Hvordan dårlige sjekkelinjer blir gode.

Hvordan dårlige sjekkelinjer blir gode.

bad pickupNesten hver gang jeg intervjues i media, enten det er aviser, magasiner, radio eller tv får jeg spørsmål om «gode sjekkelinjer», og svaret mitt er alltid det samme: Det finnes ingen.

Vi må tilpasse det vi sier og hvordan vi sier det til person og situasjon, ikke for å forkle oss selv som en annen, men for å matche stemningen som er rundt oss. Du oppfører deg ganske annerledes i en bokhandel en tirsdag ettermiddag, enn du gjør på dansegulvet på en technoklubb på en lørdags natt. I tillegg finnes det ingen magiske ord eller setninger du kan ytre for å trykke på alle de riktige knappene hos jentene du møter for å få de reaksjonene du ønsker.

Men du kan trykke på de helt feile knappene, med vilje.

Dårlige sjekkelinjer kan være et fantastisk morsomt verktøy når du snakker med jenter såfremt du gjør det med vilje og med en god dose lekenhet, og jo mer klisjé eller fantasifull linja er, jo bedre er det. En dårlig sjekkelinje kan bli en god vits, det eneste som kreves er at du ikke tar deg selv hverken alvorlig eller selvhøytidelig.

Personlig liker jeg å spare disse til samtalen allerede har etablert seg ved å kaste inn disse linjene som spøk underveis. Et par eksempler på dette inkluderer:

En jente spiser/drikker eller forteller at hun liker noe som er søtt (godterier, mat, brus, drinker) hvorpå min kommentar vil være «men du trenger jo ikke mer sukker, du er jo så søt fra før!» Det sies også gjerne med et overdrevet glis, hevede øyenbryn og en stemme som om jeg snakker med en 10-åring.

En jente mener det er varmt der vi er: «Neida, det er bare du som er så hot.. Men for all del bare ta av deg litt klær du, jo mer jo bedre!» Sagt med et overdrevent sleskt blikk og smil.

Målet her er å være litt over-the-top. Kommentarene i seg selv er selvsagt både håpløse og teite, men når du gjør dem som en spøk blir det det samme som å fortelle en hvilken som helst vits, med den ekstra bonusen at jenta likevel vil ta det som et kompliment. Jeg har mer enn en gang fått høre fra jenter at det er de små tingene jeg gjør, som dette, som gjorde at de først fattet interesse i meg.

 

Du kan også starte samtaler med dårlige linjer. En venn av meg pleier å stoppe jenter som er på tur ut fra en uteplass og utbryte: «Men du kan jo ikke gå, jeg kan jo ikke være den eneste deilige personen igjen på denne plassen!» Linja er nok en gang håpløs, men den overdrevent oppgitte og dramatiske måten han fremfører den på fremkaller alltid latter, og mer enn en gang har jentene stoppet for å snakke med han i stedet for å gå.

 

For å «slippe unna» med dårlige sjekkelinjer trenger du bare å trene på fremførelsen på akkurat samme måte som du gjør med en vits. Tenk over hvordan det vil være best å gjøre en teit linje enda teitere bare basert på fremføringen, og øv øv øv. Det er bare et lite ekstra verktøy i verktøykassa di når du går ut for å møte jenter, men det er et verktøy som kan skape mye moro både for deg og jentene!

Internett flyter over av dårlige linjer, så velg dine favoritter, og prøv dem allerede i kveld :)

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *