Triks som skaper bedre samtaler.

Vi strever alle etter bedre samtaler, men hvordan får vi det til?

Har du noen gang opplevd å være i en samtale som i utgangspunktet gikk veldig bra, men så plutselig, uten forvarsel, virket det som dere begge gikk fri for ting å snakke om samtidig?

Stillheten som oppstår kan være øredøvende. Og selv om jeg er en fan av å la det være litt stillheter i samtaler til tider, kan det også ofte føre til at den du snakker med forlater samtalen for å slippe det sosiale presset stillheten fører med seg.

Da kan det være greit å ha noe ekstra i ermet som vi kan dra frem for å fylle stillheten. En failsafe som kan skape en bedre samtale for deg og din samtalepartner. Ofte hjelper disse samtaleredderne deg også til å skape en interaksjon litt utenom det vanlige, og i det minste vil de nærmest alltid skape grobunn for nye samtaleemner etterpå.

 

Så hva er disse samtaleredderne?

Vel, de kan være hva som helst. En lek, en konkurranse, et bartriks.. Til og med noe så corny som en tryllekunst. Funksjonen til en samtaleredder er det samme som funksjonen til leker barn leker. Den skal engasjere dere begge i en aktivitet som er utenfor dere selv. Noe dere kan samarbeide om. Noe dere kan le av.  Noe dere kan knytte bånd og få nye opplevelser fra.

Mine personlige favoritter er enkle leker som kan gjøres uten at man trenger ekstra utstyr eller mange kompliserte regler. Så dropp vanskelige oppgaver eller IQ tester, dere er tross alt der for å ha det gøy.

Ellers har du fritt spillerom. Jeg anbefaler å tilbringe litt tid på Youtube for å finne leker, bar bets og enkle triks du kan leke med folk.

Så lag deg et lite arsenal med en eller to leker, et eller to triks og en eller to konkurranser du kan dra frem når som helst. Deretter kan du benytte deg av dem i dine interaksjoner dersom ting plutselig dør litt. Det vil kanskje føles litt unaturlig i starten siden det er litt utenom det vanlige, men jeg lover deg at du vil merke at det bare blir lettere og lettere å holde gode samtaler gående, og resultatene vil ikke la vente på seg.

Når det gjelder å introdusere disse i samtalen er det enkle ofte det beste.

Så snart du merker at stillheten oppstår trenger du bare å smile og foreslå en lek, eller spørre om de er klar for en liten konkurranse.

Noen vil bli overrasket – men de aller fleste vil smile av det uventede og friske innspillet.

Og om du virkelig vil utvikle dine kommunikasjonsferdigheter og ha bedre samtaler, anbefaler jeg mine nettkurs om selvsikker kommunikasjon, eller tydelig kommunikasjon.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *