Skap hjelpsomme vennskap.

En vennskap gruppe ler sammen

Dine vennskap påvirker livet ditt enda mer enn du kanskje er klar over.

”Du er gjennomsnittet av dine 6 nærmeste,” påstås det. Det nøyaktige tallet kan nok diskuteres. Men budskapet er likevel både viktig og riktig.

Menneskene du omgir deg med påvirker hvem du er som person mer enn det meste annet. Så da blir spørsmålet: Omgir du deg med de riktige personene for deg?

En av de tingene jeg ofte ser hos våre kursdeltakere er at de snakker om venner som holder dem tilbake.

På et kurs i Stavanger stoppet jeg og slo av en prat med et par jenter som gikk tur med en hund mens jeg og deltakerne var ute og strakk på beina. Etterpå sukket den ene deltakeren. Jeg spurte hva det var, og han sa: ”selv det der ville mine venner reagert negativt på.”

Svaret mitt var enkelt, ”skaff deg nye venner.”

 

Velg dine vennskap.

Å omgi seg med de rette menneskene er i mange tilfeller helt avgjørende for å bygge det livet du ønsker deg. Og det gjelder uansett hvilket liv det måtte være.

Ønsker du å lykkes profesjonelt innen noe, så hjelper det veldig å omgi seg med profesjonelt ambisiøse mennesker.

Ønsker du å endre ditt sosiale liv, så må du omgi deg med mennesker som ønsker å være med på reisen. Eller mennesker som allerede er der du ønsker være.

Det er ikke for ingenting at idrettsutøvere, skuespillere og artister veldig ofte finner hverandre i både vennskap og forhold. De har samme livsfokus. Og sammen øker de både sin livskvalitet og fremgang på sine felt.

Dessverre er det slik at mange holder på gamle vennskap fordi de føler at de må.

De gjemmer seg bak lojalitetsbegrepet for å begrunne hvorfor de alltid tar med seg vennen(e) som holder dem tilbake sosialt eller profesjonelt. Og de innser ikke at de skyter både seg selv og disse vennene i foten ved å gjøre det.

Vennskap, forhold og bekjentskaper kommer og går. Og vi må være villig til å legge bak oss de som ikke lenger hører hjemme i livet vårt, og heller skape nye forhold som vil passe bedre. Både for oss og dem.

Våre gamle venner vil selv bevege seg videre til å treffe mennesker som er mer som dem enn det vi har utviklet oss til å bli. Og til slutt vinner alle på det.

 

Men du trenger ikke å brenne broer.

Alle du setter pris på burde selvsagt være velkommen i ditt liv. Bare sørg for å ha en nøktern holdning til akkurat hvor mye plass de får i livet ditt dersom de holder deg tilbake.

Ingen av de som hindrer deg fra å være den du vil være, og gjøre det du vil gjøre, fortjener en stor rolle i livet ditt.

Snakk med de av dine venner du føler at dette gjelder og forklar dette for dem.

Stå for hvem du er, og hvem du ønsker å bli. Dette er kritisk for din utvikling. Og om de ikke er villige til å støtte deg, så er det på tide å finne andre som er det.

Denne bloggen er full av tips og råd på hvordan du kan møte nye mennesker, bygge nye sosiale sirkler og skape det livet du ønsker deg.

Om artiklene ikke holder for deg finnes det kurs og nettkurs du kan ta. Men ta en vareopptelling av menneskene i ditt liv og finn ut hvilke forhold som har gått ut på dato, og hvilke forhold du ønsker flere av. For de vil kunne være like viktige som alt du kan lære her.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Skap hjelpsomme vennskap.”