Hva er fakta og hva er fundering?

skjønne jenterInnimellom kommer vi borti situasjoner som vi ikke helt vet hvordan vi skal håndtere, rett og slett fordi vi ikke har all informasjonen. For litt siden fikk jeg en epost fra en av våre følgere som sto i en slik situasjon.

Han hadde truffet en jente noen ganger, men så hadde hun ikke svart på hans siste henvendelser, og han trodde kanskje at noe var galt – tilsynelatende uten at hun hadde gitt noe inntrykk av det. Han lurte derfor på om han kanskje skulle sende en ydmyk melding og si at han håpet han ikke hadde gjort/sagt noe galt, eller om han bare skulle kjøre på med en ny invitasjon og se hva som skjedde.

Her er mitt svar til han:

Det er viktig å ha i tankene at ingen av oss vet hvorfor du ikke har hørt fra henne i det siste, så alt vi har å gå på er gjetting og antakelser. Vi kan derfor med fordel se bort fra alt du *tror* kan være grunnen til dette, og heller forholde oss til faktaene som er: Dere har hatt det gøy sammen, dere har vært litt intime, du har ikke sett henne på noen dager, og nå har du sendt henne en sms som du ikke har fått svar på.

Om du tar dine gjetninger og antakelser (som i 9 av 10 tilfeller alltid vil være negative) ut av ligningen er situasjonen mye lettere å forholde seg til. Så lenge du ikke vet at du har gjort noe galt er det absolutt ingen grunn til å sende en melding å spørre om det/unnskylde noe. Det er hun som ikke har svart deg, så om noe er det hun som er skyldig deg en beklagelse.

Men vi ønsker ikke å gjøre en stor sak ut av dette. Meldinger/ubesvarte anrop som du ikke får noe respons på ignorerer vi rett og slett. Gi henne et par dager til, og om du ikke har hørt noe fra henne da kan du ta kontakt på nytt (ring gjerne). En leken og avslappet tone, med en konkret invitasjon for et møte i den påfølgende samtalen, er nok ditt beste alternativ frem til du eventuelt får ny informasjon fra henne.

Det kan være tusen grunner til at du ikke har hørt fra henne. Det kan hende hun har ombestemt seg, det kan hende at hun har blitt sammen med exen igjen, osv, og i så tilfelle er det ikke mye du kan gjøre uansett. Men det kan også hende at bestemora hennes ligger på sjukehuset, hun har mistet telefonen på fylla i helga eller rett og slett ikke rakk å svare på meldingen med en gang når hun fikk den og så glemte hun det, og da tjener du ingenting på gå rundt og bekymre deg, og vil mest sannsynlig bare ødelegge litt av attraksjonen om du sender en slik ydmyk melding ut av det blå.

Så hvorfor deler jeg denne eposten med deg, som kanskje ikke er midt i en slik situasjon?

På grunn av avsnitt nummer to. Når vi ikke vet hva som foregår er det ingen grunn til å anta for mye heller, om noe så vil det ofte ødelegge mer for oss enn det hjelper oss. Forhold deg til de faktaene du har, det vil alltid gi deg de beste mulighetene for å lykkes, enten det er en jente som ikke svarer på meldinger, ikke gir deg den oppmerksomheten hun ga deg sist dere møttes, eller ikke vil kysse deg i dag selv om hun gjorde det i går.

Som en ekstra bonus her burde du også ta med deg setning to i avsnitt tre, «Meldinger/ubesvarte anrop som du ikke får noe respons på ignorerer vi rett og slett.» Ikke gjør en big deal ut av slike, det vil kun sette deg i et dårligere og mer needy lys.

Antakelser leder til misforståelser, og som du forhåpentligvis allerede har lest i teksten her er misforståelser hovedgrunnen til at folk har det vanskeligere enn nødvendig med dating, sjekking og forhold.

Lykke til!

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *