Hva er den beste daten?

datecoupleDu har møtt en ny jente, kanskje var det på fest, kanskje var det på skolen, kanskje var det på matbutikken, en nettdatingside eller via venner på gata. Dere har utvekslet kontaktinfo og det er nå på tide å ta initiativ til å møtes på nytt. Du stirrer på telefonen din og lurer på hva det er best å gjøre nå, tusen tanker går gjennom hodet ditt. Hva skal jeg invitere henne med på? Hvordan skal jeg spørre? Hva om…? Svarene er enklere enn du tror.

Her er huskeregelen: Jo mer komfort du har med en jente, jo høyere stressfaktor kan daten ha. Jo mindre komfort du har med en jente, jo lavere stressfaktor må den ha.

Stressfaktoren på en date avgjøres av de følgende punktene:

Hvor lang tid tar daten? (Lengre tid = høyere stressfaktor)

Hvor alene er dere? (Jo mer alene, jo høyere stressfaktor)

Når på døgnet skjer det? (Jo senere, jo høyere – med mulig unntak av drinker på byen)

En høy-stress situasjon er altså en situasjon hvor hun har få muligheter til å ”komme seg unna”, og hvor det er bare du og henne i en tydelig datingsituasjon. Dette kan for eksempel være filmkveld eller middag hjemme hos en av dere. Dette vil ta 2-3 timer, dere er alene og alt fokus er på dere, og det skjer gjerne på kveldstid.

En lav-stress situasjon er en situasjon hvor det er veldig lite press på interaksjonen mellom dere. Dette kan for eksempel være at du drar henne med til byen fordi du trenger hjelp til å finne en skjorte eller ta en kopp kaffe, eller hvor dere møtes på byen. Disse møtene trenger ikke ta veldig lang tid, det er mange andre mennesker og distraksjoner rundt dere, og det foregår på tidspunkter hvor det uansett er naturlig for henne å være der dere er.

Så: Dersom en jente føler seg veldig komfortabel med deg kan du for eksempel invitere henne rett hjem til deg på middag og film. Hun stoler allerede på deg, hun føler at dere har en god kjemi og at du er en person hun kan føle seg komfortabel sammen med uten at hun trenger andre, eller distraherende aktiviteter, rundt seg for å kunne dra ut for å møte deg.

Dersom en jente ikke føler at hun kjenner deg spesielt godt, og derfor ikke føler seg veldig komfortabel og avslappet rundt deg, er det en bedre ide å invitere henne til et sted/aktivitet som foregår med andre mennesker rundt. Dette kan strekke seg fra å møtes på kafé (som er en medium-stress situasjon for de fleste), til å dra henne med en kjapp tur til byen fordi du trenger hjelp til å plukke ut en gave eller har en time å slå i hjel mellom andre forpliktelser.

Husk: Målet med å be en jente ut er at dere skal bli bedre kjent med hverandre. Ikke tenk for mye, ta jentene med på hverdagslige aktiviteter som du ville gjort med dine venner, men tenk gjerne gjennom på forhånd hvordan du kan ta møtet videre til noe mer personlig. Inviter henne til å møtes et sted i nærheten av ditt bosted, gjennomfør første aktivitet, ta henne med videre på en ”spontan tur” til noe annet, og foreslå at dere stikker hjem til deg for et glass vin / tv-spill / matbit / whatever.

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *