februar 24, 2012

Ta ansvar for din egen utvikling!

Ok. Nå er det nok prat på deg. Nok unnskyldninger. Nok bortforklaringer. Nok nøling. Nok venting.

Som coach er det lite som er så frustrerende som å jobbe med noen som snakker – men ikke gjør. Jeg vet at denne bloggen har hjulpet haugevis av mennesker forbedre sine ferdigheter på sjekkemarkedet, jeg vet det fordi jeg har fått kommentarer og mailer som har fortalt meg det. Jeg vet det fordi jeg har opplevd at menn har kommet opp til meg på byen og takket meg for bloggen, for e-bøkene, for svarene på e-postene deres som har hjulpet dem videre.

Men jeg vet også at det sitter folk der ute som vil, men ikke gjør. Folk som leser nærmest alt vi skriver, som tenker, som planlegger og som drømmer – men som ikke GJØR.

Er du en av dem?

Det eneste du oppnår er å lure deg selv. Du bruker timesvis av din svært begrensede tid til å tenke, drømme, studere. Men med mindre du skaffer deg ekte erfaring på alt du lærer deg, så vil det aldri bli ferdigheter og du vil aldri få de resultatene du ønsker deg.

Du må ta et valg.

Du må velge å ta ansvar for ditt eget liv. For din egen utvikling. Du må velge å gå utenfor din komfortsone, gjøre ting du ikke er komfortabel med nå – slik at du kan bli komfortabel med dem i fremtiden. Slik at du kan få de resultatene du ønsker deg.

Ta valget nå.

Bestem deg for at ventingen, nølingen, slutter i dag! Hva er vanskeligst for deg? Å ta kontakt? Å flørte? Å ta telefonnummeret? Å gå for kysset? Vi har haugevis artikler om alle disse tingene her på bloggen, og et enkelt søk i søkefeltet vårt vil liste dem alle opp for deg. Det er ikke mangel på kunnskaper som holder deg tilbake, det er mangel på innsats – og ikke minst egoet ditt.

 

Men nå er det nok. Ta valget NÅ. Jeg bryr meg ikke om hva du egentlig hadde planlagt for helgen, men i kveld skal du ut. Du skal ut for å forsøke alle de tingene du tidligere har latt være å forsøke, du skal ut for å skaffe deg erfaring (ikke resultater – resultatene kommer av seg selv når du har fått nok erfaring).

Skriv ned en liste over hva du skal gjøre. Send denne listen til en venn (eller meg på hjerterknekt@gmail.com) og lov vedkommende at de skal få 1000 kr i morgen om du ikke har gjort alle tingene som står på den listen. Det burde være motivasjon nok til å si hei til et par jenter og gå for et par telefonnummer.

 

Slutt å saboter for deg selv. Slutt å utsett nytelsen bare fordi du må gjennom noe ubehagelig for å nå den. Begynn å ta ansvar, begynn å lære, begynn å leve. Nå.

 

Er vi enige?

4 thoughts on “Ta ansvar for din egen utvikling!

 1. Denne treffer meg, kan vel ikke gjemme meg lenger!

  Har mine issues.. blant annet på fremgangsmåte. Liker å lese på bloggen her og vet at dette kommer genuint fra rette folka. Så kommentering har bare uteblitt, men takk for omtanken :)

 2. Høres bra ut – da er det bare å komme seg ut og gjøre arbeidet slik at du slipper å gjemme deg lenger :)

  Og godt å se deg i gang med kommenteringen også, det hjelper alle parter når leserne involverer seg mer!

 3. Vil nok plassere meg et sted i midten her. Jeg har aldri vært, og kommer nok aldri til å bli, typen som drar med meg hjem jenter jeg nettopp har møtt, men nå er det oftere mitt valg enn det at jeg aldri har muligheten. Jeg trenger å bli godt kjent med en jente før jeg blir interessert i noe mer, og derfor fokuserer jeg på å møte og bli kjent med interessante mennesker når jeg er ute.

