Taktisk posisjonering

Overskriften ser kanskje litt ut som om den er rettet mot militære spesialstyrker. Riktignok kjøpte jeg nettopp en utgave av det amerikanske bladet SWAT, men det er ikke det ukens artikkel skal handle om. Ukens artikkel handler i stedet om kunsten å befinne seg der folk naturlig ferdes. Ved å gjøre det slipper en å løpe rundt på unaturlig vis for å starte samtaler med nye spennende mennesker.

Vi har flere ganger skrevet om hvor viktig det er å prate med nye mennesker. Dersom du ikke prater med nye mennesker vil du gå glipp av mange fantastiske opplevelser, nye venner og hvem vet.. kanskje du ikke møter den personen som ville vært perfekt for nettopp deg? Og det ville vært synd om en gikk glipp av noe sånt.

For å bli flink med mennesker må en gjøre det til en vane å snakke med alt og alle. Det er på den måten en blir god til det. En fotballspiller er god til å spille fotball fordi han spiller mye fotball. Det er akkurat på samme måten med våre sosiale ferdigheter. En naturlig konsekvens  av dette er å gå rundt og ta kontakt med nye mennesker helt bevisst. Folk i butikken, på gata, på bussen og på biblioteket. For ikke å snakke om vorspiel, fest og ute på byen.

Dessverre har mange en innebygget frykt for å ta kontakt med fremmede. Mange vet ikke hva de skal si og de er redd for å drite seg ut. De tenker at han/hun som står der er altfor god for dem og har også mange andre uproduktive tanker.

Derfor er det for mange en betydelig barriere å gå gjennom et stort rom for å ta kontakt med nye folk. Så hvorfor ikke la de komme til deg?

Plasser deg der hvor folk naturlig går forbi, og gjerne der hvor folk stopper opp litt. Dersom du er på byen kan du henge i baren eller rett i nærheten. Dersom det lokalet smalner av mellom dansegulv og gangen bort mot toaletter og garderobe så kan det være lurt å stå nettopp der. Fjas med de menneskene som naturlig er på vei forbi deg. Eller med de som står ved siden av deg i baren. Kommenter ting og situasjoner rundt dere.

Eksempler:

«Hey! skal vi se hvem som er fortsest ferdig på do? men husk at det er ikke lov til å skippe håndvasken. Jeg liker ikke skitne jenter. eller jo det gjør jeg. men ikke på den måten.»

«Skal si det var mye folk og lite bartendere her i kveld. kan ikke du flørte litt med han der så vi kan få noe service her?»

«Hey! Visste du at det er fysisk umulig å slikke på sin egen albue?» (det er overaskende mange som prøver når du sier dette)

«HEY! skal si det var mye folk her på dassen. er jo lett det mest populære stedet på hele utestedet jo. Har dere en bra kveld eller? Så dere han fyren der ute eller? bla bla… »

Eller dersom en er på fest er beste stedet ofte kjøkkenet eller gangen ut dit. Min gode venn Hjerter pleier også å sørge for at det er færre stoler enn gjester. Det er ikke bare fordi han er full av faen, men også fordi han vil se til at det alltid er sirkulering. En kan også rent av fjerne alt av stoler. Når folk står oppreist beveger de seg mye mer, og vil derfor også prate mer med hverandre.

Prat med folk ved siden av deg på butikken. «hey unnskyld! jeg skal lage middag for noen venner, men klarer ikke helt bestemme meg for hva jeg skal lage. hva skal du spise i dag?»

Se etter steder for folk naturlig går forbi og heng der med en venn eller to. slå av en prat med de som ser spennende ut.

Og folkens? Gå alltid bort til folk med hund. :-D

Sparknekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 tanker om “Taktisk posisjonering”