Hvordan gi invitasjon.

Det er, selvsagt, mange måter å gi invitasjon på. Og i de fleste tilfeller, som med venner og partnere, har det veldig lite å si hvordan vi gjør det.

Men når vi ønsker å invitere noen vi ikke kjenner like godt til å tilbringe tid sammen, er det et par ting som vil hjelpe oss å få ja oftere. Og spesielt i datingsammenhenger er dette nyttig.

Vær konkret.

Har du noen gang forsøkt å invitere noen ut og sagt noe i retning av, «kanskje vi skulle finne på noe en dag? Hva har du lyst til å gjøre?» Dersom svaret ditt er ja vil jeg at du skal ta nærmeste linjal og gi deg selv et kjapt rapp over fingrene.

Jo da, det er en veldig safe måte å sjekke om den andre har lyst til å treffe deg på, men…

Dersom den andre er nervøs eller usikker i det hele tatt, eller rett og slett bare ikke liker å måtte ta ledelsen og komme med forslag, vil du ofte få nei fra folk som ellers ville sagt ja.

Dersom du i stedet er konkret på både aktivitet og tid, vil det ofte endre seg. Det signaliserer mer selvtillit, mer trygghet, og gjør hele situasjonen mer komfortabel.

Så når du skal gi invitasjon, sørg for at den inneholder tid, sted, og aktivitet.

«La oss gå en tur sammen på torsdagskvelden, er du ledig i 7-8 tida?»

 

Ikke trekk tilbake invitasjoner.

Når du går rett på sak og setter en tid for en aktivitet vil du innimellom oppleve at dette krasjer med andre forpliktelser.

«Sorry, jeg jobber sent på torsdagen og må opp tidlig på fredag.»

I så tilfelle er det kritisk at du ikke trekker tilbake invitasjonen. Tolker vi dette som en avvisning, vil vi miste mange som bare har en travel timeplan og ikke er selvsikker nok til å foreslå andre tidspunkt.

Så i disse tilfellene kan vi enten sjekke om de har et annet tidspunkt som passer, eller la invitasjonen ligge, og forsøke igjen en annen gang.

«Ok, ingen fare. Hvordan ser helga di ut? Jeg er litt opptatt på lørdag men ellers er jeg ledig dersom det passer bedre.»

Eller.

«Ok, da tar vi det bare en annen gang, si ifra når du har mer ledig tid.»

Dersom du velger å la det ligge foreløpig, ikke vent på at den andre tar initiativ. La det gå en uke eller to, og så forsøker du på nytt.

 

Når vi slutter å gi invitasjon.

Jeg antar det er åpenbart, men sier det likevel. Dersom noen gir oss et klart nei som forteller oss at de ikke er interessert i å tilbringe tid med oss, så aksepterer vi det og slutter å invitere.

Men i mange tilfeller er folk for usikre til å gi slike tydelige nei. Så i stedet kommer de med unnskyldninger. De er for opptatte. Det passer dårlig akkurat nå. De er syke. Osv.

Når dette kommer fra noen vi ikke egentlig kjenner, holder det som regel med to forsøk. Gi invitasjon som beskrevet øverst først, og sørg for å følge opp med å spørre når det passer bedre i hvert fall en av gangene.

Om du to ganger på rad får unnvikende svar, og ingen forsøk fra den andre på å finne bedre tidspunkt, kan du ofte konkludere med at det er et nei.

Når det er sagt, dersom den du inviterer med på noe er en venn som du vet du har et godt forhold til, så kan det være greit å ikke gi opp så raskt. Bare spre invitasjonene dine utover litt mer, og/eller snakk med dem mer direkte om hva de tenker og ønsker.

Er du usikker på hva du skal gi invitasjon til for en date? Denne artikkelen svarer på det spørsmålet.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Hvordan gi invitasjon.”