3 steg til å få nye venner.

Nye venner sitter i parken sammen.

Forrige uke snakket jeg om viktigheten av hjelpsomme vennskap. Så la meg denne uken gi noen tips på hvordan vi skape nye venner.

PS: Om du virkelig vil gå i dybden på dette temaet, anbefaler jeg mitt nettkurs «How to make friends and create better social circles» som er på salg nå!

Disse tipsene vil hjelpe både i sosiale og profesjonelle sammenhenger. De er selvsagt bare en kort innføring og enkle tips, men vil ha god effekt dersom du ikke alt bruker dem.

 

Skaff bakgrunnsinfo om du kan.

Kunnskap er makt.

Denne klisjeen eksisterer for en grunn. Bakgrunnskunnskaper om menneskene i ditt liv og menneskene du møter underveis kan være veldig nyttig i mange situasjoner.

Ikke bare for å vite hvem det er du har med å gjøre, men også for å lettere kunne bygge et forhold til dem og kunne skape interessante samtaler.

Jeg gjør nesten alltid litt enkel research før jeg drar på sammenkomster med grupper jeg ikke kjenner. Enten det er sosialt eller profesjonelt.

Når jeg inviteres til en fest via facebook, for eksempel, sjekker jeg vanligvis gjestelista. Dersom det er noen der som fanger oppmerksomheten min, tar jeg en kjapp titt på profilen deres. Ikke for å memorisere alt, selvsagt. Det blir raskt creepy. Men å vite om felles venner og eventuelle andre ting vi deler kan være nyttig og interessant.

Og skal du på en date med noen vil dette være ekstra hjelpsomt. Jeg kan nærmest garantere at den du skal møte har tatt en god titt på din Facebook, Instagram, eller hva de ellers har funnet ;)

Når jeg skal delta på en konferanse eller i andre profesjonelle ærend, gjør jeg lik enkel research. Er det noen bedrifter jeg ønsker å jobbe med som skal dit, for eksempel? Hvem er i så fall bedriftens representanter?

Ta deg gjerne tid til å spørre dine venner om menneskene de introduserer deg for også. Og ikke vær redd for å gjøre et googlesøk eller to dersom du skal omgås folk i offisielle sammenhenger.

Husk, det handler ikke om at du skal leke synsk når du treffer disse personene. Eller skremme vettet av dem ved å vite alt om dem.

Poenget her er å ha litt bakgrunnsinfo om dem slik at du kan lede samtalen inn på de emnene som vil være interessante og produktive for dere å diskutere.

Tenk så mye lettere det er å prate med nye venner når du på forhånd vet om noe av det dere har til felles?

Eller hvor mye drama du sparer deg om du allerede vet hvem av jentene i lokalet som er sammen med hvem av guttene?

 

Vær generøs!

Vær flink til å dele på nettverket ditt og de ressursene du har kontakt med.

Ikke spar dem til dine aller nærmeste. Om du deler dem med potensielt nye venner også, vil du ofte raskt se en positiv effekt.

Det sies at vi i gjennomsnitt har tilgang på et nettverk på 250 personer. Og når hver av våre 250 personer har 250 personer til, betyr det at vi har en linje på bare ett steg til 62 500 mennesker. Alle med tilgang på unike ressurser og nettverk.

Bli flink til å dele disse ressursene og dette nettverket med menneskene i ditt liv. Når du ser eller hører om noen som trenger noe, lån dem din tilgang på det.

Jo oftere du kobler andre opp med mennesker de ønsker møte eller har bruk for, jo kraftigere og større vil ditt eget nettverk bli.

Når du er det sosiale (og til tider profesjonelle) limet som kobler mennesker opp med andre vil folk sette pris på det du kan gjøre for dem. Og disse menneskene vil også ønske å gjøre ting for deg.

Dette handler om å gi verdi til menneskene i ditt liv, for å skape en positiv snøballeffekt for alle.

 

Gi verdi til nye venner.

”Etterlat dem bedre enn du fant dem.”

Dette er en læresetning som er meget populær i miljøer med fokus på sosial dynamikk. Men dessverre er det langt fra alle som faktisk lever etter dette prinsippet.

Gjør det til et mål at andre alltid skal ha det litt bedre etter du har vært en del av deres liv. Enten det bare var i noen minutter eller flere år.

Ta vare på de du skaper nye vennskap med, og menneskene du møter underveis.

For en stund tilbake siden på et kurs i Trondheim sa en av deltakerne at han hadde nylig hjulpet noen han ikke kjente, kun fordi han så at de kunne trenge det. ”Og jeg følte meg så bra etterpå at det nesten var rart. Rart at noe så lite kan gjøre en så stor forskjell på mitt eget humør.”

Men ikke treng deg på. Tilby alltid hjelpen før du hjelper mennesker. Ingen setter pris på noen som sveiper inn og løser deres problemer uten at de har bedt om hjelp.

Så om du ser noen som har problemer med bilen sin så stopper du og spør om du kan hjelpe fremfor å dra frem jekken og skifte dekket uten et ord.

Om du tror på karma, religion eller skytsengler betyr lite. (Personlig tror jeg ikke på noen av delene.) Vi vet alle at når vi gjør noe bra for andre, så føler vi oss bra med oss selv. Og når vi føler oss bra med oss selv, så ser andre dette og ønsker tilbringe tid med oss.

Så spre positivitet og verdi rundt til menneskene du møter på din vei. Du vil raskt se at nye venner dukker opp oftere og oftere.

Ta også en titt på denne artikkelen på min engelske nettside, som snakker om hvordan du kan gjøre bekjente om til venner.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 tanker om “3 steg til å få nye venner.”