Sjekking på dagtid

Det finns mye sjekketeori rundt det vi kaller for daygaming, men problemet er at mye av det er amerikansk commers og står ikke nødvendigvis i stil med vårt norske samfunn.

Hvis vi ser på hovedstaden vår Oslo, så er det generelt nesten litt tabu å ta kontakt med fremmede mennesker i dagligdagse settinger. Det er ikke «normalt», med mindre man tilfeldigvis kommer i prat.

I utlandet derimot er det noen steder veldig annerledes. Jeg har en amerikansk eks-kjæreste. Hun bor i New York og sist gang jeg besøkte henne der husker jeg spesielt en episode fra når vi var ute å shoppa. Jeg ble med en av ekspeditørene til en annen del av butikken for å prøve noen nye sko, mens eksen ble stående igjen og kikke på noe annet imens. Hun er en veldig attraktiv dame og når jeg kom tilbake var hun allerede blitt forsøkt sjekket opp hele to ganger inne i butikken av forskjellige menn. Han ene hadde til og med rukket å invitere henne med på kino.

Jeg husker også sist hun var en uke i Oslo, så nevnte hun for meg; «Andreas, jeg føler meg nesten stygg når jeg går rundt her…det er ingen som prøver seg».

Hvorfor forteller jeg dere dette?

Jo, fordi dette kan være viktig å ha i bakhodet i forhold til fremgangsmåten vår når vi skal ut å sjekke jenter på dagtid. Jenter i Norge (da tenker jeg hovedsakelig på storbyene) er ikke nødvendigvis vant med å bli åpnet av fremmede mennesker på dagtid. Det vi er vant til er gateselgere, tiggere og lignende. Det gjør at borgerne nesten automatisk havner i et «la meg være i fred» modus når fremmede kommer bort.

Når jeg startet å gå aktivt ut for å sjekke på dagtid så hadde jeg allerede et ganske solid nightgame (nightgame = sjekking på kveldstid). Når jeg startet å ta kontakt med jenter på dagtid fikk jeg derimot avvisninger på avvisninger…på avvisninger. Jeg ble ganske overrasket over hvor mye vanskeligere det var å komme i kontakt med jenter på dagtid, men fant omsider raskt ut hvorfor.

Går man opp til en fremmed jente på dagtid UTEN å vise en klar intensjon hvorfor man tar kontakt – så vil det være en stor sannsynelighet for at det første jenta tenker er; «Hvem er han og hvorfor i all verden tar han kontakt med meg? …han prøver sikkert å selge meg noe… eller så er han rett og slett gæærn». SKEPTISK.

Den automatiske responsen som dukker opp i hodet på folk i slike settinger er ordet NEI. «Dette er sikkert en selger… jeg må vike unna». Dagtid er en helt annerledes setting enn vi er vant med ute på byen. Ute på byen er det normalt og sosialt akseptert at man kommer i kontakt med hverandre og det gir mye større spillerom hvordan man kan gå frem og hvordan man kommer i kontakt med folk.

Jeg har alltid hatt en ganske indirekte sjekkestil. Jeg liker ikke å vise FOR MYE interesse i jenta i starten, jeg vil først finne ut av om hun er morsom/ og interessant å prate med – i tillegg elsker jeg å more meg selv. Åpner gjerne med noe tull (se mitt eget innlegg om innledende åpnere) og slenger ofte ut kommentarer hvor jeg kalibrer videre utifra responsen jeg får tilbake.

På dagtid opplevde jeg i starten at jenter trodde jeg var rusa på narkotika eller bare rett og slett så på meg som jeg var gal. Jeg stoppa f.eks. jenter i lyskryss med en «har du stått her lenge å venta på grønn?» hvor de plutselig begynte å gå motsatt vei, jeg prøvde å åpne jenter på trikken hvor de bare ignorerte meg og snudde hodet ut mot vinduet, jeg åpna til og med jenter bare for moro skyld på gata og spurte om de visste om det hadde slutta å regne, hvor jeg fikk en «ehh, ja…» mens de satte opp gåfarten med en ekstra 10km/timen. «Hei, går det greit om jeg sitter på et lite stykke?» var heller ikke en vellykket approach når jeg stoppa opp jenter komme syklende forbi. Eller hva med en litt mer risky en som «HEI, der er du jo!!:)» og holde ut hendene.

