesker. Ikke alle mennesker til enhver tid selvfølgelig, men i de situasjonene hvor vi merker at han/hun var spennende.

Jeg har akkurat lest boken Communication and the Art of Persuasion av Jim Rohn. Det var en helt sinnsykt spennende bok om hvordan forbedre kommunikasjonen mellom oss mennesker. kan anbefale den på det sterkeste.
Jim Rohn har sagt mye lurt og har også sagt følgende: «Take advantage of every opportunity to practice your communication skills so that when important occasions arise, you will have the gift, the style, the sharpness, the clarity, and the emotions to affect other people.»

Vi vet aldri når vi trenger så bra ferdigheter som overhodet mulig. Vi vet aldri når vi står ovenfor det mennesket som kan forandre livet vårt. Når vi ser noen vi har sansen for så bør vi gå bort og slå av en prat. Hva skal du si spør du? vel… Det er faktisk ikke så nøye hvordan en starter en samtale. Din fremtoning, ditt kroppspråk og din intensjon er mye viktigere. Det er derfor vi bør bli vant til å prate med fremmede. For da blir samtalene uanstrengte og naturlige.

Ukens oppdrag blir derfor følgende:
Snakk med minst fem fremmede hver eneste dag. Det kan være folk på jobb, på butikken, trikken, bussen, på vei til jobben osv.

Klas

P.S. For øvrig gleder jeg meg til helgen. Da skal Lars og jeg til Bergen og holde innlegg om sjekking for studentersamfundet. Kom og bli med! Dette blir gøy! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Trosse frykten”