Forskning avgjør skjeggdebatten!

Skjeggets tidsalder er over oss, og mens de fleste er enige om at skjegg er sexy, råder det stor uenighet om nøyaktig hvor langt skjegget skal være. Mens noen sverger til den tradisjonelle tre-dageren som mest skaper inntrykk av at du glemte å barbere deg den morgenen, lar andre skjegget vokse langt og tykt.

Men hva er egentlig den mest attraktive skjegglengden? Det spørsmålet stilte en gruppe australske forskere seg, og spurte over 500 ulike mennesker hva de syntes for å finne svaret.

Forskerne viste 177 heteroseksuelle menn og 351 kvinner bilder av 10 smilende menn, hvor hver mann ble vist som glattbarert, med fem dager langt skjegg, med ti dager langt skjegg, og med et fullt og tykt skjegg.

skjegg

Den klare vinneren ble bildet med 10 dagers skjeggvekst, etterfulgt av en delt andreplass mellom det fulle skjegget og det glattbarberte ansiktet. Den populære stilen som hinter til at du bare glemte å barbere deg før frokost taper altså mot de andre, men hvorfor?

Forskerne spekulerer i at dette er fordi det tykkere skjegget signaliserer mer modenhet og maskulinitet, og at det fem dager gamle skjegget ikke har blitt langt nok til å skape en god tetthet og symmetri.

Men sannheten er at forskerne ikke egentlig vet. Alt vi vet er at folk flest ser ut til å foretrekke det fulle men ikke lange skjegget ovenfor alle andre alternativer, men om du ikke har anlegg for eller lyst på skjegg, så slipper du fint unna å være glattbarbert også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *