mai 3, 2012

Kraften av sårbarhet.

I går så jeg en video på Ted.com som jeg syntes ikke bare var informativ og interessant, men veldig inspirerende og utrolig relevant for mange menn som ønsker å forbedre sine liv med kvinner.

Jeg skal ikke gå i detalj på innholdet, det er mye bedre at du bare ser den og gjør opp dine egne tanker rundt innholdet. Men legg spesielt merke til hennes absolutt siste påstand, det er nemlig en påstand som jeg også har forsøkt å dele med mine studenter de siste årene, og en utrolig viktig ting å være klar over.

 

 

-Torkel-

4 thoughts on “Kraften av sårbarhet.

 1. Bra video! Jeg har sett videoen før, men må innrømme at det var først nå jeg forstod det meste av det. Det avhenger litt av hvilken frame og kunnskap man har fra før av. Slik jeg tolker det:

  The power of vulnerability is:

  1. «… having the courage to be imperfect.»
  Dersom du lengter etter det perfekte så havner du mest sannsynlig på feil plass i livet. Alle har sine mangler, og alle er «wired to struggle». Tro og vit at sårbarhet er nødvendig for å gjøre deg fullverdig.

  2. «… having the compassion to be kind to yourself, then to others.»
  Hjelp deg selv til å kunne hjelpe andre. Ved å først ha et godt forhold til en selv, klarer en å ha et bra forhold til andre.

  3. «… having connection as a result of authenticity. To let go of who you think you should be, in order to be yourself.»
  Å ha en dyp connection med andre bygger på autensitet. Er du ærlig med deg selv, så kan du åpne deg opp for andre. Og andre kan åpne seg opp for deg. Det er en risk i å bli «rejected», men det er egentlig ikke en big deal i forhold til hva du kan vinne.

  Og dype samtaler med 100% ærlighet er jo noe av det vakreste i verden, er det ikke?

 2. Jepp, enig i dine konklusjoner. Og i tillegg:

  1. Og man kan aldri oppnå perfeksjon – perfeksjon er uoppnåelig på de aller, aller fleste områdene av livet. Som jeg argumenterer for i min bok som kommer til høsten, så skal man ikke streve etter å være perfekt – det holder i massevis å være eksellent :)

  2. Jepp, om en ikke tar vare på seg selv vil man heller ikke klare å ta vare på andre..

  3. Det handle også om å ikke forsøke å være noen an ikke er – altså ikke forsøke å fremstå som den man tror man burde være basert på hva man tror andre/verden vil se, men å faktisk bare være seg selv, helt 100%. Dette vil bygge vår integritet, øke vårt selvbilde og gjøre våre forhold til andre solide og ekte.

  Og ekte, åpne og ærlige samtaler er det beste en kan dele med andre :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *