november 13, 2009

Hva ser jenter etter i en mann?

Det evige spørsmålet.

Spørsmålet har nok de fleste menn har stilt seg ved en eller annen anledning, noe magasiner og ”eksperter” har forsøkt å svare på i årevis, og som ingen klarer bli helt enige om. Det følgende er en tekst jeg skrev for en god stund tilbake siden, teksten ble formet etter utallige samtaler med både gode venninner og fremmede jenter hvor jeg spurte nettopp dette spørsmålet, noterte meg svarene, og plukket ut de mest populære egenskapene. Med andre ord forklarer ikke dette hva hver spesifikke jente vil ha, men hva et utsnitt av det kvinnelige kjønn ønsker seg. Er dette fasiten? Tja.. om du vil at det skal være det så.

Hva vil jenter ha?

Jenter vil ha en mann som er trygg på seg selv og som tar initiativ. Han er ofte en sosial leder, har gjerne høy verdi og status både blant andre og sammen med henne. Han kan gi henne spenning og variasjon, men samtidig få henne til å føle seg trygg.

Jenter vil bli tatt med på eventyr, de vil ikke være eventyret. De vil bli dratt med på en følelsesmessig, lidenskapelig og givende reise hvor de opplever ting sammen med han. Han må være sosialt intelligent og ha et liv som gleder ham som hun kan få være en del av. Samtidig må han være trygg nok på seg selv, henne og forholdet til å kunne gi henne den friheten hun trenger til å være seg selv og til å leve sitt eget liv.

Ei jente vil at en mann skal se henne for den hun er som person fremfor som et attraktivt objekt, og hun vil ha en mann som er, og gjør, livet interessant. Imponerende fungerer bare i øyeblikket, interessant vil tilføre verdi til både henne, han og forholdet i lengden.

Det er ingen som er så interessante som noen som er genuint interessert i henne som person. Noen som ønsker å finne, så vel som å dele, hennes lidenskaper, opplevelser og tanker. Hun ser etter en som kan røre ved hennes emosjonelle sider så vel som de logiske, en som kan vise henne nye sider ved seg selv, samtidig som han lar henne vise han nye sider ved seg.

Hun ser etter en som kan skape en leken stemning og ikke tar livet for alvorlig, men som likevel kan rydde opp i problemer som måtte oppstå i hans liv eller deres forhold. Hun ser etter en som kan utfordre henne som person uten å undervurdere henne, en som har sine egne meninger og står for dem, men som alltid er villig til å kommunisere om tingene som dukker opp.

Hun ser etter en som kan kommunisere ærlig og åpent med henne om både de viktige og uviktige tingene i livet. En hun kan stole på som vil være stabil i deres forhold. Hun ser etter en som setter og har mål med det han gjør, ambisjoner er en veldig attraktiv egenskap.

Hun ser etter en tolerant mann som hun ikke trenger skjule sitt sanne jeg fra, en som godtar mennesker for den de er, og som ikke dømmer mennesker som er annerledes enn han selv.

Hun ser etter en mann som ikke skjuler seg selv, men som er trygg nok til å stå frem som den han er, med sine meninger og sine lidenskaper, som en ekte, seksuell, maskulin og trygg mann.

Høres dette vanskelig ut gutter? Ikke i det hele tatt..

En mann som er komfortabel med den han er, som ikke tar livet for seriøst og som er flink til å kommunisere med mennesker generelt og jenter spesifikt innehar de fleste av disse egenskapene. Og dette krever svært lite av deg. Lær deg å godta deg selv, bli glad i livet ditt, sett deg de målene du vet er riktig for deg, og sørg for at du virkelig ser menneskene rundt deg for de personene de er – så kommer resten av seg selv!

10 thoughts on “Hva ser jenter etter i en mann?

 1. Som jente var det ganske interessant å lese, spesielt som jente som har fått spørsmålet selv, uten helt å klare å svare på det, men når det står skrevet her, svart på hvitt er det nesten som en sjekkliste for egenskapene jeg verdsetter hos den ‘perfekte’ fyren som har dukka opp i livet mitt :P

 2. Latterlig. Jenter stiller for høye krav til gutten etter min mening.

  Om gutten er snill og gjør morsomme ting med jenta burde hun være fornøyd.
  Blir irritert når jeg leser sånt her. Det er dette som gjør at jenter er så forbanna kresne.

  Om de føler han er den riktige så burde de bare kjøre på. En slik sjekkliste for hvordan den fremtidige kjæresten din skal være blir for idiotisk.
  Føler jeg blir trampet på når jeg selv vet jeg ikke kan oppfylle alle disse kravene.

