Overvinn frykt

Jeg jukser litt i dag, og poster den samme artikkelen som jeg sendte ut på mailinglisten vår for en halvtime siden (ikke meldt deg på enda? Da går du glipp av ting.. Du melder deg på via boksen til høyre her). Og det er egentlig ikke fordi jeg er lat, men fordi dette er et ganske viktig emne som jeg selv har jobbet mye med i det siste og har sett verdien av. Så her kommer det, og så lover jeg å komme tilbake med flere artikler fremover nå som jeg er klar til å returnere til Norge igjen om et par dager :)

—–

Ways-to-Conquer-FearOvervinn frykt.

Du har kjent følelsen før. For meg starter det ofte i magen og sprer seg ut til resten av kroppen. Kanskje skjelver du litt, du blir varm, svetter, munnen din blir tørr. Frykt er en av de reneste og mest naturlige reaksjonene vi mennesker støter på, og den kan komme fra hva som helst.

Kanskje er det den søte jenta på busstoppet eller i baren som får deg til å føle frykt når du tenker på å gå bort og si hei. Kanskje er det å be om et telefonnummer eller gå for det første kysset. Eller kanskje er du redd hunder, å snakke foran en forsamling eller har en frykt for høyder.

Vi opplever alle frykt på forskjellige måter og av forskjellige grunner, men felles har disse opplevelsene at de legger en begrensning på livet vårt. Vi lar være å si hei til mennesker vi er interesserte i, vi unngår å fortelle den morsomme vitsen vi kan siden det er for mange mennesker til stede, eller vi sier nei takk til å være med på noe morsomt sammen med venner fordi vi er redde for hva det kan føre til.

Så hvordan kan vi eliminere denne hindringen fra livet vårt? Hvordan kan vi bli modig nok til å håndtere den frykten vi opplever som holder oss tilbake?

Vel, frykt i seg selv er nok noe vi aldri kan (eller burde) kvitte oss med, men vi kan bygge opp vår motstandsdyktighet til det. Vi kan bygge opp vårt mot. Og som Mark Twain sa: «Courage is resistance to fear, mastery of fear – not absence of fear.»

For noen dager siden sto jeg på kanten av en 108 etasjes høy bygning i Las Vegas. Jeg så utover horisonten, og ned på bakken som var 260 meter under meg. Så hoppet jeg. Mens jeg raste ned mot bakken og hele livet mitt bokstavelig talt hang i en tråd (riktignok en veldig tykk bungee-tråd) forsvant frykten jeg hadde kjent mens jeg sto på kanten der, og når jeg landet var jeg bare glad. Glad og giret. Resten av den kvelden fryktet jeg ingen og ingenting.

Du har helt sikkert hørt oppfordringen «gjør en ting om dagen som skremmer deg», og dette er grunnen til hvorfor det er viktig. Om du konfronterer din frykt på en daglig basis vil du ikke elminiere den fra ditt liv, men du vil mestre den. Du vil raskt lære deg selv at selv om du er redd, så trenger ikke det å holde deg tilbake. Selv om du er redd kan du gjøre det som er nødvendig. Du vil være motstandsdyktig mot frykt, og du vil mestre din egen frykt.

Og når det er du som mestrer frykten din, i stedet for at frykten din mestrer deg, så vil ikke den søte jenta i baren være spesielt farlig å si hei til likevel..

 

Om du ofte opplever at dine fryktfulle tanker kommer i forbindelse med sosiale situasjoner, anbefaler jeg på det sterkeste at du tar en titt på mitt nye nettkurs «The Secrets of Confident Communication». Klikk her for mer informasjon, og for å få en 95% rabatt!

 

-Torkel-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Overvinn frykt”