Slike teite utsagn som dette kan funke greit som åpner på kveldstid, men i dagtid situasjoner er folk generelt mer skeptiske. I tillegg tenkte jeg at det var fordi det ble for useriøst, men det gikk også mer og mer opp for meg i ettertid at det ikke nødvendigvis handler om HVA man sier, men HVORDAN sier det. Kroppspråk og tone spiller en sentral og viktig rolle innenfor sjekking. Det er vanskelig å gå nærmere inn på dette i et skrivende innlegg, så vi fokuserer mest på det verbale i denne posten.

En annen viktig ting som gikk opp for meg etter hvert er det jeg allerede har nevnt overfor, nemlig dette med kontekst. Ettersom vi nå vet at jenter AUTOMATISK er skeptiske til fremmede som kommer bort å prater, så er det viktig å ikke tenke «uff, hun responderte negativt til hva jeg sa» og snu seg og gå. Det er ikke som på byen, man VIL ofte få en usikker, skeptisk reaksjon med en gang man kommer bort og det handler ofte om å bryte isen og ikke «gi opp» ved første reaksjon. Kom med en oppfølgingskommentar eller et oppfølgingsspørsmål for å få i gang praten. Tenk deg om en fremmed plutselig kom bort til deg på dagtid, hva ville din første reaksjon vært? Jeg vil tippe at du ville blitt noe skeptisk i løpet av de første 10-15 sekundene.

Vi kan dele opp dagtid sjekking i flere kategorier:

–= Indirekte =–

Dette er åpnere hvor man i utgangspunktet ikke viser sin egentlige intensjon. Dette kan typisk være å spørre om veien til et sted eller spørre om lighter hvis du røyker. Personlig er jeg ikke så glad i denne fremgangsmåten da jeg føler meg litt «sleip» når jeg gjør det ettersom de blir ufrivillig dratt inn i videre samtale når de først er åpnet – men det er jo opp til hver enkelt å bedømme rettferdigheten av det. Det er uansett en kjempe enkel måte i seg selv å komme i kontakt med fremmede på dagtid, da det er en helt vanlig ting å spørre om.

Annen måte er å åpne med å kødde om noe, gjerne for more deg selv. Her gir man ikke nødvendigvis utrykk for HVORFOR man går bort til personen. Dette er nok den fremgangsmåten man kan risikere å bli mest avvist på dagtid, når man ikke har noe særlig trening i daygame. Nettopp fordi jenta blir usikker på hvorfor man kommer bort og før hun er trygg på hva som egentlig ligger i lufta så vil hun sannsynligvis ha en litt beskyttende holdning overfor deg. Måten å gjøre det riktig på er selfølgelig å vise at det gjennnom ansiktsgemikk, smil og holdning at man åpenbart bare tøyser. Grunnen kommer da tydelig fram -> jeg bare tuller med henne. Allikevel bør man på et eller annet tidspunkt avsløre hvorfor man egentlig kom bort for å kunne vri samtalen over på closing. «Du…den egentlig grunnen til at jeg gikk bort for å snakke med deg var fordi jeg syns du var så søt… jeg heter Andreas forresten. Hva heter du?»

Med tillatelse fra ROCKSTAR har jeg rappa den klassiske konkurranse-åpneren hans som et eksempel på en annen måte man kan åpne med tull og dra det over på closing etterpå. Jeg velger å sitere direkte fra denne fantastiske mannen:

«Dette er en typisk innøvd åpner, basert på tull. I dette eksempelet er jeg såpass grei at jeg tar med tips fra åpner til man får nummeret. Så her får du åpner – overgang – close.
Husk at poenget med en åpner er kun å åpne, å starte en samtale. Når det er sagt så er det ikke til å legge under en stol av at noen åpnere er bedre enn andre. Det vil si at noen åpnere får damene til å investere mer i interaksjonen, noen åpnere bygger opp mer tiltrekning enn andre osv. Jeg vil her selvfølgelig gi dere de åpnerne jeg mener er best.
Here it gooooes…

RS: Beklager å måtte forstyrre dere jenter (Å si beklager når man åpner på gata er vanlig høflighet og det bygger comfort, det viser sosial intelligens), men jeg har tapt en idiotisk konkurranse mot en kompis av meg og straffen er å stoppe vilt fremmede mennesker på gaten og drite meg ut litt… kan jeg bruke dere?
HB: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!:D (Ok, kanskje ikke alltid så entusiastiske men det har hendt) Hva skal du gjøre?

