Fra nummer til date.

For en uke siden fikk vi en mail fra en leser som ønsket å vite mer om SMS- og nettsjekkking. Denne uken kommer derfor en artikkel om oppfølging på telefonnummer, og neste uke vil vi følge opp med en artikkel om nettdating. Takk for innspillet Ole!

Å få nummeret.

Du drar mobilen opp av lomma mens du sier, “du var jo ei morsom jente (/gutt), vi burde snakkes mer senere, hva er beste måten å få tak i deg på?” Samtidig rekker du telefonen over til din samtalepartner som smiler og trykker inn nummeret sitt på displayet. Du lagrer det med navn, og kanskje stedet dere møttes, og så skilles deres veier. Men, hva skjer videre?

Å få et telefonnummer fra noen du har hatt en hyggelig samtale med er ikke vanskelig i det hele tatt. Det er rett og slett bare å be om det. Kjørereglene er at du alltid antar suksess, og derfor er det ingen vits i å spørre “kan jeg få telefonnummeret ditt?” Det viser seg å være mye mer effektivt å bare anta at man skal snakke med vedkommende igjen senere og si noe i retning av eksempelet over.

En liten stund senere sender du en melding hvor det står noe i retning av “her er forresten nummeret mitt, så vet du hvem det er som tar kontakt i morgen ettermiddag.” (eller et annet passende tidspunkt for deg.) Nå har du både sørget for at hun kjenner igjen nummeret ditt når du tar kontakt, og du har satt opp et tidspunkt for når du kommer til å gjøre det – noe som eliminerer hele spørsmålet om “hvor lenge skal man vente før man tar kontakt igjen?” og forbereder henne på det slik at det ikke kommer overraskende på.

 

Ringe eller SMS?

Så er det på tide å følge opp på nummeret og samtalen og ta jenta (eller gutten) med ut på en date for å bli enda bedre kjent (les denne artikkelen for mer tips på hva du inviterer til på date). Så er spørsmålet: Skal du ringe, eller sms’e? Det er nemlig fordeler og bakdeler med begge delene.

Fordelen med å ringe fremfor å tekste er at det øker sjansen for at jenta sier ja til det du foreslår, rett og slett fordi du viser mer selvtillit og fordi hun får mindre tid til å tenke seg om og komme opp med dårlige grunner for hvorfor hun ikke skal være med. Bakdelen er at en del unngår å svare telefonen fordi de blir litt stresset av at noen de knapt kjenner ringer dem, eller fordi de enkelt og greit er opptatte når du ringer.

Fordelen med å tekste er at det setter mindre press på situasjonen for henne, noe som ofte øker svarprosenten, mens bakdelen er at hun får bedre tid til å komme opp med dårlige grunner for hvorfor hun ikke skal tørre å møte deg på nytt.

Jeg overlater det til deg å ta avgjørelsen her, men personlig liker jeg å ringe. Dersom jeg ikke får svar sender jeg en melding enkel melding med “overlegen ;)” eller noe annet kort og enkelt som vil skape en reaksjon, og så snart jeg får svar på den kan jeg enten ringe på nytt (nå vet jeg jo at hun har telefonen i hendene) eller fortsette samtalen over sms.

Når du først har fått kontakt kan du gjerne dra litt småprat til å begynne med, sette henne i det humøret hun var i når dere møttes ved å snakke litt kort om det dere snakket om da, og skape litt spenning gjennom litt tull og lek, men målet med samtalen er invitasjonen til å møtes på nytt, så la det ikke gå for lang tid før du inviterer.

 

Selve invitasjonen.

Dette er den enkleste delen av hele prosessen. Om du har tatt hensyn til komfortregelen i artikkelen om dating så vet du allerede hva du skal invitere henne med på. Nok en gang spør vi ikke, vi antar suksess og foreslår. “Bli med på en kaffe i morgen etter jobb, jeg vet en plass hvor de har byens beste kakao” er mye bedre enn “har du kanskje lyst til å bli med på kaffe en dag?” Vær ledende og vis at du har kontroll på situasjonen.

Invitasjonen skal inneholde tid (alltid), sted og aktivitet. Den skal foreslås, ikke spørres om, og den skal være direkte og uten nøling.

Men hva om hun ikke har tid?

Om hun ikke har tid, eller er usikker på om hun vil møte deg, får du gjerne et svar i retning av “det passer dessverre litt dårlig, da skal jeg <insert grunn her>.” Greit nok, vi er fleksible vi og svarer “ok, jeg har en litt travel uke ellers, men når passer det best for deg?” Nå vil du få en god pekepinn på om hun virkelig ønsker å møte deg men ikke hadde tid den dagen, eller om hun ikke er så ivrig på å møte deg likevel. Regelen er enkel: Om hun foreslår en annen dato er hun interessert i å møtes, om hun kommer med en vag og unnvikende unnskyldning om at hun har det travelt for tiden og ikke vet når det passer er hun ikke helt solgt på tanken av deg enda.

Foreslår hun en dato (og den passer for deg) så er det ikke noe mer å tenke på. Avtal et klokkeslett og gjennomfør daten. Om hun derimot er unnvikende så smiler du og sier at det er helt greit, dere får heller prøve på nytt senere. Deretter er jobben din å bygge mer komfort med henne. Få i gang noen samtaler innimellom (facebook og lignende er bra for dette, men telefon fungerer også om du ikke kan møte henne ansikt til ansikt) for å la henne bli litt mer kjent med deg og litt tryggere på deg. Samtidig som du selvsagt fortsetter å skape spenning i interaksjonene deres. En uke senere (sånn cirka, det finnes ingen absolutte regler) er det fritt frem for å ta initiativet på nytt.

Gjenta ved behov, og lykke til!

 

-Torkel-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Fra nummer til date.”