Øk risiko for økte resultater.

”Definisjonen på galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente ulikt resultat.”
– Albert Einstein.

riskEn sikker måte å endre dine resultater på er å endre din fremgangsmåte. Mange mennesker ønsker å gjøre endringer i sine liv, og de som er dedikerte til sin egen utvikling tar også de nødvendige stegene for å gjøre dette.

I min jobb møter jeg mange mennesker av begge kjønn som jobber for å utvikle sine ferdigheter med det interessante kjønn. De trener på ting som å starte samtaler, holde samtaler gående, og utveksle telefonnummer – og de får resultater.

Men veldig mange opplever etter en stund at lærings- og resultatskurven deres flater ut. De ender opp på et visst nivå og blir stående der uten å oppleve spesielt mye fremgang over en lengre tidsperiode.

For å løse dette problemet finnes det en veldig enkel og elegant løsning: 

Øk risikoen du tar.

Når du øker risikoen du tar skjer det en rekke ting. Fremgangsmåten din endrer seg og stimulerer nye resultater, din intensjon om suksess øker ettersom du risikerer mer og derfor ikke ønsker å mislykkes, og andres villighet til å støtte din innsats øker ettersom de også kjenner igjen den økte risikoen du tar.

La oss se på et typisk eksempel fra datingverdenen:

En mann har trent på å gå ut for å starte samtaler med kvinner på utesteder. Han lykkes stort sett i å føre disse samtalene videre fra overfladisk snakk til noe mer flørtende, og ender kanskje opp med et telefonnummer. Men her flater han ut. Resultatene stagnerer. Jentene svarer ikke når han tar kontakt, eller takker nei til å møtes på nytt, og han opplever ikke den veksten han gjorde når han først startet å praktisere.

Han må øke risikoene han tar.

I stedet for å nøye seg med telefonnummer i de samtalene hvor ting flyter litt av seg selv, må han øke innsatsen sin. Han må gå for jentene han virkelig vil ha, og pushe seg selv til å eskalere litt hardere og lengre. Telefonnummer burde bli en backup-plan, og kyss noe han går for i langt større grad. Derfra må han presse seg selv til å ta situasjonen enda lengre enten han ”tror” det vil fungere eller ikke. Den eneste måten å vite helt sikkert, er nemlig å prøve.

Den spesifikke fremgangsmåten for å øke risiko er ulik i alle tilfeller og alle sammenhenger. Men stegene for å finne ut hvordan du kan øke risikoen du tar er enkle:

  1. Kartlegg hva du gjør når du forfølger et visst mål.
    Eks: Du ønsker å treffe jenter på dagtid og få deres telefonnummer slik at du kan ta dem med ut senere, så du slår opp samtaler med minst fem jenter hver dag når du er utenfor hjemmet ditt.
  2. Kartlegg hva som innebærer risiko for deg i din fremgangsmåte.
    Eks: Du er komfortabel med å starte samtaler, men blir nervøs når det er på tide å be om telefonnummeret. Grunnene til dette er A) Du er redd for et nei, B) Du er bekymret for å oppleves “sjekkete” av menneskene rundt deg som kan overhøre det som skjer.
  3. Finn ut hvor og hvordan du kan øke risikomomentet til noe større enn det er per i dag.
    Eks: Aktivt søk ut situasjoner hvor risikoen for dette er større. Eksempelvis på fulle busser, inne i travle butikker eller på trikkestoppet. Inviter til en instant-date eller gå for telefonnummer i alle samtaler som varer i mer enn 30 sekunder.

Så start allerede i dag. Hvordan kan du øke risikoene du tar i din utvikling for å gi utviklingen din noen ekstra hestekrefter?

-Torkel

PS: Om du vil ha litt drahjelp på veien, har jeg en rekke nettkurs som kan hjelpe deg her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *