Slutt å være god nok!

For noen år siden nå, hadde jeg en samtale med en frisør som siden har blitt en historie jeg forteller på mange av mine workshoper. Den startet da jeg ruslet inn på Valenzia’s frisørsalong i Oslo, hvor en ung og vakker jente jobbet (det var helt tilfeldig at det var der jeg gikk inn, jeg lover;).

Mens hun klippet meg jeg ut at hun opprinnelig var fra Israel, og så fortalte hun meg at i Israel ble frisør sett på som et lavstatusyrke. Jeg spurte henne hva som da hadde fått henne til å velge frisør som yrke etter at hun flyttet til Norge for fem år siden, og hun ga meg et fantasisk svar:

«Når jeg først kom til Norge jobbet jeg på skole. Men jeg har alltid hatt lyst til å bli frisør,» sa hun, «så det betyr ikke så mye for meg hva andre synes. Dessuten vil jeg ikke jobbe hele livet. Jeg startet denne salongen for tre måneder siden, og innen to år skal jeg ha ansatt andre til å jobbe for meg, slik at jeg selv kan ta meg mer fri og leve

Det er lite jeg respekterer så mye som mennesker som velger sin egen vei i livet, som nekter å la seg påvirke av hva andre mener de burde gjøre, hva som er «normalt» å gjøre eller la seg holde seg tilbake fra å gjøre det de virkelig ønsker å gjøre.

Om det gjelder jobb og karriere, forhold og vennskap, reiser og eventyr, familie, bosted, fysisk form, ferdigheter og talenter eller hva som helst annet har lite å si. Ved å ikke ta til takke med det som er ansett som normalt, med hva andre forventer av deg eller med hva som er lett tilgjengelig – så vil du utvikle livet du virkelig vil ha og fortjener.

Men Torkel, sier mange, det er jo ikke så lett alltid. Jeg drømmer om <sett inn drøm her>, men det krever masse <sett inn ressurs her>, og det kan jo hende jeg aldri får det til en gang uansett hvor hardt jeg prøver!

Det er sikkert sant. Men ingen har sagt at det er lett å kreve det beste fra deg selv og livet ditt. Heller tvert imot. Hadde det vært lett å leve drømmelivet, hadde alle gjort det. Men her er den gode nyheten: Det er verdt innsatsen.

Avgjørelsen om å ikke lenger ta til takke med ting som er «bra nok», og å begynne og skape det man virkelig ønsker i livet sitt er en kraftig en – og kombinert med umiddelbar aksjon vil den alltid gi resultater.

Hva er det i livet ditt som ikke er slik du virkelig vil ha det? Er det dine forhold? Din jobb? Din livssituasjon? Selvtillit? Trygghetsfølelse? Mengden stress? På hvilket område av livet ditt ønsker du å slutte å ta til takke med det du har eller får, og begynne å skape det du virkelig drømmer om?

Ta avgjørelsen nå. Ikke senere – akkurat .

Sett deg deretter ned og finn ut hva du trenger for å få dette til. Kartlegg ressursene du trenger og hvordan du kan skaffe deg dem; snakk med venner som kan hjelpe deg, ta et kurs, få coaching eller begynn å gjøre arbeidet på egen hånd.

Du får som kjent bare en sjanse til å leve dette livet, skylder du ikke til deg selv å leve det slik du vil?

 

-Torkel

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *