Stå for den du er!

Shame is the number one thing that holds people back. If you cannot stand for who you are, achieving what you want becomes almost impossible.”

Ordene fra livsstilsguruen Steve Pavlina som jeg jobbet sammen med på et kurs i Las Vegas nå i begynnelsen av 2010. Hodet mitt nikket nærmest ufrivillig og fokuset mitt flyttet seg fra studentene i rommet og over på meg selv.

I mange år nå har jeg studert dette med dating, seksualitet, sex og livsstil. Jeg har skrevet spalte for VG. Hatt program på P3, og vært profilert i magasiner, aviser, og så videre. Alltid anonymt, alltid som den mystiske Hjerterknekt som deler sine råd og historier. Alltid med en litt urolig følelse i kroppen, ”tenk om noen kjenner meg igjen?”

Avsløringen.

Det var ikke før sommeren 2009 at jeg virkelig ga slipp på denne anonymiteten når jeg stilte opp i media for første gang med både navn og bilde.

Etter den tid har snøballen rullet kraftig. Det var ikke lengre bare mine nærmeste venner og enkelte av jentene jeg var involvert med som fikk ta del i denne delen av livet mitt. Plutselig var jeg tilgjengelig for alle.

Etter mine opptredener på NRK og mitt tett-på-nett møte med VG opplever jeg en stadig strøm av mennesker som legger meg til på facebook eller oppsøker meg på byen. Og de fleste av jentene jeg treffer via mine sosiale sirkler vet allerede hvem jeg er og hva jeg jobber med.

Før var jeg sikker på at dersom jeg var åpen med alt og alle om hvem jeg var og hva jeg gjorde så kom det til å bli slitsomt.

Jeg var overbevist om at jeg kom til å måtte forsvare meg selv mot angrep fra alle som misforsto mine hensikter og det jeg underviste i. At jenter ville være skeptiske og at gutter enten ville starte pissekonkurranser eller neddynke meg i spørsmål. Ingen av delene har skjedd.

Joda, innimellom møter jeg gutter på byen som forsøker pumpe meg for mest mulig råd. Og av og til treffer jeg på jenter som er skeptiske til meg på grunn av det jeg gjør. Men disse forsvinner i mengden.

Min avgjørelse om å ikke lenger skjule hvem jeg er og hva jeg gjør har kun hatt positive konsekvenser. Lærevillige menn strømmer til våre kurs, Nye mennesker jeg treffer er fascinerte over både min livsstil og jobben min. Og jenter innser raskt at de kan være åpne og gjøre akkurat som de vil rundt meg.

De få menneskene som ikke har godtatt denne siden av meg har selv diskvalifisert seg fra mitt liv og forsvunnet ut i periferien. Og for å være ærlig så er jeg glad for det. Dersom de ikke godtar meg for den jeg er, så er det den beste løsningen for begge parter..

”Be who you are and think what you want, because those who mind don’t matter, and those who matter, don’t mind!”

Ordene til Dr.Seuss flyter gjennom hodet mitt idet Steve avslutter sitt meget inspirerende innlegg på workshopen. Og jeg ønsker oppfordre deg til akkurat dette.

Stå for den du er. For dine ønsker, for dine lyster og for dine interesser.

Jeg mener fast bestemt at de som ikke godtar deg for den du er ikke har noe i livet ditt å gjøre. -ig de som virkelig bryr seg om deg vil akseptere deg fullt og helt.

Ved å stå for den du er, for livet du ønsker leve og for tankene du har vil det ikke bare bli lettere for deg å jobbe mot dine mål, men menneskene du har rundt deg vil lettere kunne hjelpe deg med den utviklingen du trenger.

Alt for mange mennesker der ute lar seg styre av skam eller skyldfølelse. Spesielt dersom de føler at det de ønsker er utenfor det samfunnet definerer som status quo. Ikke vær en av de som lar denne misoppfatningen holde deg tilbake.

Jeg utfordrer deg til å ta første steg i denne prosessen akkurat NÅ.

Bruk kommentarfeltet under og fortell meg hvilke deler av deg selv du har skjult fra menneskene rundt deg frem til nå, og hvilke steg du skal ta for å sørge for at dette ikke er noe som skal holde deg tilbake videre.

Vær ærlig, vi har alle ting som dette i vårt liv. Så la oss gjøre noe med det. La oss gjøre 2010 til året hvor vi står opp for oss selv!

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 tanker om “Stå for den du er!”