Her kan dere velge selv hva dere vil gjøre, masse sprøe ting å velge mellom hvis man er litt kreativ. Slik har jeg gjort det:

RS: Jeg skal enten fortelle en vits eller lære dere noe morsomt…hva velger dere?
HB: Lære oss noe morsomt!/ Fortell vits!
RS: Ok, kult, men for å bevise at jeg faktisk har gjort dette til kameratene mine må jeg ta opp på telefonen min at dere ikke kjenner meg (dette for å gjøre rutina troverdig). Så jeg setter på opptak her *tar opp telefonen* også spør jeg dere om dere kjenner meg, også svarer dere sannheten. *klikker på opptak* Kjenner dere meg jenter? (Comfort bygges og de investerer)
HB: Neeeeei:D
RS: Fint. Da skal jeg lære dere klappeleken.
*lærer de klappeleken* (Kino + leder = attraction)

Ok, dette er åpneren. Å lære bort noe er kulest, for da får man mye gratis muligheter til kino og busting/break rapport, pluss at man leder (som bygger attraction- playfull not jerk), men å fortelle en vits er også gull. Jeg anbefaler å fortelle en som er litt lang, et par minutter fordi du da får mulighet til å vise hvor kul fyr du er igjennom fortellingen og de investerer tid i deg. Få alltid jenta til å investere. Det bygger også comfort. De ler av vitsen = comfort. Greia er at jeg forteller en relativt tørr og dårlig vits, men jeg sier på forhånd at de er nødt til å le, ellers får jeg ikke straffen godkjent og jeg må fortelle en til, helt til de begynner å le, noe de ikke vil, for mine vitser suger. Dette sier jeg for å tvinge på dem en latter, noe som er morsomt i seg selv.Key med alle åpnere er selvsagt transtition. Dette kommer det egen post om senere. Hint: Statements.Jeg closer ofte med en variant av denne linja:

RS: Dere er ganske vennlige dere (gir dem en rolle). Det liker jeg (belønner, er viben der, gir jeg dem high five også). De fleste i Oslo er ganske overlegne. Er dere alltid så vennlige(kvalifiserer)?
HB: Ja!
RS: (kvalifiser gjerne mer med å spørre om de er kule eller lignende også) Fett! (Belønner – eventuelt high five også) Da adopterer jeg dere. Dere er de nye venninnene mine! *Rekker ut hånden* Jeg heter ROCKSTAR! (Comfort) Hva er den beste måten å holde kontakten på?
HB: Facebook/nummer

Nå er det selvsagt en faktor at man har ting som kroppsspråk og sånn inne og viser seg som en alfa fyr og alt det vanlige, åpneren i seg selv er ingen magisk pille, men den gir deg snarveier til å vise frem din morsomme personlighet og få jentene til å stole på deg og like deg.

Tusen takk til ROCKSTAR for eksempelet overfor. Love you man <3

Videre vil jeg nevne at jeg personlig er veldig fan av å åpne med situasjonelle ting der det skjer mer eller mindre spontant eller tilfeldig…

–= Tilfeldig =–

Når man aktivt går ut for å sjekke på dagtid så kan det som nevnt være vanskelig i starten. Det er lett for at situasjonene føles ganske «påtatt», ting kommer derfor feil ut og virker litt unaturlig. Allikevel er det kjempegod trening å komme seg ut å aktivt gå inn for å sjekke opp, eksprimentere og få erfaring rundt det. For når man først kommer opp i de situasjonene der man mer eller mindre kommer i kontakt «tilfeldig» så har man skillsettet til å kunne lede samtalen videre og dra det over på å f.eks. få telefon nummeret til jenta.Det jeg mener med tilfeldig er å spontant gripe tak i omgivelsene rundt seg og ta tak i ting som skjer der og da. Her er det igrunn bare din egen kreativitet som setter grensene.En åpner i f.eks. heisen (det er jo noe stort sett alle mennesker syns er kleint); «Jaja…det går opp og ned her i verden :)» (cred Hunkalicious) -> hvor man med litt trening kan fort dra i gang en samtale utifra det etter å ha fått en positiv reaksjon tilbake ved f.eks. et smil eller latter. Jenta er allerede åpnet ved at du tilfeldigvis slang ut en kommentar som var situasjonsbasert.Eller gjøre som en kompis av meg. Vi var i bokhandelen og han fikk øye på en søt jente som sto å leste en bok om Spania hvor han åpnet med; «Skal du reise fra meg nå a?» med et litt trist valpeblikk etterfulgt av et smil….og hva med f.eks. i dagligvare butikken sa du? :) Ja… det kan dukke opp mange søte jenter. Alle handler mat og der har jeg faktisk utarbeidet en fin icebreaker hvor du får JENTA til være den som investerer/bidrar til å dra i gang samtalen. Perfekt for deg om du ikke har noe erfaring med å sjekke på dagtid.