  Det jeg derfor har jobbet med siden jeg begynte å lese bloggen deres da Sjekkeskolen først startet opp, er å bli flinkere på å ta kontakt med mennesker jeg møter og å bli et mer sosialt menneske. De sosiale sirklene mine vokser jevnt, og jeg har mye lettere for å komme i kontakt med folk jeg treffer, uansett om det er på fest eller jeg treffer de på gaten. Jeg tenker ikke lenger at «i dag må jeg prøve å ta kontakt med en fremmed» (som vel var en av de første utfordringene dere kjørte på Sjekkeskolen), for det skjer av seg selv og er blitt naturlig for meg nå, men på søndag kom jeg til å tenke på hvor fremmed dette var for meg for bare et par-tre år siden.

  Vi var en hel gjeng som var på vei hjem fra en helgetur sammen, men toget var stappfullt, og jeg endte opp med å sitte meg ned ved siden av en søt jente. Fra jeg spurte om det var ledig ved siden av henne fløt samtalen naturlig, og snart visste jeg mer om denne jenten enn halvparten av de jeg egentlig reiste med. Vi hadde pratet sammenhengende i over en time, da en av reisekameratene mine kom bort for å slå av en prat. Slik som vi pratet og lo sammen, så måtte han spørre om vi kjente hverandre fra før av. Det gjorde vi ikke, men innen reisen var over føltes det absolutt slik.

  Dette var egentlig ikke noe jeg ville tenkt mer over, men mot slutten av reisen fortalte hun at hun var veldig glad for at det var jeg som hadde satt meg ned ved siden av henne, hvor koselig det var at jeg startet en samtale, og hvor uvant det var for henne å prate med en helt fremmed uten at samtalen tok form som et «intervju». Det hadde faktisk tatt over to timer før vi innså at vi ikke engang hadde spurt om hva den andre het! ;) Vi hadde bare pratet om temaer som interesserte oss og ting og tang som kom opp i samtalen. Frem til jeg kom på toget hadde hun reist i mange timer uten å vekslet et ord med et annet menneske, men jeg hadde gjort reisen til en veldig hyggelig affære, sa hun.

  Denne situasjonen var ikke noe mer enn en samtale med en fremmed for å slå i hjel litt tid på toget, og er kanskje ikke like imponerende som de gangene jeg har fått telefonnumre eller tatt bilder sammen med jenter jeg har kjent i under to minutter, men var veldig symbolsk på fremgangen jeg har hatt. For tre år siden ville jeg nok tatt på hodetelefonene når jeg satt meg ned, og gått av toget tre timer senere sammen med kompisene mine, uten å vite at jeg satt ved siden av en norsk-tyrkisk operasangerinne med utrolig mange gode historier.

  Men jeg har definitivt mye å gå på ennå. Jeg er ennå dårlig på det å gå for kysset og sliter ofte med å dreie samtalen over fra vennlig prat og fleip til en mer leken og flørtende stemning. Jeg tror ikke jeg skal sette noen penger på det, men jeg skal definitivt ta mer sjanser fremover, og ta oppfordringen til å «slutte å utsette nytelsen fordi jeg må gjennom noe ubehagelig for å nå den».

  Takk for et spark bak, og kos dere i Thailand! :D

 4. Dette er herlige greier Vegard, og et veldig godt eksempel på hvordan det å være utadvendt og kontaktsøkende kan gjøre hverdagen så mye bedre – også uten at vi nødvendigvis har som mål å sjekke noen opp, så takk for historien! :)

  Det høres også ut som du er klar over hva som er dine styrker og hva som enda kan bli bedre, og med tanke på at du allerede har hatt en god utvikling i ditt sosiale liv tviler jeg ikke på at du vil fortsette i akkurat den retningen du selv bestemmer deg for!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *