juli 8, 2020 Det du gjør i dag er trening for i morgen.

Det du gjør i dag er trening for i morgen.

”Det du gjør i dag er trening for i morgen.”

Disse ordene hørte jeg første gang fra min venn Jamie Smart for mange år siden. Og jeg innså raskt at dette var en genial måte å tenke på.

Vi mennesker liker å gjøre det som er kjent for oss. Det du gjentar dag etter dag etter dag blir en vane, og du blir flinkere og flinkere til det. Så dersom du ønsker å forandre på deg selv eller ditt liv, er det derfor viktig at du følger med på hva disse vanene er.

La oss ta et eksempel som jeg tror mange av leserne av denne bloggen vil kunne identifisere seg med:

De fleste av oss ble lært fra en tidlig alder at vi ikke skulle snakke med fremmede. Og at dersom disse fremmede hadde noe vi ville ha (som godteri, for eksempel) måtte vi være ekstra forsiktig og holde oss unna.

Dette øvde vi oss på hver dag gjennom hele oppveksten. Og når vi plutselig var gamle nok til å stå på egne ben opplevde vi en intern konflikt. På den ene siden var en av våre grunnleggende leveregler at vi ikke skulle prate med fremmede. I hvert fall ikke uten å ha backup av noen vi kjente. Og på den andre siden dukket det opp et grunnleggende behov for å ha sosial omgang med mennesker på de nye arenaene vi befant oss på.

Frem til dette punktet i livet har vi hatt så mye trening i å ikke snakke med fremmede at tanken på å ta kontakt med en fremmed nærmest skremmer vannet av oss. Spesielt fremmede som har noe vi vil ha (attraktivitet, for eksempel).

Så i stedet for å snakke med potensielle partnere eller venner, søker vi til våre eksisterende venner for å gjenopprette den trygge og kjente følelsen vi er blitt så flinke til å sette pris på.

 

Hvordan hjelper dette oss?

Så hvordan kan vi bruke Jamie sin læresetning for å forbedre denne situasjonen?

Vel, det er såre enkelt:

Om det vi gjør i dag er trening for i morgen, vi begynne å øve på de tingene i dag som vi ønsker være komfortabel med i morgen.

Om du ikke går bort og slår av en prat med den interessante personen på treninga, festen, utestedet eller kjøpesenteret – så blir du flinkere og flinkere til å ikke snakke med mennesker du er tiltrukket til.

Om du derimot sier et lite hei i det du passerer dem – ja da blir du littegrann flinkere til å gjøre nettopp det. Når det blir enkelt kan du så ta det et lite steg videre og kanskje spørre et lite spørsmål. Og så videre.

Før du vet ordet av det kan du ta kontakt med nesten hvem som helst hvor som helst.

Gjør i dag det du ønsker være flink på i morgen. Gjør det hver eneste dag, så kommer utviklingen av seg selv.

-Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

2 thoughts on “Det du gjør i dag er trening for i morgen.

 1. Utrolig at jeg ikke har sett denne siden før, hvis dere har holdt på å skirve og diskutere her i så mange uker allerede. Begynner med første utfordring fra nå!(Selv om klokka erti over elleve på en tirsdag.

  Jeg vet ikke om noen leser det her, men jeg føler jeg må fortelle litt om meg selv. Jeg er en gutt på 21 år, som store deler av livet ikke har trodd på meg selv. Jeg har til tider følt meg som verdens mest sjenerte person. Det er som om jeg får noe i øynene og de blir blanke og svir, bare jeg kommer i nærheten av folk jeg ikke kjenner. Så jeg tror det kommer til å bli hardt å få til mange av de utfordringene. Men jeg skal gjøre det, for jeg har virkelig et brennende ønske, ikke om å være populær og bli likt av alle, men å bli likt av meg selv.
  Til «Hjerter» og dere andre som skriver her, tusen takk for iniativet. For å bruke deres egne ord: Det er bare å følge med her hvis dere vil vite hvordan fremgangen min blir. Jeg føler veldig for å dele det med dere, og kanskje til og med få drøftet litt synspunkter og for meg, dype tanker med dere.

 2. Hei Superthimo!

  Velkommen til oss! Vi har holdt det gående i litt over 4 måneder nå, og selv om den offisielle perioden med utfordringer er over kommer vi til å fortsette å dele artikler på denne bloggen fremover.

  Det er godt å se at du har oppdaget oss og ønsker være med, du høres ut som en perfekt kandidat for dette opplegget, og jeg følger med på kommentarene her, så om det dukker opp noen spørsmål eller tanker underveis må du gjerne dele dem her, så skal jeg svare etter beste evne!

  Godt å ha deg på laget! :)

  -Hjerter-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *