november 6, 2009

Sjekking og alkohol.

For litt siden ble jeg bedt om å skrive litt om alkohol og sjekking, og som alltid gjør jeg mitt beste for å tilfredsstille deres ønsker! ;)

Når det gjelder alkohol tror, dessverre, mange menn og kvinner at med noen (les: mange) øl innabords så blir de flinkere til å sjekke, morsommere og mer spennende. Dette stemmer nok dessverre ikke helt overens med virkeligheten.

Når jeg forsøker forklare dette til en del mennesker protesterer de. ”Jeg VET det er slik med meg, for de eneste gangene jeg har klart å få med meg noen hjem fra byen er etter jeg har drukket!” Greit det, men det betyr ikke at du er flinkere til å sjekke – det betyr kun at du har turt å forsøke!

”95% av suksess er å møte opp,” sa Woody Allen i sin tid. Når man er full senkes ofte terskelen for å tørre prate med andre. Man tror man er morsommere og flinkere til å prate for seg fordi ens egen kritiske sans er såpass senket at man ikke legger merke til at det meste man sier bare er vas. Og  ikke minst er alkohol en kunstig erstatning for god gammeldags selvtillit. Dette fører til at 98% av menneskene der ute kun møter opp og tar jevnlig kontakt med interessante medlemmer av det aktuelle kjønn etter de har drukket seg til mots, og da sier det seg selv at det er under påvirkning av alkohol at de til tider slumper til å tiltrekke seg noen som også er ute og ser etter moro.

Dersom de samme menneskene hadde begynt å ta kontakt med like mange mennesker i edru tilstand som de gjør når de er fulle, eller i det minste tok seg tid til å virkelig snakke med de som tok kontakt med dem, ville treffprosenten økt kraftig så snart litt erfaring var på plass. Denne enkle endringen vil føre til at en får mer sosial trening og dermed blir både mer komfortabel og flinkere i sosiale situasjoner. Dette vil også føre til mer permanent læring med tanke på hva som faktisk fungerer og ikke fungerer i sjekking og flørt. Jeg utfordrer alle og enhver til å finne reliabel forskning som sier at man lærer, snakker eller oppfører seg bedre full enn edru.

Det hele koker ned til frykt. Folk flest er redde for å ta kontakt med mennesker de er interesserte i med mindre de har den flytende selvtilliten på plass. Om du ikke er en av den forsvinnende lille prosenten som faktisk ikke har et problem med å kontakte og flørte med mennesker i edru tilstand er det på tide å gjøre noe med dette! Legg alkoholen på hylla, ta deg selv i nakken og kom deg ut der for å prate med folk! Det vil nok være utfordrende i starten for noen av dere, men langsiktig sett er det verdt det både for deres fremgang, suksess, pengebok og helse.

Min holdning til alkohol og sjekking er at dersom du VET (og jevnlig beviser) at du kan gjøre de samme tingene edru som du kan gjøre etter et par øl, så er det ingenting galt i å kose seg med alkohol i lystige lag. Men ikke la alkoholen bli et støttehjul, den er langt fra solid, og når du går på trynet over sykkelstyret våkner du alltid opp med en solid hodepine dagen derpå.

Til din suksess!

-Hjerter-

12 thoughts on “Sjekking og alkohol.

 1. Det du sier om frykt er jeg bare så altfor enig i. Frykten for å bli avvist er oftest sterkere enn håpet om å lykkes.

  Etter å ha eksperimentert litt med sjekking i varierende påvirket tilstand har jeg kommet fram til at å være edru eller nesten edru faktisk gir best uttelling. Men merker også stor forskjell på om det er øl eller sprit jeg har drukket. Spriten forsterker den stemninga man er i fra før – på godt eller vondt.

  En nøkkel her er kanskje måtehold. Tror veldig mange hadde hatt godt av å redusere alkoholkonsumet på byen betraktelig, men så er det dette med drikkekultur og sosialt press…

  Men hele formålet med sjekkeskolen er vel å bygge opp selvtillit, selvinnsikt og sosiale ferdigheter slik at man vet med seg selv at man duger uten å drikke seg til mot.

 2. Absolutt.

  Ved å redusere sitt eget alkoholinntak vil resultatene og læringskurven absolutt skyte fart! Her er et tips:
  Om man absolutt føler at man må drikke fordi man ikke kan motstå presset eller whatever, ta med maks 6 glassflasker øl på fest, og drikk en halvliter vann mellom hver øl, da reduserer man alkoholen man får i seg ganske kraftig!

 3. Var på russekro her om dagen, og hadde et begrenset alkoholinntak. Jeg var så å si edru. Det jeg merket var at jeg syntes det var veldig mye lettere å snakke med folk jeg ikke kjente så godt nå når jeg hadde kledd meg ut! Dette er jo helt håpløst! Det gjør jo ingen forskjell fra eller til om jeg er utkledd eller ikke :D

  Likevel fant jeg det lettere å både starte en samtale, og få den til å flyte videre. Disse russekroene kan bli nyttige til å skaffe seg litt mer trygghet når det gjelder dette

 4. Det er ofte lettere når noe i omgivelsene rundt oss er utenom det vanlige. Når alle er kledd ut føler folk at de er mer anonyme, de slipper seg mer løs og de sosiale normene blir løsere. Så det er nok ikke bare du som opplever den effekten :)

  Russekroer, i likhet med alle andre samlinger av mennesker som samles for å skape en god stemning sammen, er ypperlig for å skaffe seg den nødvendige treningen :)

 5. Det er en grunn til at jeg nærmest aldri drikker, og det er at jeg da overhode ikke klarer å kontrollere hva jeg sier og gjør.. men ofte er jeg «avhengig» av at andre drikker, noe som irriterer meg grenseløst.

  Hvor mange ganger har jeg ikke hørt av jenter at de kan godt ha sex med meg, men det må være i fylla? Har gitt opp jenter totalt.. Men så er det kanskje vanskeligere for meg som selv er jente…

 6. Hei Hjerter!

  Vet ikke hvordan bylivet i resten av landet er, men her i Stavanger er det veldig oppskrytt etter min mening. Utestedene er proppet med folk, og det er umulig å snakke med noen på grunn av alt for høy (og dårlig) musikk. Så det blir til at man står der og danser med folk man ikke kjenner, og folk begynner å rote med noen de ikke har sagt et ord til en gang :P

  Så jeg merker at jeg kjeder meg noe på byen, i og med at det er vanskelig å føre en normal samtale med folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *