Sjekking på butikken.

Vinteren har tatt Norge, og om det ikke er is og snø, så er det et sinna kvinnfolk ved navn Berit som tvinger folk inn i varmen. Om du er noe som meg så er du ikke spesielt glad i å reke gatelangs mer enn strengt tatt nødvendig når graderstokken viser tall med bare ett siffer, og det samme gjelder de fleste menneskene rundt oss. Med andre ord, plutselig begynner gatene å bli tommere for søte jenter som vi ønsker å bli kjent med. Og om de er der, så stresser de forbi i boblejakke og med lue slik at vi knapt ser noe som helst av dem. Så hva gjør vi? Vel, vi går selvsagt dit de er..

På dager med dårlig vær, og årstider med lave temperaturer, blir det ekstra utfordrende å møte folk på gata, men det betyr ikke at vi legger daygame på hylla og setter oss hjemme foran tv’en likevel. Jentene er nemlig fremdeles der ute, men nå har de trukket innendørs til butikker og kjøpesentre.

Jenter som befinner seg inne på en butikk har også generelt sett bedre tid enn jenter som er på tur fra A til B på gata. De antar ikke at du er selger eller tigger når du tar kontakt, og det er mer behagelig å stå og snakke med deg når du først har fått kontakt, både på grunn av temperaturen og alle de andre menneskene rundt dere. Det føles trygt.

Så nå kommer sesongen for innendørs-sjekking. «Men,» sier mange, «å ta kontakt med en jente på en butikk.. er ikke det litt skummelt / creepy / vanskelig?»

Nei. Det er ingen av delene, og lettere enn de fleste tror!

La oss ta opp de vanlige problemstillingene våre studenter på workshops pleier å presentere til oss:

 

Det er jo masse folk her, de kommer til å se/høre meg!

Nei. Det er masse folk der, men de kommer ikke til å legge merke til deg. Hvor ofte står du på butikken og lytter til hva menneskene rundt deg snakker om? Hvor ofte ser du en gutt og ei jente stå å prate sammen og tenker noe annet enn at de allerede kjenner hverandre? Svarene på begge disse spørsmålene er for de fleste «aldri».

 

Det er jo bare rart å ta kontakt med noen jeg ikke kjenner på en butikk!

Joda, det er ikke normalt. Men du er heller ikke ute etter å være en av mengden. Du vil ikke være han som ser på jentene og skulle ønske du kunne bli kjent med dem, du er han som går bort og blir kjent med dem. For å leve et liv over gjennomsnittet med jenter, må du også gjøre de tingene andre er for redde til å gjøre.

 

Ok.. Men.. Hva skal jeg si da?

Aha! Her kommer vi til det beste! Og det korte svaret er at du kan si akkurat hva du vil egentlig. Men ja, jeg vet det ikke holder som svar for deg akkurat nå, så her kommer to forslag:

 

Direkte.

Annonser hvorfor du er der og gi ingen unnskyldninger. «Hei, du, jeg syntes du så ut som ei søt jente så jeg fikk litt lyst til å hilse på deg, jeg heter Torkel.. Hva heter du?»

Herfra trenger du bare snakke om hva som helst. Finn ut hva hun gjør der dere er, om hun er alene eller med venner, hvilke planer hun har videre, hva hun studerer/jobber med, osv. Vi trenger ikke være fantastisk kreative. Hun vet hvorfor vi er der, og om hun ikke rømmer eller forteller at hun har kjæreste innen de første 30 sekundene så er det fordi hun er nysgjerrig på oss også. Vi avslutter samtalen enkelt ved å si at vi nesten må rusle videre, men at det var hyggelig å møte henne og at vi burde snakkes mer senere, så hvordan kan du få tak henne slik at dere kan ta en kaffe sammen?

 

Indirekte.

Høres det litt skummelt ut å gå direkte? Ingen fare. Vi kan også være indirekte. Ta tak i noe rundt dere på butikken («Unnskyld, hvilken av disse skjortene tror du ville passet best til meg?»), eller spør om hun kan hjelpe deg med noe (veibeskrivelser til et kjent sted, hva klokka er eller hva du burde kjøpe i julegave til <noen>).

Denne metoden krever litt mer kreativitet. Her må du nemlig bruke de tingene som dukker opp i denne første delen av samtalen til å drive den videre. Så snart jenta ser komfortabel ut kan du snu det fra unnskyldningen din og mer direkte ved å fortelle henne at jøss, hun var jo ei koselig og utadvendt jente.. Hva heter hun? – og så er du på den mer direkte samtalen som beskrevet over.

 

Og det beste? Disse fremgangsmåtene funker like fint på byen på kveldstid også! ;)

 

Så, bruk helga produktivt! Kom deg ut og møt jenter både på kveldstid og dagtid, så vil du raskt se at timeplanen din fylles med flere dater og sammenkomster enn du har tid til!

 

Så, hva skal du i helga?

Personlig skal jeg på P3Julebord i kveld sammen med en venn av meg som er programleder der (om du slår på P3 NÅH hører du han;), og ser frem til å møte mange spennende mennesker.

 

Ps: har du fått med deg seminaret jeg skal holde i Oslo nå på søndagen? Det handler riktignok ikke om sjekking, men er verdifullt for alle som ønsker å få mer ut av livet – uansett hvilket område det gjelder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 tanker om “Sjekking på butikken.”