Så om du ikke BARE er i matvarebutikken for å handle lunsj eller middag, så prøv ut denne;

Du: «Hei, du må hjelpe meg med noe…»
Hun svarer kanskje noe ala: Hmm…ja, hva da?»
Du: «Jeg har 50 kroner, men jeg aner ikke hva jeg skal kjøpe for noe. Har du noen tips?»

Liker denne for fordi første kommentaren er grei, det er vanlig å spørre fremmede om hjelp til et eller annet.. hvorfor skulle hun si nei til det?
Når du legger frem at du har X antall kroner og vet ikke hva du skal kjøpe så er dette uventet og morsomt (men ikke FOR wierd). Deretter (nå kommer det som er bra med denne) er at når du spør henne om tips (hun har allerede på dette tidspunktet sagt ja til å hjelpe deg med noe) så kaster du ballen over til henne og du kan lene deg mentalt litt tilbake… kommer med forslag så kan man leke litt videre med det, eksempelvis:

Hun svarer: «tja.. du kan jo kjøpe fjordland?»
Du: «Jeg er ikke sulten»
Hun svarer: «hmm.. hva med en…?»
Du: «Liker ikke”

:)

Men vi gir oss ikke der helt enda! Jeg skal gi dere en lignende som jeg kom opp med i sommer. Det du trenger er et stykke papir, en penn eller blyant, en varm sommerdag og en benk. Når jeg tenker meg om er ikke benken nødvendig, det kan være en fontene, en trapp eller noe annet hvor det er folk som sitter og enten leser, venter på noen, tar seg røyk eller whatever. Det viktigste er at det sitter en interessant jente der som du ønsker å komme i kontakt med.

Sett deg ved siden av henne, ta frem penn og papir og begynn å tegn…f.eks. en hund. Tegn så dårlig som mulig og etter en kort stund snur du deg mot henne og sier; «Du…du kan sikkert tegne, kan du hjelpe meg med å tegne en hund?» Gi henne arket og pennen. «Du skjønner… jeg har prøvd tegne en hund i hele dag, men som du kan se, jeg får det ikke til.».

Vips så har du noe å prate om og ikke minst: Hjelper hun deg å tegne så kan du lene deg et hakk tilbake og bare se på henne tegne. Ekstra morsomt om du buster henne litt underveis at; «Du… det der er jo ikke en hund! Ligner mer på en dinosaurus det der :)»

Her ligger også ting ganske godt til rette for å ta nummeret. Man kan fort gjøre en morsom greie ut av det også hvor man sier at «Da er det bare å notere navn og nummer der…så er du med i trekningen av et dinosaurusegg» (callback humor).

Som dere kanskje skjønner så elsker jeg å skape en leken og uformell tone med jenter jeg møter på, men jeg skal også bevege meg litt ut på farlig farvann og nevne en annen fremgangsmåte – noe som er den mest effektive måte å gjøre daygaming på, nemlig:

–= Direkte =–

«Hei…du jeg bare MÅTTE komme bort og hilse på deg, syns du var så utrolig søt». Her viser du TYDELIG intensjon, jenta blir ofte satt ut, kanskje til og med rødmer…og uansett utfall er det GARANTERT en ego-boost for henne og sannsyneligheten er stor for at hun vil komme til å huske deg som en positiv opplevelse hun sent vil glemme. Hvor mange ganger har hun opplevd at en gutt kommer bort og tør å være SÅ direkte? Muligens enda større effekt om hun står med en gjeng venninner rundt seg. Det krever selvsagt et større sett med baller for mange, men til gjengjeld er gevinsten større. Det finns såklart mange varianter av denne, noen bedre enn andre, men poenget her er å være veldig ærlig og direkte.

Jeg husker faktisk for en god stund siden… en venninne av meg ringte meg opp i ekstase. «Andreas! Vet du hva som nettopp skjedde!?» .
Da hadde det vært en gutt som hadde kommet bort til henne på Oslo City midt på lyse dagen og gitt henne et genuint kompliment. Han hadde deretter hatt en helt normal samtale om hvorfor hun var ute å handlet etc og utveksla tlf nr. Hun var allikevel nærmest i ekstase når hun ringte meg for å fortelle det.

Skille seg ut fra resten? Check. Hadde det hatt samme effekt hvis man hadde gjort det ute på byen? Neppe.

