oktober 7, 2020 Hvordan gi invitasjon.

Hvordan gi invitasjon.

Det er, selvsagt, mange måter å gi invitasjon på. Og i de fleste tilfeller, som med venner og partnere, har det veldig lite å si hvordan vi gjør det.

Men når vi ønsker å invitere noen vi ikke kjenner like godt til å tilbringe tid sammen, er det et par ting som vil hjelpe oss å få ja oftere. Og spesielt i datingsammenhenger er dette nyttig.

Vær konkret.

Har du noen gang forsøkt å invitere noen ut og sagt noe i retning av, «kanskje vi skulle finne på noe en dag? Hva har du lyst til å gjøre?» Dersom svaret ditt er ja vil jeg at du skal ta nærmeste linjal og gi deg selv et kjapt rapp over fingrene.

Jo da, det er en veldig safe måte å sjekke om den andre har lyst til å treffe deg på, men…

Dersom den andre er nervøs eller usikker i det hele tatt, eller rett og slett bare ikke liker å måtte ta ledelsen og komme med forslag, vil du ofte få nei fra folk som ellers ville sagt ja.

Dersom du i stedet er konkret på både aktivitet og tid, vil det ofte endre seg. Det signaliserer mer selvtillit, mer trygghet, og gjør hele situasjonen mer komfortabel.

Så når du skal gi invitasjon, sørg for at den inneholder tid, sted, og aktivitet.

«La oss gå en tur sammen på torsdagskvelden, er du ledig i 7-8 tida?»

 

Ikke trekk tilbake invitasjoner.

Når du går rett på sak og setter en tid for en aktivitet vil du innimellom oppleve at dette krasjer med andre forpliktelser.

«Sorry, jeg jobber sent på torsdagen og må opp tidlig på fredag.»

I så tilfelle er det kritisk at du ikke trekker tilbake invitasjonen. Tolker vi dette som en avvisning, vil vi miste mange som bare har en travel timeplan og ikke er selvsikker nok til å foreslå andre tidspunkt.

Så i disse tilfellene kan vi enten sjekke om de har et annet tidspunkt som passer, eller la invitasjonen ligge, og forsøke igjen en annen gang.

«Ok, ingen fare. Hvordan ser helga di ut? Jeg er litt opptatt på lørdag men ellers er jeg ledig dersom det passer bedre.»

Eller.

«Ok, da tar vi det bare en annen gang, si ifra når du har mer ledig tid.»

Dersom du velger å la det ligge foreløpig, ikke vent på at den andre tar initiativ. La det gå en uke eller to, og så forsøker du på nytt.

 

Når vi slutter å gi invitasjon.

Jeg antar det er åpenbart, men sier det likevel. Dersom noen gir oss et klart nei som forteller oss at de ikke er interessert i å tilbringe tid med oss, så aksepterer vi det og slutter å invitere.

Men i mange tilfeller er folk for usikre til å gi slike tydelige nei. Så i stedet kommer de med unnskyldninger. De er for opptatte. Det passer dårlig akkurat nå. De er syke. Osv.

Når dette kommer fra noen vi ikke egentlig kjenner, holder det som regel med to forsøk. Gi invitasjon som beskrevet øverst først, og sørg for å følge opp med å spørre når det passer bedre i hvert fall en av gangene.

Om du to ganger på rad får unnvikende svar, og ingen forsøk fra den andre på å finne bedre tidspunkt, kan du ofte konkludere med at det er et nei.

Når det er sagt, dersom den du inviterer med på noe er en venn som du vet du har et godt forhold til, så kan det være greit å ikke gi opp så raskt. Bare spre invitasjonene dine utover litt mer, og/eller snakk med dem mer direkte om hva de tenker og ønsker.

Er du usikker på hva du skal gi invitasjon til for en date? Denne artikkelen svarer på det spørsmålet.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

5 kommentarer til «Hvordan gi invitasjon.»

 1. Fint innlegg :D, dette er noe som må jobbes med kjenner jeg. Å være pågående er noe som ikke faller lett for mange, meg inkludert!

  Leser bloggen deres hver fredag, håper dere fortsetter!

 2. Ikke vær pågående, vær bestemt og tydelig.

  Pågående antyder at du ikke gir deg og begynner å mase, dette handler mer om å vite hva du vil ha og ikke være redd for å verbalisere det tydelig til jenta. Det handler om å ta ledelsen, og la jenta være med deg på eventyr. Om du ser det på den måten vil det være lettere å gjøre for de av oss som foretrekker å være respektfulle ovenfor jentene vi liker :)

  Og ja, vi vil ikke bare fortsette, men vi har store planer om spennende endringer for å gjøre bloggen enda bedre for alle våre lesere, så stay tuned – snart vil det skje spennende ting! ;)

 3. Desto bedre! selve ordet pågående og måten du beskrev det på der, er noe av det som gjør at jeg ofte tolker åpne svar som nei fordi jeg ikke vil virke masete. Men det du sa der skal jeg definitvt skrive ned bak øret :D

 4. Har utrolig opplevelser.

  Kvelden starter med at jeg starter en samtale bare for å komme igang, og den går som smurt, merker hu er litt into it, men jeg var ikke helt gira på hu. morsomt anyways:)

  Deretter har jeg en litt sånn periode med kjedsomhet og litt noia for å snakke med folk.

  Så kommer jeg ut av det og kommer i snakk med ei herlig jente. Det går bra og rett før jeg skal gå for kysset, dukker noen gamle venner av meg opp som bare flater meg helt ut og jeg må snkake med de, og sier bare sorry til jenta men at dette var viktig.

  Etter dette på vei hjem så møter ejg på hu ut av utestedet og sier; du hei sorry for det men jeg måtte snakke med de og bla bla, vil gjerne bli her å prate mer, men det blir bare feil akkurat nå.

  Hun sier; no problem, du er skikkelig ekte, det er ikke ofte man møter folk som deg osv osv. Jeg sier noe litt lignende.. også sier hun: Ta fram mobilen din, tar den og skriver inn navnet sitt på et notat og sier; add meg på face.

  Så nå er det invitasjonen som skal leveres. ser ikke på dette som noe stort problem, for det kan jeg faktisk xD

 5. Herlige greier KAB, da er det bare å kjøre på!

  Når det gjelder venner som kommer mens man er i samtale med noen er det aldri verre enn at man prioriterer. Om man velger at man har mer lyst/behov å snakke med sine venner så gjør man det, men om man har mer lyst til å fortsette å snakke med jenta så hilser man høflig på sine venner men gjør det klart at man heller kommer bort senere.

  Bra jobba! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *