Triks som redder enhver samtale.

Triks som redder enhver samtale.

bedre samtalerHar du noen gang opplevd å være i en samtale som i utgangspunktet gikk veldig bra, men så plutselig, uten forvarsel, virket det som dere begge gikk fri for ting å snakke om samtidig? Stillheten som oppstår kan være øredøvende, og selv om jeg er en fan av å la det være litt stillheter i samtaler til tider, kan det også ofte føre til at den du snakker med unnskylder seg og går, for å slippe det sosiale presset stillheten fører med seg.

Da kan det være greit å ha noe ekstra i ermet som vi kan dra frem for å fylle stillheten, en failsafe som kan engasjere deg og din samtalepartner i noe annet enn normal samtale. Ofte hjelper disse samtaleredderne deg også til å skape en interaksjon litt utenom det vanlige, og i det minste vil de nærmest alltid skape grobunn for nye samtaleemner etterpå.

Så hva er disse samtaleredderne?

Vel, de kan være hva som helst. En lek, en konkurranse, et bartriks.. Til og med noe så corny som en tryllekunst. Funksjonen til en samtaleredder er det samme som funksjonen til leker barn leker. Den skal engasjere dere begge i en aktivitet som er utenfor dere selv. Noe dere kan samarbeide om, noe dere kan le av, og noe dere kan knytte bånd og få nye impulser og opplevelser fra.

Mine personlige favoritter er enkle leker som kan gjøres uten at man trenger ekstra utstyr eller mange kompliserte regler. For mye logisk tenking anbefales heller ikke, da det som regel ikke vil fungere spesielt bra på utesteder hvor folk er for å ha det gøy, så dropp kompliserte gåter eller tankenøtter.

Ellers har du fritt spillerom. Jeg anbefaler å tilbringe litt tid på Youtube for å finne leker, bar bets og enkle triks du kan leke med folk (om du finner en kul video som ikke forklarer hvordan de gjorde trikset, søk på navnet på trikset og ordet «revealed» etter) dersom du ikke allerede har noen egne ideer.

Så lag deg et lite arsenal med en eller to leker, et eller to triks og en eller to konkurranser du kan dra frem når som helst, og begynn å benytte deg av dem i dine interaksjoner hvor ting plutselig dør litt. Det vil kanskje føles litt unaturlig i starten siden det er litt utenom det vanlige, men jeg lover deg at du vil merke at det bare blir lettere og lettere å holde gode samtaler gående, og resultatene vil ikke la vente på seg!

-Torkel

 

Ps: Lurer du på hvordan du skal introdusere disse i samtalen? Ingen problem. Så snart du merker stillheten oppstår sier du entusiastisk noe i retning av, «åh, forresten! En kompis viste meg dette trikset, sjekk dette ut!» / «Åh, forresten! Vi har jo en konkurranse i dag, se om du klarer dette!» / «Nei, nå må vi gjøre noe gøy! La oss leke en lek, jeg kan en bra en!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *