Hvorfor gjør du det du gjør?

Mange drømmer om ting de har lyst til å holde på med. Vi vet egentlig hva vi vil, men gjør ofte noe helt annet. Jada.. jeg vet jo egentlig hva jeg må gjøre, men må jeg egentlig begynne i dag? Og hvilket valg skal jeg ta ved neste veiskille? Følgende artikkel handler meningen med livet. Intet mer og intet mindre

En kommer hjem fra jobb/skole, spiser middag, og etterpå er man sliten og trøtt. En har egentlig lyst til å finne på noe men så er det så behagelig foran tvn. Så skal en sjekke mail, facebook, og om en er skikkelig flink så blir det trening. Etterpå er det blitt sent og det er på tide å gå å legge seg. En har så lyst til å gjøre ting en har satt seg fore men utsetter det til en annen dag. Noen som kjenner seg igjen? Det gjør hvertfall jeg.

Aristoteles sa en gang at vi er hva vi gjør. Fortreffelighet/suksess er derfor ikke bare en hendelse, men en vane.
Det tar tid og innsats for å legge til seg nye vaner, og ikke minst tar det tid og innsats for å endre gamle vaner.
Det er en god grunn til at vi sier «Gammel vane er vond å vende».

Vi må gjøre noe gjentatte ganger for å lære noe og for å bli god til det. Ikke minst er tiden vår verdens viktigste ressurs. Gjennomsnittsalderen i Norge ligger mellom 75 og 80 år i skrivende stund. Det er rett i underkant av 30 000 dager det. Vår egen tid er verdens viktigste ressurs, og den må forvaltes deretter.

– Hva gjør du i dag? Hvor mye tid bruker du til soving, jobb/skole og hvor mye av døgnet ditt står du igjen med?
– Hvor mye av det du må gjøre får du gjort?
– Hva kan du tenke deg å drive med? Hva er du interessert i?
eks. dansekurs, kampsport, golf, trening, bridge, brettspill, økonomistyring osv. Vi har uendelige muligheter, og det er komplett umulig å få gjort alt en har lyst til. Vi må rett og slett prioritere. Hvordan gjør vi så det?

Jo vi må finne ut hva som er viktig. Hvilke aktiviteter vil gjøre at du oppfyller målet med ditt liv? Hvilke aktiviteter utvikler deg i den retningen du ønsker? Den som er bevisst på hva en vil oppnå vil mye lettere kunne ta rett valg underveis.

Det er nettopp valg og prioriteringer som er vanskelig for folk flest, og også noe jeg selv har jobbet endel med. Hvordan vet jeg hva jeg vil? Vel… Etter min bok er meningen med livet å oppleve mest mulig lykke. Hvilke aktiviteter gjør meg gladest? Hvilke aktiviteter har mye mening for meg? Dette er et personlig spørsmål som det ikke finnes en generell fasit på, men det vil variere for alle og enhver.

Det lønner seg å beskrive disse aktivitetene skriftlig. Når en formulerer seg på med ord blir en mye mer bevisst på seg selv. For min egen del er jeg som lykkeligst når jeg kan lære bort ting til andre. Det er å kunne observere at en person først er usikker og famlende, og etterhvert øker selvtillitten og ferdighetene er magisk. Dette er noe jeg har erfaring med både fra kampsport, dykking og ikke minst Genuine Connections. Det å se noen plutselig håndtere det de tidligere trodde var umulig er bare helt fabelaktig. Det å selv kunne håndtere det en tidligere ikke mestret er også rimelig magisk.

Jeg blir også umåtelig fasinert av å observere naturens underfundigheter. Fugler, insekter, og ikke minst alt liv i sjøen er utrolig spennende for meg. Jeg kommer aldri til å glemme første gang jeg så en blekksprut under vann. Den skiftet farge ustanselig og det var tydelig at den forsøkte å fortelle meg et eller annet.

Skriv ned minst fem aktiviterer eller hendelser der du er lykkelig. Hva er det med disse aktivetetene som gjør deg lykkelig?

Hensikten med tankeøvelsen er å gjøre seg selv bevisst på det livet en lever. Det er altfor mange som bare eksisterer i stedet for å virkelig leve. Vi har altfor korte liv på denne planeten. Gjør vi det vi egentlig vil gjøre her i livet? Gjør DU det du egentlig vil?

Klas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 tanker om “Hvorfor gjør du det du gjør?”