En annen ting jeg vil nevne er dette med INTENSJON. Dette er superviktig i sjekkesammenheng.
Intensjon er noe vi generelt bør ha et høyt fokus på, spesiellt på dagtid der folk er på farten og det går ofte fort i svingene. Vit hva du ønsker å oppnå i situasjonen. HVORFOR tar du kontakt?

Sjefen sjøl (Hjerterknekt) sa det på følgende måte; «Om man ikke har noen intensjon, vil resultatet for samtalen i stor grad være overlatt til tilfeldighetene». Går du inn med ønske om bare kødde litt og skape en god tone, så er det ofte der det slutter. Har du derimot fokus på å få nummeret til jenta, så har du satt deg et mål for interaksjonen og det er lettere å gradvis styre samtalen inn på hva du ønsker å få ut av den og f.eks. ta tlf nummeret når du ser muligheten dukker opp…
Hvis ikke blir det fort til at det plutselig er over før man veit ordet av det og den tanken man sitter igjen med er; «pokker, jeg skulle prøvd å gått for nummeret hennes…hvorfor gjorde jeg ikke det?»

På dagtid er det nok mest vanlig å gå for telefon nummeret og invitere til et nytt treff senere. Ha i bakhodet at det har mye med setting og kontekst å gjøre for hva som er sosialt akseptert å gjøre på dagtid, kontra i en setting ute på byn der ting er mer forventet at kan skje.

Kan gi et nytt eksempel fra en deltaker på en av våres workshop. Vi tuslet litt rundt på ettermiddagen og åpnet to jenter som satt på en benk. Vi ble sittende å prate med dem en liten stund og han fikk en veldig leken og bra tone med hun ene jenta. Det eskalerte seg videre til litt lett berøring i form av bl.a. litt klemming, hvorpå han etter hvert også la opp til kysset. «Gi han et kyss da…», kom det litt fleipete fra meg og venninna hennes slang seg på og oppmuntret også til det. Jeg kunne SE hun egentlig hadde lyst, men hun forsvarte seg med: «Haha……jeg kan ikke kysse noen midt på dagen…jeg er jo ikke full engang!». Hele settingen rundt gjorde det ikke sosialt akseptert for henne å gjøre det. Hun fulgte rett etterpå opp med «Hadde jeg vært full så kunne jeg gjort det!». Det endte med at de utvekslet telefonnummer.

Når det er sagt, så er det ingen umulighet for å få til et kyss, en instant date eller til og med ta med hjem i en sjekkesituasjon på dagtid. Jeg har selv fått til alle tre og kjenner andre som også har det. Min gode venn og kollega Hunkalicious er en av de jeg vet om som får til de drøyeste tingene på dagtid. For å nevne et eksempel fra virkeligheten; Hvor mange er det som kan gå inn i en klesbutikk midt på lyse dagen, komme i prat med en jente som jobber der og 15-20 min senere i samtalen stå å motta en blowjob på ansatt-toalettet bak i butikken? Hos denne gutten er det ikke mangel på baller eskalering. I tillegg bør det nevnes at gutten er enormt sosial kalibrert og vet når han og til hvilken tid han kan trykke på de riktige knappene. Det handler også mye om hvor komfortabel du selv er i situasjonen. Ting som kommer naturlig og ikke er noe big deal for deg blir mindre big deal for henne også.

Jaja, nok grisegutt prat. Sjekking er ikke noe pisse-konkurranse om å gjøre de drøyeste tingene, men tenkte jeg kunne nevne det overfor som et eksempel på hva som faktisk er mulig. Du lever ofte utifra din egen virkelighet…

Helt til slutt vil jeg nevne det aller ALLER viktigste. Du kan sitte å lese deg grønn på teori, men uten egen praksis ERFARING så vil du neppe ha særlig nytte av det. Eksperimenter selv med å ta kontakt med jenter på dagtid, bruk gjerne tips og triks fra denne posten for å få deg i gang. Prøv deg fram med ulike fremgangsmåter, forskjellig åpnere, måter å vri samtalen over på hva DIN intensjon er og hva DU ønsker å få ut av samtalen. Finn DIN stil, DIN måte å gjøre ting på utifra hvilken person DU er og finn ut hva som funker best for DEG.

…og med dette håper dere har fått en grei innføring i sjekking på dagtid, så da er det ingen grunn til å ikke sprette opp go’stolen og komme seg ut å ta kontakt med nye, spennende og morsomme mennesker! …og som vi pleier å si i GC når man er i tvil om noe:

..eller forresten, vent til sommer’n. Det er altfor kaldt for å gå ut nå :P

// no1uknow

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Sjekking på dagtid”