 3. Hei Gutt85!

  Synd du tar deg nær av dette. Som jeg nevner mot slutten av artikkelen er dette nemlig ikke spesielt vanskelig å innfri! Som du sier, når en jente føler at hun har truffet «den riktige» eller noen hun virkelig liker – så vil hun samtidig føle at nærmest samtlige av disse tingene er ivaretatt.

  Jeg har vist denne lista til mange jenter, flere av dem som har kjærester som jeg selv ærlig talt har hatt vanskelig for å se for meg ville oppfylle disse punktene – men jentene opplever det annerledes.

  Du må huske på at følelser er mye sterkere enn logikk (hos de fleste). Når en jente virkelig liker deg, så vil hun på et emosjonelt plan oppleve at du oppfyller alle hennes krav, enten du faktisk gjør det eller ikke.

  Og jeg tror ikke på at du ikke kan oppfylle disse «kravene» (dette er ikke absolutte krav, det er populære egenskaper). Det kan være du ikke ønsker oppfylle alle (og det gjør ikke jeg heller), men om det er noen av disse du ikke oppfyller men som du ønsker oppfylle, da er alt du trenger gjøre ta tak i dette! Ta gjerne kontakt om du ønsker noe hjelp med det :)

 4. Hm. Jeg tror jenter er veldig fleksible i henhold til å definere om gutten de liker har disse egenskapene eller ikke… Hvis man først liker han, så har han nok de fleste egenskapene ;)

  Men, hjerter. Hva vil jenter se etter hvis de vil ha jenter da?

  Og så lurte jeg på en ting. Hvorfor er mennesker så merkelig skrudd sammen at når jeg drar på fest iført joggebukse, en sliten singlet, ikke dusja den dagen og hvertfall ikke brukt noe tid foran speilet, egentlig ikke i festhumør og hvertfall ikke i humør til å holde på med noen, DA blir jeg sjekka opp av ei fin kjærring?

  Jeg blir forvirra jeg altså. Ikke hadde jeg lyst på hu da heller (noe jeg angrer på nå…), så det hele var egentlig bare teit… :P

 5. Hva jenter ser etter i jenter har jeg dessverre ikke kartlagt godt nok enda, men det ser ut til å være noe av det følgende hos mange:
  Ei som er lik dem, men helst ikke mer attraktiv enn dem selv (av ego-årsaker).
  Ei som er frigjort og selv tør ta litt initiativ (så de slipper gjøre alt selv).
  Ei som er leken og avslappa.

  Det er stort sett det jeg vet så langt.. Er dessverre ikke bevandret nok i jente-jente sjekking til at jeg kan gi noen bedre svar for øyeblikket, men skal si fra når jeg har lært meg mer! ;)

 6. Esarmika: Jeg har heller ikke så stor peiling på hvordan jente-jente-sjekking fungerer, men du fikk meg til å tenke på ei venninne jeg hadde for mange år siden.

  Når hun hadde truffet en ny flamme sa hun:»ååhhh… X er den fineste mannen jeg vet om. herregud han er så fiiiin…»

  så gikk det tre uker og hun hadde vandret videre. da hadde pipen en annen lyd:»åååhh X er så stygg! han er den styggeste mannen jeg vet om…»

  så som du sier er nok jenter er veldig fleksible i henhold til å definere om gutten de liker har disse egenskapene eller ikke.

  :-P

 7. Kjempelett å være den sandwichen der. Det er bar å være den man er, ikke ta sandwichen over så seriøst, kommunisere enkelt og elegant, oppnå alle målene du setter i livet og være oppmerskom på det som skjer rundt deg. Kjempelett det her. Det går så det suser etter.
  Du sa du hadde kartlagt dette her. Da tror jeg du burde kartlegge realismen i at dette er så såre enkelt.
  Det faktisk ikke så enkelt å være alt det der og likevel ha sitt eget. Å være mennekse er ikke enkelt, det er menneskelig å gjøre feil og det er menneskelig å dekke over det. Der tror realismen heller burde ligge.

 8. Om du leser litt gjennom kommentarene her vil du se at vi har utdypet noe av det du nevner her snubben. Når man møter noen man liker vil denne personen ofte oppleves som en som oppfyller alle disse kravene – eller i hvert fall kravene de selv mener er de viktigste.

  Å være menneske er heldigvis enkelt nok til at de aller fleste klarer det fint. Det er ingenting galt i å gjøre noe feil som du sier, og mange velger dekke over det – men hvorfor ikke heller lære av det og dermed gjøre sitt beste for å unngå å gjøre disse feilene på nytt?

  Det virker som du tar dette veldig personlig, det tyder gjerne på at du føler at dette er truende påstander, men om du tar en snakk med jenter du har hatt i ditt liv som virkelig har satt pris på deg – gode venninner, (gamle) kjærester eller lignende, så vil du nok se at de mener at denne artikkelen beskriver deg ganske så godt! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *