Hvordan inviterer man noen på date?

Å gi ut en invitasjon er en liten kunst i seg selv, og noe veldig mange feiler på. I denne lille artikkelen skal jeg dele mine tre mest verdifulle tips med deg slik at du kan sørge for å heve andelen ja du får på dine invitasjoner kraftig!

 

Vær konkret.

invitere på dateHar du noen gang forsøkt å invitere noen ut og sagt noe i retning av, ”kanskje vi skulle finne på noe sammen en dag? Hva har du lyst til å gjøre?” Dersom svaret ditt er ja vil jeg at du skal ta nærmeste linjal og gi deg selv et kjapt rapp over fingrene.

Jo da, det er en veldig safe måte å sjekke om jenta/gutten har lyst til å treffe deg på, men det sender også et veldig usikkert signal.

Når du inviterer noen med på noe er det viktig at du er konkret og klar på hva du ønsker å gjøre, når du ønsker å gjøre det, og hvor det skal gjøres. Unngå å gi invitasjoner som ikke inneholder minst to av disse tre elementene.

”Hei! Hva gjør du på torsdag? Kom på filmkveld hos meg, så kan vi spise popcorn og bli litt bedre kjent!” Tid. Sted. Aktivitet.

 

Ikke trekk tilbake invitasjoner.

Når du går rett på sak og setter en tid for en aktivitet vil du innimellom oppleve at dette krasjer med andre forpliktelser hos den du inviterer, eller at vedkommende rett og slett takker nei. I så tilfelle er det kritisk at du ikke trekker tilbake invitasjonen. En avvisning er bare en avvisning om du lar den være det. Når jeg får et nei på en invitasjon, enten det er med en legitim grunn, ei oppdikta unnskyldning eller et flatt ut ”nei takk”, svarer jeg alltid noe i retning av: ”Jeg skjønner.. Men det er en åpen invitasjon, så bare si i fra når du ombestemmer deg/har tid, så finner vi et tidspunkt som passer for begge.” Du vil bli overrasket over hvor mange som tar deg opp på disse invitasjonene ved senere tidspunkt.

Og om det bare ikke passer fordi det krasjer med andre forpliktelser spør jeg enkelt og greit hvilken dag som passer for henne, og sjekker det så opp mot min egen timeplan. Det er ingen grunn til å gjøre det mer tungvint enn som så.

 

Ikke ta avfeiinger som avvisning.

Innimellom vil du få unnvikende svar på dine invitasjoner. Dette er svarene som ikke er et direkte nei, men som høres ut som en avvisning fordi de inneholder grunner til at det ikke passer. Disse er ikke nødvendigvis noe du burde ta hensyn til. Ofte får du disse fordi vedkommende rett og slett er litt nervøs for å møte deg! Da kan du enkelt og greit avfeie deres unnskyldninger og gi dem en åpen invitasjon som du ikke gir deg på. Det følgende er ord-for-ord tekstmeldinger jeg utvekslet med en jente på et opphold jeg hadde i Las Vegas for noen år siden, og som jeg skrev ned da og har brukt som eksempel siden:

”How did things go last night? And what are you up to today?” Jeg sendte melding for å finne ut om hun fremdeles var singel, eller om hennes kompis hadde fått fingeren ut kvelden før.
”I think he and i ALMOST kissed… again. He is so silly. I have some work tonight and then maybe the party again.” Hun var singel, og jeg hadde lyst til å møte henne.
”Almost doesn’t count, he must be an idiot :) You should come hang out with me in stead, I’m in town til Monday and I’d love your company :)”
”LOL. It’s becoming needlessly complicated! I have to work tonight and then I leave in the morning. Would love to hang out but too…distracted.”
“I understand.. But come hang out with me tonight, I’d kick myself all the way home to Norway if I didn’t at least steal one little kiss from you before I left:)” Legg merke til hvordan jeg avfeier grunnene hennes til å ikke komme. Og at hun fremdeles ikke har sagt ordet nei.
“LOL… you’re funny. I would definetly go for you under different circumstances. I have to go to a party for work…”
“I’ll probably be at the industry party all night.. Let me know when you grow tired of work and want to come join me :) It would be sad to wait 6 months to see you again!”

Svaret fikk jeg 8 timer senere når hun lurte på hvilken etasje festen var i. Dette var flere år siden, og jenta er fremdeles en venninne av meg som jeg treffer når jeg er i Los Angeles hvor hun nå bor.

Lykke til!

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *