Sjekking og alkohol.

For litt siden ble jeg bedt om å skrive litt om alkohol og sjekking, og som alltid gjør jeg mitt beste for å tilfredsstille deres ønsker! ;)

Når det gjelder alkohol tror, dessverre, mange menn og kvinner at med noen (les: mange) øl innabords så blir de flinkere til å sjekke, morsommere og mer spennende. Dette stemmer nok dessverre ikke helt overens med virkeligheten.

Når jeg forsøker forklare dette til en del mennesker protesterer de. ”Jeg VET det er slik med meg, for de eneste gangene jeg har klart å få med meg noen hjem fra byen er etter jeg har drukket!” Greit det, men det betyr ikke at du er flinkere til å sjekke – det betyr kun at du har turt å forsøke!

”95% av suksess er å møte opp,” sa Woody Allen i sin tid. Når man er full senkes ofte terskelen for å tørre prate med andre. Man tror man er morsommere og flinkere til å prate for seg fordi ens egen kritiske sans er såpass senket at man ikke legger merke til at det meste man sier bare er vas. Og  ikke minst er alkohol en kunstig erstatning for god gammeldags selvtillit. Dette fører til at 98% av menneskene der ute kun møter opp og tar jevnlig kontakt med interessante medlemmer av det aktuelle kjønn etter de har drukket seg til mots, og da sier det seg selv at det er under påvirkning av alkohol at de til tider slumper til å tiltrekke seg noen som også er ute og ser etter moro.

Dersom de samme menneskene hadde begynt å ta kontakt med like mange mennesker i edru tilstand som de gjør når de er fulle, eller i det minste tok seg tid til å virkelig snakke med de som tok kontakt med dem, ville treffprosenten økt kraftig så snart litt erfaring var på plass. Denne enkle endringen vil føre til at en får mer sosial trening og dermed blir både mer komfortabel og flinkere i sosiale situasjoner. Dette vil også føre til mer permanent læring med tanke på hva som faktisk fungerer og ikke fungerer i sjekking og flørt. Jeg utfordrer alle og enhver til å finne reliabel forskning som sier at man lærer, snakker eller oppfører seg bedre full enn edru.

Det hele koker ned til frykt. Folk flest er redde for å ta kontakt med mennesker de er interesserte i med mindre de har den flytende selvtilliten på plass. Om du ikke er en av den forsvinnende lille prosenten som faktisk ikke har et problem med å kontakte og flørte med mennesker i edru tilstand er det på tide å gjøre noe med dette! Legg alkoholen på hylla, ta deg selv i nakken og kom deg ut der for å prate med folk! Det vil nok være utfordrende i starten for noen av dere, men langsiktig sett er det verdt det både for deres fremgang, suksess, pengebok og helse.

Min holdning til alkohol og sjekking er at dersom du VET (og jevnlig beviser) at du kan gjøre de samme tingene edru som du kan gjøre etter et par øl, så er det ingenting galt i å kose seg med alkohol i lystige lag. Men ikke la alkoholen bli et støttehjul, den er langt fra solid, og når du går på trynet over sykkelstyret våkner du alltid opp med en solid hodepine dagen derpå.

Til din suksess!

-Hjerter-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 tanker om “Sjekking og alkohol.”