Hvor skummelt er egentlig det første kysset?

det første kyssetFor mange som er uerfaren på sjekkemarkedet er kysset noe som kan skremme. Gutter er redde for å gå for et kyss med en jente de nylig har møtt fordi de frykter avvisning eller er redd for hva hun kommer til å tenke eller si. Sannheten er likevel at et kyss i denne sammenhengen ikke er en big deal, og det er ingenting å få panikk for uansett hva som skjer.

Når jeg først startet min utvikling på sjekkemarkedet var nettopp kyssinga et stort problem for meg. Jeg var redd for å gå for kyss, visste aldri når jeg burde/ikke burde gjøre det og selv når jeg gjorde det så fant jeg alltid en måte å sabotere det hele for meg selv på. De få centimeterne man må lene seg inn for det første kysset virket som en mil for meg. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe med det. Løsningen min ble å overdrive.

I noen uker mens jeg gikk ut hadde jeg EN regel: I ALLE samtaler jeg hadde med jenter (som jeg var tiltrukket til) som varte i mer enn ett minutt og hvor vi smilte og lo sammen skulle jeg gå for kysset før vi avsluttet samtalen.

Høres det litt ekstremt ut? Det var det.

Men noe merkelig skjedde. Mens jeg forventet at mange jenter kom til å bli sure, sinna eller skremt og sky meg som pesten etter mitt forsøk, opplevde jeg heller det motsatte. Selv om de aller fleste av disse jentene i starten ikke kysset meg tilbake, var det ingen som ble sure. Den skumleste reaksjonen jeg fikk var av de som lente seg unna, så på meg og spurte, “hva gjør du?” Men selv disse lo av det hele etterpå.

Og hvorfor lo de? Burde de ikke løpt sin vei etter å ha kastet en drink i ansiktet mitt bare fordi jeg prøvde?

Nei.

De lo fordi jeg lo. Fordi jeg reagerte på det hele som om det virkelig ikke var en big deal i det hele tatt. Når en jente ga meg kinnet til, trakk seg unna eller spurte hva jeg holdt på med trakk jeg bare på skuldrene, smilte og sa noe i retning av “jeg fikk bare lyst, det var verdt et forsøk.” Det var nok en del jenter som syntes jeg var rar, men takket være den gode stemningen oss imellom og min tilsynelatende likegyldige holdning til det som skjedde ble det aldri ukomfortabelt eller ekkelt.

Og plutselig var det ikke skummelt å gå for kysset lenger. Selv om jeg holdt på å pisse på meg av nervøsitet de første gangene (det var sjarmerende kan du tro..), så lærte jeg meg raskt at så lenge jeg ikke bryr meg om resultatet – så gjør ikke jentene det heller. I tillegg lærer man seg veldig raskt å se forskjellen på en jente som faktisk er interessert nok til å kysse deg etter fem minutter med samtale, og en som ikke er det, og ganske snart kan man slutte å forsøke å kysse alle, og heller konsentrere seg om de som faktisk vil bli kysset.

Lærdommen du kan ta med deg av dette er altså å gå for det du vil ha når du vil ha det. Ingenting er en big deal så lenge du har en god stemning med din utkårede, og så lenge du ikke synes eventuelle avvisninger er så farlig. Trekk på skuldrene, smil og beveg deg videre til neste samtaleemne.

Og når du får kysset? Da er det bare å kose seg da.

 

– Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *