Hvordan påvirke noens humør.

Så før jeg starter vil jeg påpeke noe viktig. Det er både umulig å kontrollere noen andres humør – og ikke vårt ansvar heller. Men når det er sagt, så er det noe som har en tendens til å påvirke hvordan andre føler seg. Så la oss ta en titt på hva det er:

Den beste måten å hjelpe noen inn i et nytt humør på – er å være i det humøret selv.

Du har en sånn utrolig beroligende effekt på meg,” har jeg hørt mange ganger, ”jeg blir så avslappa med en gang jeg er rundt deg.”

Mine venner og venninner kommer ofte til meg med problemer, takket være yrket mitt.

De er gjerne irriterte, sinte, oppgitte, lei seg eller frustrerte. Klassiske eksempler på humør som ikke er spesielt produktive når det gjelder å finne løsninger på problemer.

Min fremgangsmåte for å hjelpe er veldig enkel: Jeg setter meg selv i et avslappa, laidback og rolig humør. Jeg snakker lavt, rolig og sakte. Beveger meg med store, rolige bevegelser, og smiler avslappa. Og det tar ofte ikke lange tiden før mine venner senker skuldrene og følger mitt eksempel.

Mennesker er flokkdyr. Og selv om vi ikke har direkte kontroll over våre egne følelser, vil vi ofte følge det som skjer rundt oss.

Fra et evolusjonært perspektiv var dette viktig for å passe inn i stammen man tilhørte og sørge for at man ikke ble kastet ut. Moderne eksempler på dette er for eksempel fotballsupportere, mennesker i festlige lag, og lignende.

Denne mekanismen er relativt enkelt å bruke bevisst så lenge vi bare er klar over hvordan vi selv oppfører oss i ulike humør, og klarer å kopiere den oppførselen når vi vil påvirke andre.

Du kan ikke bestemme hvilket humør de rundt deg skal være i, men du kan gjøre ditt beste for å legge til rette forhold som vil få dem til å velge dette humøret selv.

Eksperimenter med dine venner, kolleger og kjente. Du vil raskt oppleve at det kan være utrolig lett å påvirke andres humør dersom du bare er kjent nok med ditt eget.

-Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 tanker om “Hvordan påvirke noens humør.”