Kan menn og kvinner være venner?

Jeg snublet nettopp over denne videoen og tenkte jeg skulle dele den med dere. Ikke fordi jeg er enig i konklusjonen (jeg kommer til den delen), men fordi det er et fantastisk bra innblikk i de ulike tankegangene til mange menn og kvinner. Merk dere at mennene i denne videoen definerer det som umulig å ha et vennskap med jenter fordi de ikke vil kunne unngå å ha seksuelle/romantiske følelser for jentene!

I dynamikken mellom (heterofile) menn og kvinner vil det være tilnærmet umulig å oppnå et forhold der ingen av partene (som regel mannen, men titt og ofte jenta også) til tider har seksuelle eller romantiske tanker om den andre. Slik er vi bare skapt. Men det er veldig uheldig å tro at dette betyr at man ikke kan være venner likevel!

Dessverre er det ofte slik at menn, spesielt menn med lite overflod av seksuelle/romantiske partnere, vil oppleve det som vanskelig å holde på vennskap med jenter de er fysisk tiltrukket til dersom disse følelsene ikke blir returnert. Kombiner dette med machokulturen som sier at det er meningen at gutter skal oppføre seg som at sex er det eneste som betyr noe (når de blir konfrontert med spørsmål som dette), og så har man oppskriften på en ganske kjip konklusjon.

Men grunnen til at jeg postet denne videoen var egentlig fordi jeg hadde lyst til å høre litt fra dere om dette emnet. Hva tror dere? Er det mulig for menn og kvinner å være platoniske venner (til tross for at den ene parten ville sagt ja om muligheten for sex/forhold kom)? Hvorfor/hvorfor ikke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 tanker om “Kan menn og kvinner være venner?”