Det du gjør i dag er trening for i morgen.

”Det du gjør i dag er trening for i morgen.”

Disse ordene hørte jeg første gang fra min venn Jamie Smart for mange år siden. Og jeg innså raskt at dette var en genial måte å tenke på.

Vi mennesker liker å gjøre det som er kjent for oss. Det du gjentar dag etter dag etter dag blir en vane, og du blir flinkere og flinkere til det. Så dersom du ønsker å forandre på deg selv eller ditt liv, er det derfor viktig at du følger med på hva disse vanene er.

La oss ta et eksempel som jeg tror mange av leserne av denne bloggen vil kunne identifisere seg med:

De fleste av oss ble lært fra en tidlig alder at vi ikke skulle snakke med fremmede. Og at dersom disse fremmede hadde noe vi ville ha (som godteri, for eksempel) måtte vi være ekstra forsiktig og holde oss unna.

Dette øvde vi oss på hver dag gjennom hele oppveksten. Og når vi plutselig var gamle nok til å stå på egne ben opplevde vi en intern konflikt. På den ene siden var en av våre grunnleggende leveregler at vi ikke skulle prate med fremmede. I hvert fall ikke uten å ha backup av noen vi kjente. Og på den andre siden dukket det opp et grunnleggende behov for å ha sosial omgang med mennesker på de nye arenaene vi befant oss på.

Frem til dette punktet i livet har vi hatt så mye trening i å ikke snakke med fremmede at tanken på å ta kontakt med en fremmed nærmest skremmer vannet av oss. Spesielt fremmede som har noe vi vil ha (attraktivitet, for eksempel).

Så i stedet for å snakke med potensielle partnere eller venner, søker vi til våre eksisterende venner for å gjenopprette den trygge og kjente følelsen vi er blitt så flinke til å sette pris på.

 

Hvordan hjelper dette oss?

Så hvordan kan vi bruke Jamie sin læresetning for å forbedre denne situasjonen?

Vel, det er såre enkelt:

Om det vi gjør i dag er trening for i morgen, vi begynne å øve på de tingene i dag som vi ønsker være komfortabel med i morgen.

Om du ikke går bort og slår av en prat med den interessante personen på treninga, festen, utestedet eller kjøpesenteret – så blir du flinkere og flinkere til å ikke snakke med mennesker du er tiltrukket til.

Om du derimot sier et lite hei i det du passerer dem – ja da blir du littegrann flinkere til å gjøre nettopp det. Når det blir enkelt kan du så ta det et lite steg videre og kanskje spørre et lite spørsmål. Og så videre.

Før du vet ordet av det kan du ta kontakt med nesten hvem som helst hvor som helst.

Gjør i dag det du ønsker være flink på i morgen. Gjør det hver eneste dag, så kommer utviklingen av seg selv.

-Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Det du gjør i dag er trening for i morgen.”