Livsstilsbygging: Trening.

impEt av grunnprinsippene våre i Genuine Connections er at det ikke handler om enkeltferdigheter, om enkeltprestasjoner eller om kun å håndtere et område av livet (sjekking på byen for eksempel), men heller om å skape en komplett livsstil som vil hjelpe deg oppnå det du ønsker!

På bakgrunn av dette tar vi også opp emner utenfor sjekkingens verden både på våre kurs og våre blogger, og i dag skal jeg si litt om en livsstilsendring som ikke bare vil medføre helsemessige fordeler, men som vil drastisk øke både din livskvalitet, selvfølelse og selvtillit!

Jeg har personlig studert idrett i 5 år før jeg byttet til psykologi og pedagogikk. 3 år på videregående og 2 år på universitetet gjorde sitt til at jeg kunne skrevet en lang og detaljert avhandling om nøyaktig hvorfor trening øker disse tingene, men det blir langt og kjedelig å lese. Så jeg skal holde det kort og enkelt:

Poenget med å trene regelmessig er ikke (bare) å se bedre ut, men å føle seg bedre. Når du trener regelmessig produserer kroppen en del endorfiner (kroppens naturlige lykkepiller) som får deg til å føle deg bedre (livskvalitet), testosteronproduksjonen øker og gjør deg mer trygg på deg selv (selvtillit), og den gode samvittigheten du får av å ta vare på deg selv gjør underverker for selvfølelsen. Det er med andre ord kun fordeler med regelmessig trening. Så hvorfor er det så få som gjør det?

Topp 3 unnskyldninger:

”Jeg har rett og slett ikke tid!”
Tull. Døgnet har 24 timer. Om du sover 8 og jobber 8 har du enda 8 timer igjen. Om du bruker 3 av disse på spising/dusjing/andre nødvendigheter har du fremdeles 5 igjen. Om du bruker 3 av disse på øvrige forpliktelser har du enda 2 timer igjen. Regelmessig trening trenger heller ikke bety at du skal trene 2 timer om dagen 6 dager i uka. En halvtime joggetur eller 45 min på nærmeste treningssenter 2-3 ganger i uka holder i massevis for de som ikke er vant med å trene. Og du vil også raskt legge merke til at når du først er kommet i gang, så blir gjerne treningsøktene lengre og hyppigheten større.

”Jeg har ikke nok energi!”
Dette er den dårligste unnskyldningen noen sinne for ikke å trene. Grunnen til at du ikke har nok energi er fordi du ikke trener! Trening gir overskudd, og med ekstra overskudd har du ikke bare energi nok til å trene – men energi nok til å gjøre alt det andre du kunne tenke deg fylle hverdagen din med!

”Det er så vanskelig å komme i gang! / Jeg er ikke motivert nok!”
Dørstokkmila er den tyngste mila for mange. Her kommer Nikes slagord inn: ”Just do it!” De dagene jeg kjenner dørstokkmila foran meg og jeg virkelig ikke har lyst til å trene, bestemmer jeg meg for en ting: Jeg skal ta på meg treningstøyet og joggeskoa, og gå utafor døra. Når jeg er kommet utafor døra bestemmer jeg meg for om jeg skal ta en kjapp joggetur eller om jeg skal rusle til treningsstudioet mitt for en kjapp styrkeøkt. Så snart jeg er kommet i gang går resten av seg selv. Ta babysteps. I stedet for å forsøke å motivere deg selv til en intensiv 2 timers økt på treningssenteret, bestem deg for å ta en 10 minutters løpetur eller en 20 minutters styrkeøkt. Så snart du blir vant til å passere dørstokkmila vil resten komme av seg selv.

Kardio-Challenge.

Er du ute etter en skikkelig utfordring kan jeg anbefale den følgende. Dette var noe jeg selv gikk gjennom for noen uker siden når jeg hadde hatt en periode med lite trening. I følge Stephen Covey, forfatter av boken ”7 habits for highly successful people” tar det 21 dager for gjennomsnittspersonen å skape en ny vane. Jeg bestemte meg derfor for å trene kardio (utholdenhet) hver eneste dag i tre uker. Om jeg hadde festet dagen før, var stiv og støl eller hadde gnagsår var ingen unnskyldning. Etter tre uker med å tvinge meg selv ut døra for å jogge/sykle var det ikke lenger noe problem å komme seg over den berømte dørstokkmila, for ikke å snakke om de fysiske fordelene med å komme i bedre form og de mentale med å føle meg som supermann! :)

Så, ønsker du å forbedre din livskvalitet, øke din selvfølelse og styrke din selvtillit så er dette en av de beste og raskeste snarveiene du kan ta! Kom deg i trening, og se livet forandre seg! ;)

Ps: Dersom du bor i Trondheim og har lyst på en fantastisk deal på trening (gratis prøvetrening over en periode + to måneder gratis trening som medlem) kan du sende meg en mail på hjerterknekt@gmail.com med tittelen ”Trening” så skal jeg hooke deg opp med min kontakt på Trondheims beste treningssenter, så kan vi ta ei økt sammen når jeg er i byen i august/september! ;)

4 thoughts on “Livsstilsbygging: Trening.

 1. Ellers er jo er det jo flott å være medlem i NTNUI. 500kr i året og da kan man trene så mye du vil.

  (Vet du vet dette Torkel, tenkte på andre lesere :D)

  Ellers: Bra du sparker meg litt bak ang. trening. Har bestemt meg for at i høst så skal jeg trene minst 3 ganger i uka. Får med meg ei venninne også så blir det trivelig.

 2. For de som er studenter så er NTNUI helt klart et fantastisk tilbud, og jeg trente selv der i 6 år. Den eneste bakdelen jeg har funnet med NTNUI er at treningssalene der ofte er veldig fulle, spesielt i begynnelsen av semesterne..

  Høres ut som en bra plan! :)

 3. Jeg pleide å trene hard 26 timer i uken, både utholdenhet og styrke. Vekten lå jevnt på 90 – 93 kg på slutten. Slik holdt jeg på i cirka 2 år, før jeg fikk muligheten til å ta et utvekslingsår i USA.

  I USA ble det minimalt med trening, mye spising og veldig lite bevegelse (man kjører jo hvor det enn skal være der borte). Nå har jeg nettopp kommet hjem, veier 110 kg og føler meg veldig slapp. Prøvde å løpe, men fikk en ordentlig kneskade og nå tør jeg ikke prøve meg på annet enn styrketrening. Det hadde vært kjedelig om jeg skadet kneet igjen.

  Veldig kjedelig at dette skjedde, men prøver nå å gå ned i vekt ved å spise mindre, så får jeg se det ann på kneet mitt om jeg kan begynne å løpe igjen.

  Men virkelig, du har helt rett – trening gjør deg veldig glad og oppegående. Nå er jeg vel heller litt ufrivillig stillesittende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *