Hvem er riktig for deg?

Kunsten å velge de som er riktig for deg.

Hvem er de riktige vennene for deg? Hvem er de riktige bekjentskapene, de riktige elskerne, de riktige kjærestene? Vel, jeg aner ikke. Det gjør heller ikke din mor eller far, dine beste venner, dine lærere eller dine sjefer.

Joda, vi kan alle gi deg gode tips på mennesker som kunne gjort gode ting for deg. Eller hatt (i vår mening) god innflytelse på deg. Men til syvende og sist er det kun du som virkelig vet hvem det er du ønsker ha i ditt liv.

Men dersom du vil bli flink til å velge de riktige menneskene, så er det en viktig ting du må gjøre.

Du må velge.

Alt for mange lar det være nærmest opp til tilfeldighetene hvem de har i sitt liv. I stedet for å aktivt lete etter den typen menneske de virkelig setter pris på, tar de ofte til takke med de som er tilgjengelig i stedet.

Jeg, personlig, gjør det til et poeng og kun omgi meg med mennesker jeg virkelig er kompatibel med. Dersom noen jeg ikke liker tilbringe tid med kommer inn i mitt liv, så blir de ikke der spesielt lenge.

Jeg vet hva jeg liker i andre mennesker. Jeg vet hva som fungerer for meg i ulike typer forhold. Og jeg er tålmodig. Så når jeg møter en ny person utforsker jeg dem. Gjennom samtalen vår finner jeg ut om de ser ut til å være en god match med meg. Er de det beveger jeg forholdet videre (sånn cirka etter oppskriften min i dette nettkurset). Er de ikke det, så beveger jeg meg videre.

Dessverre er det veldig mange der ute som ikke er like bevisste på hvilke mennesker de har i livet sitt. De omgir seg med bekjente og venner som havner der på tilfeldige vis. Og når disse menneskene først er blitt en del av deres hverdag, ja så ville det jo vært for ille å ikke opprettholde kontakten med dem! Eller..?

Dersom du omgir deg med mennesker som du ikke virkelig setter pris på, som du ikke virkelig vil ha i livet ditt, og som ikke får deg til å føle deg bra når du er sammen med dem – så er du på tur ned en farlig sti. Dette er ikke folk som er riktig for deg.

Du er på tur til å ta til takke med hva livet gir deg fremfor å ta et aktivt grep om din egen verden.

Dersom du ønsker forme ditt eget liv til å være det livet du ønsker deg er det kritisk at du omgir deg med mennesker som hjelper deg oppnå dette. Og at du unngår å fylle livet ditt med tomme forhold med mennesker du ikke er genuin interessert i.

Om du har mennesker i ditt liv som har en negativ innflytelse på deg, som holder deg tilbake fra å utvikle det livet du ønsker og være den personen du innerst inne er – så er det på tide å fjerne disse fra hverdagen din. Mennesker som ikke tar deg for den du er, og som ikke støtter deg i mine mål og drømmer, fortjener heller ikke være en del av ditt liv.

Høres det noe kynisk ut? Det er ikke det. Vi tar alle aktive valg angående hvem vi vil ha i livet vårt. Dessverre er det mange som tar dette valget på feil grunnlag. Sørg for at du ikke er en av dem.

Så tenk over dine sosiale nettverk. Hvem bruker du mye tid på som du egentlig ikke ønsker ha i ditt liv? Som egentlig ikke tilfører hverdagen din positivitet og produktivitet? Hvem, eller hvordan type mennesker, ønsker du ha rundt deg i stedet?

Ta et valg i dag. Velg å omgi deg med de du føler gir deg den verdien du ønsker. De som hjelper deg nå de målene du har satt deg. De som er riktig for deg.

Husk, det er ditt liv – så ta ansvar for det!

-Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 tanker om “Hvem er riktig for deg?”