Viktigheten av å investere i livet ditt.

growDet er stor sannsynlighet for at du er vant til å investere i ditt liv, og også en viss sannsynlighet for at du ikke tenker over at det er akkurat det du gjør. Å investere i ditt liv betyr å bruke penger, tid, energi og innsats på noe for å få avkastning fra det i det lange løp, og det er noe de fleste av oss gjør regelmessig.

Mange av oss bruker for eksempel penger på treningssentre, på treningsutstyr og klær, eller timer med personlig trener for å investere i vår fysiske form og helse. Et medlemsskap å SATS/Elixia koster for eksempel over 7000 kroner i året, og PT-timer koster gjerne 5-600 kroner eller mer per time. Mange investerer også i materielle goder, som en god TV og sofa for å kunne slappe av i, eller en leilighet for fremtidig salg eller langsiktig bosted. Dette er investeringer som for de fleste anses som fornuftige, og det er selvsagt ingenting galt i noen av disse.

Problemet ligger i at folk flest har en stor skjevhet i sin investering. Mange mennesker i vårt samfunn i dag investerer hovedsakelig i sin fysiske helse og tildels i sin økonomi, og mens begge områdene er fornuftige å invester i så gjør dette at vi utelater mange andre områder som er minst like viktig.

Verdens helseorganisasjon definerer helse som «en tilstand av fullstending fysisk, mental og sosial velvære (…)» men for de fleste av oss er det altså bare den første av disse tre områdene vi gjør strukturerte investeringer i.

Når var sist gang du investerte penger, tid, energi og/eller innsats i din mentale og sosiale velvære? (Nei, å kjøpe en sixpack for lørdagskvelden med gutta teller ikke.) Hvor og hvordan setter du til side dine ressurser for å prioritere disse til de delene av livet ditt som du virkelig ønsker å forbedre?

Hver uke får jeg henvendelser fra mennesker som ønsker å endre livet sitt. De vil ha flere jenter i sitt liv, nærmere venner, flere sosiale avtaler, mer spenning, eventyr og action, og de lurer på hva de kan gjøre for å få alt dette. Dessverre er majoriteten av disse ikke villige til å investere nok i de delene av livet hvor det er nødvendig for å gjøre dette, og mangelen på tidligere investeringer er grunnen til at de ikke har disse tingene i dag.

Endring koster, og enten den kostnaden er din energi, din tid, din innsats eller din økonomi, så må du være villig til å gjøre investeringen for å få resultatene. Enten vi snakker om økonomi, helse, suksess, jenter, venner eller hva som helst annet er regelen den samme: Uten investering får du ingen avkastning.

Så bruk noen minutter nå på noe som kan endre resten av ditt liv:
Tenk over hva du ønsker å endre eller forbedre i livet ditt, og ta en opptelling på hva du har investert for å få dette til. Om denne investeringen hovedsakelig handler om å tenke, ønske og kanskje lese bøker så har du investert tid og energi. Om det ikke har gitt deg resultatene du vil ha, så er det på tide å begynne å investere noen av de andre ressursene dine i tillegg. Har du kastet penger på et problem men ikke sett noen resultater av det, er det nok mangel på tid, energi og innsats som er problemet.

Smarte investeringer gir resultater. Så ta en opptelling over hvilke resultater du ønsker deg, og hvor du føler du kan gjøre de riktige investeringene, og så prioriterer du dette. Det er den eneste måten du vil få det du vil ha på.

Hvilken investering kan du gjøre NÅ, i dag, som vil endre resten av ditt liv for det bedre?

(Personlig anbefaler jeg at du investerer litt i disse nettkursene, selvsagt;)

 

– Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *