mai 14, 2010

Kvalifisiering.

En av de største og hyppigste feilene menn gjør i sine interaksjoner med kvinner er å anta at det er en verdiforskjell mellom seg selv og jenta. Menn flest kommer fra et synspunkt om at det er deres jobb å oppnå jentas gunst, at de må få jenta til å like seg og vise at de er bra nok for henne. De blir den metaforiske hunden som legger seg på rygg og håper eieren vil klø deres mage. De oppfører seg som en tøffel og en push-over.

Se for deg at du sitter på en forretningsmiddag i en restaurant, ved bordet ditt sitter Richard Branson, multimilliardær og forretningsmann. En samtale starter mellom bare dere to, hva tror du han snakker om? Pengene sine? Bedriftene sine? Makta si? Neppe. Han trenger ikke imponere deg, han trenger ikke kvalifisere seg til deg. Han er rik og mektig, han vet han er det, og han anser det som din jobb å gjøre et godt inntrykk på han.

Mennesker av høy kvalitet trenger ikke skryte av det. De du møter på din vei som forsøker å aktivt gå inn for å imponere deg eller fortelle deg hvorfor de er bra mennesker er de som anser sin egen verdi som lavere enn din.

Dersom du går bort til ei jente for å vise henne at du er bra nok for henne uten at du vet noe som helst om henne som person, kommer du inn med en utrolig lav verdi helt fra starten av. Og hvorfor skulle hun bruke kvelden sin på noen som ikke har noen verdi i hennes verden? Ville du gjort det?

Nysgjerrighet.

Når jeg tar kontakt med en jente er det aldri for å imponere, det er aldri for å vise meg selv frem og det er aldri for å få ytre validering. Jeg tar kontakt med en jente for å finne ut om hun er interessant for meg. Dette gjør at jeg kommer inn med en holdning om at vi i utgangspunktet har lik verdi, og dersom hun viser seg være interessant for meg kommer vi til å fortsette å ha det.

Om hun derimot viser seg å være uinteressant for meg på grunn av personlighet, oppførsel eller andre faktorer, vil jeg vil miste interesse.

Jeg oppfordrer deg til å adoptere denne holdningen. Du er bra nok for jentene du er tiltrukket til! Dersom du nekter å innse dette vil du ha en tung vei foran deg. Dette er ikke noe du skal overbevises om, dette er ikke noe du skal overtales til, dette er noe du skal bestemme deg for!

Den beste måten å signalisere denne holdningen på uten å være blærete og uten å bruke manipulative triks for å få jenta til å føle at hun har lav verdi er å være oppriktig nysgjerrig på hva hun har å tilby.

 

Kvalifiseringen.

Kvalifisering er noe som skjer naturlig i de fleste samtaler hvor man blir kjent med nye mennesker, og titt og ofte i samtaler med mennesker man allerede kjenner. Ved å ha et bevisst forhold til kvalifisering kan man på en lettere måte både drive en interaksjon videre og vise at man skiller seg ut fra mengden. Så, hvordan gjør vi det?

Det er to ulike måter å kvalifisere noen på. Den ene er med direkte spørsmål, den andre med påstander. La meg gi deg noen eksempler:

Spørsmål: Et kvalifiseringsspørsmål er et spørsmål som ber din samtalepartner rett ut om å fortelle hvilke bra egenskaper hun har. Eksempler inkluderer:

 • Hva er dine tre beste egenskaper? (Et mye brukt spørsmål på jobbintervju.)
 • Fortell meg noe morsomt om deg selv?
 • Hvordan tror du dine beste venner ville beskrevet deg?
 • Hva er det beste med deg?
 • Er du morsom/spontan/eventyrlysten/smart/osv?

Påstander: En kvalifiseringspåstand er en uttalelse om hva du setter pris på hos mennesker. Dersom jenta du snakker med deretter forteller deg at hun er en slik person, eller understreker at det er de samme tingene hun ser etter i mennesker, er hun i ferd med å kvalifisere seg for deg.

Eksempler på slike påstander inkluderer:

 • Jeg omgir meg kun med positive/spontane/utadvendte mennesker, alle andre blir fort kjedelig.
 • Det er ganske viktig for meg at mennesker har et åpent sinn til nye ting, jeg orker ikke trangsynte folk.
 • Dersom noen ikke liker <sett inn passende ord her> opplever jeg ofte at vi ikke kommer spesielt bra overens.

Du kan også kombinere disse to. Eksempelvis forteller jeg titt og ofte folk at ”jeg omgir meg hovedsakelig med positive mennesker, jeg blir så sliten av folk som alltid finner det negative i alt! Si meg, hvordan håndterer du irriterende småting i hverdagen?” Her forteller jeg min samtalepartner mer eller mindre hva jeg ønsker å høre, og så observerer jeg bare for å se om vedkommende kvalifiserer seg til meg eller ikke.

Belønning.

Når noen kvalifiserer seg til deg, skal du vise at du setter pris på det. Erting sparer vi til små og ubetydelige ting. Når ei jente forteller deg noe for at du skal like henne litt bedre, så gir du henne ekte, positiv, tilbakemelding på det hun sier.

Dropp alle spill og forsøk på å virke kul og uaffektet. Følelsesløse menn er ikke spennende.

Fra denne grobunnen vil du raskt se at gode og nære forhold vil vokse på null tid.

 

Lykke til!

-Torkel-

7 thoughts on “Kvalifisiering.

 1. Er faktisk ingen ting som er en så stor turn off som når en mann kommer bort for så å skryte uhemmet av hvor mye han tjener, hvor mange eiendommer han har, hvilken bil han kjører… Da skal han jammen meg være bra pen om han fremdeles har noen sjanse! :-P he he

 2. Hehe, ja nettopp.

  Folk som tror de må heve sin egen verdi for å være verdt andres oppmerksomhet ved å skryte av seg selv stiller svært svakt hos de fleste (fornuftige) mennesker :)

 3. Det værste av alt er jo at det funker på enkelte kvinnfolk… Men da kan de ikke komme å klage over at alle damer er golddiggers etterpå!

  Nei, gi meg heller en avslappet og morsom fyr som jeg kan leke med ;-)

 4. tøfler er så kjedelige :)sånne som ikke helt hva dem skal gjøre eller si for å oppnå det dem vil,skryt funker ikke sånn er det bare :)
  Vi jenter liker jo like lite som dere menn å få alt servert på et gullfat sånn med en gang,trenger ikke alt på en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *