Hvordan redde en kjedelig date.

boringdateHar du noen gang befunnet deg i en situasjon hvor du sitter sammen med noen, samtalen flyter lett og ledig og dere har det fint sammen – men flørten, den seksuelle undertonen og/eller lekenheten mangler? Du blir sittende fast i ditt eget hode, du får ikke slått på sjarmen og selv om du vet så alt for godt hva du burde gjøre – så  nekter kroppen / hodet / munnen gjøre det?

Løsninga er enklere enn du tror.

Problemet er at tankemønsteret ditt har gått seg fast i et spor det ikke kommer seg ut av. Underbevisstheten din (eller bevisstheten i enkelte tilfeller) har bestemt seg for at den har det komfortabelt i interaksjonen, og akter ikke å gjøre noe for å forandre på rytmen den har falt inn i. Dette kan vi løse veldig i to enkle steg: 1. Distraher underbevisstheten og 2. Tvinge kroppen og hodet inn i en ny rytme.

Begge disse to tingene oppnår vi veldig enkelt ved å endre aktiviteten vi driver med.

En endring i omgivelser og aktivitet, uansett situasjon, fører også til en endring i vår sinnstilstand og humør, og fungerer derfor veldig fint for å sparke deg ut av ditt eget hode når knappen din nekter å gå fra ”av” til ”på”!

Si at du sitter på kafé med en date og opplever dette problemet. En enkel løsning er å foreslå at dere går en tur for å få litt frisk luft. I det øyeblikket dere reiser dere opp, er du i gang med å etablere den nye rytmen. Gi daten din et enkelt kompliment, si noe lekent eller flørtete for å opprette mer spenning. Bruk en lett berøring når du leder vei ut av kaféen for å opprette fysisk kontakt. Og skap den nye stemningen du ønsker ved å kommunisere slik du burde gjennom det første minuttet etter at dere har forlatt kaféen, før du vet ordet av det vil du se at dette nå er den nye måten for dere å kommunisere på.

Dette er overførbart til alle situasjoner. Er du på en uteplass? Gå ut for litt luft og slå en vits. Sitter dere hjemme hos en av dere og ser på film? Gå sammen på kjøkkenet for å lage noen gode snacks til filmen.

Denne endringen i aktivitet og omgivelser napper tankemønstrene dine ut av rytmen de har falt inn i, og gir deg muligheten til å etablere nye tankemønstre. Dette skjer også hos din samtalepartner, og gjør det veldig lett å etablere en ny intensitet i interaksjonen. Det viktige her er at du går aktivt inn for å endre på det du ønsker å endre, og at du leder samtalen og flørten dit du vil.

Jeg har brukt, og bruker, denne teknikken ofte i mine interaksjoner. Både for å komme meg ut av uproduktive mønstre, men også for å skape mer dynamikk i andres emosjonelle opplevelse når ting allerede går bra. Og med dette i bakhodet, vil du aldri mer trenge bekymre deg for å bli sittende fast i ditt eget hode på date!

Og dette er ikke den eneste grunnen til at interaksjoner blir bedre om vi endrer litt aktivitet – ta en titt på denne YouTubevideoen min for å lære enda mer om dette!

Om du vil lære flere samtaleteknikker som vil hjelpe deg øke dine sosiale resultater, kan du selvsagt ta en titt på mine nettkurs her – de er alle laget for å hjelpe deg med dette.

 

-Torkel-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *