Hvordan bruke øyekontakt for å skape attraksjon.

“Blikket ditt gjorde meg.. varm.”

eye contactDet var forklaringen jeg fikk av en jente som på eget initiativ hadde krysset utestedet vi var på, ventet til jeg så at hun sto i nærheten og sa hei til henne, og så tok initiativet til å kysse meg helt på egen hånd før det første minuttet av vår samtale var over.

Øyekontakt er et av de viktigste verktøyene du har i ditt sosiale arsenal. Øynene dine skaper kontakt, skaper nysgjerrighet, skaper spenning, skaper attraksjon. Du kan bruke blikket ditt til å erte, til å snakke og til å invitere. Men du må slutte å bare se med øynene dine, og begynne å bruke øynene dine.

I eksempelet over befant jeg meg på en travel uteplass i Oslo. På andre siden av lokalet satt det en gruppe mennesker, og i den gruppa satt en jente jeg syntes var attraktiv. Mens jeg så på henne så hun tilfeldigvis i min retning og jeg fanget blikket hennes og smilte. Hun så raskt bort, så jeg ventet bare litt og riktignok, noen sekunder senere så hun opp igjen for å se om jeg fremdeles så på henne. Jeg smilte til henne på nytt igjen, og hun smilte et forsiktig smil tilbake. En av mine venner pratet til meg, men jeg holdt blikket hennes og lot han vente – i det øyeblikket var det bare hun og jeg som eksisterte. Jeg brøt øyekontakten ved å sende henne et stort, leende smil før jeg snudde meg til kompisen min. Spenninga vi hadde skapt mellom oss i de få sekundene var til å ta og føle på, og det var bare noen minutter senere at jeg la merke til at hun plutselig sto bare noen meter unna.

Så hvordan bruker man blikket? 

Ansiktet ditt har over 50 ulike muskler, og øynene og leppene dine er de mest uttrykksfulle delene av deg. Du kan si like mye gjennom ansiktsuttrykk og blikk som du kan gjøre gjennom ord, du må bare ha litt trening på det.

Gjør et lite eksperiment: Lat som om den du har mest lyst på i hele verden står foran deg nå, med ingenting mer enn et smil på seg og en finger som vinker deg nærmere. Smil til denne personen. Føles godt, gjør det ikke? ;)

Ok, nytt scenario: Foran deg står den personen du har minst lyst til å se og ber deg om å lage dem middag. Smil til denne personen. Kjenner du forskjellen i blikket du gir og smilet du viser? Det gjør alle andre også.

Å lære seg å bruke blikket for å formidle beskjeder (beskjeden min i historien ovenfor var forresten: Jøss, du var søt – deg vil jeg leke sammen med) handler om å lære seg hvordan det føles å se på mennesker som bringer frem den beskjeden i deg. Når du føler lekenheten eller invitasjonen du gir til noen så viser du den også. Ansiktsmusklene dine vet veldig godt hva de skal gjøre i de situasjonene – for de har gjort det ubevisst mange ganger før.

Så her er en øvelse for deg for å få full kontroll over dette. Og det kan høres teit ut, og føles kleint ut i starten, men det funker:

Still deg opp foran speilet og øv på å se for deg personer og situasjoner som bringer frem de blikkene du ønsker å bli flink på å gi andre. Øv til det ikke er ubehagelig å stå foran speilet og gi deg selv de blikkene, øv til de kommer av seg selv så snart du bare bestemmer deg for hvilken følelse/beskjed du ønsker gi, øv til du ikke lenger trenger tenke – bare gjøre.

Mestrer du det til den graden foran speilet, så blir det barnelek å gi disse blikkene til den søte jenta (eller kjekke gutten) i baren, og da vil du ha kontroll på et av de beste attraksjonsverktøyene i verden!

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *