Magiske fantasispørsmål som redder dine samtaler.

fun dateEn samtale kan dreie seg om et uendelig antall emner. Man kan snakke om alt mellom himmel og jord, og alt som er over og under også. Det finnes rett og slett ingen begrensninger, men likevel har folk en tendens til å gjenta de samme samtalene gang etter gang etter gang med mennesker de møter i sin hverdag.

Jobb/skole, hjemsted, alder, familie/venner, interesser, film og musikk.

Dette er noen av de mest vanlige samtaleemnene i vår verden. Men hvorfor begrenser vi oss til enkle, og ofte kjedelige, samtaleemner som dette hver gang vi møter noen nye? Er det fordi det er lurt, trygt eller effektivt? Nei, ja og nei.

Folk ender opp med å gjenta de samme samtalene med alle de møter rett og slett fordi det er et innøvd mønster. Du har trent deg selv opp til å spørre disse trygge og kjedelige hverdagspørsmålene, til å bli en av mengden, til å ikke skille deg ut.

På den sosiale arenaen, hvor du ønsker å bli kjent med nye mennesker, må det være noe ved deg som står ut fra mengden for at folk skal legge merke til deg. Og en av de enkleste og mest effektive måtene å stå ut på en positiv måte på er å snakke om noe annet enn det alle andre snakker om.

Hva tror du vil være mest interessant – en samtale som handler om skole/jobb, eller en samtale som handler om fantastiske reiser, eventyrlige opplevelser og superkrefter?

Det er her fantasispørsmålene kommer inn.

Et fantasispørsmål kan handle om hva som helst som ikke er normalt å spørre om, og det kan stilles stort sett når som helst i en samtale.

Et typisk tidspunkt for meg å stille et fantasispørsmål er når jeg får et hverdagspørsmål fra noen andre.

“Så, Torkel, hva gjør du på fritida?”
“Nei nei, vi orker ikke slike vanlige spørsmål akkurat nå. La oss prøve noe morsommere. Dersom du kunne vært hvor som helst i hele verden, sammen med hvem som helst, og gjort hva som helst – hva ville det vært?”

Fantasispørsmål kan også kastes ut når samtaler holder på å dø ut, når du er lei av å snakke om det du snakker om, eller rett og slett bare når du har lyst – uansett hva som foregår.

Her er noen flere eksempler på fantasispørsmål:

“Om du hadde fått ti millioner kroner og beskjed om at du måtte bruke dem opp på en uke, hva ville du gjort med pengene?”
“Om du kunne hatt en superkraft, hva ville du valgt og hvorfor?”
“Om du skulle vært en kjent figur fra barndommen din (Ole Brumm, Minnie Mus, etc), hvem ville du vært og hvorfor?”
“Om du kunne levd livet til en karakter i en film, hvilken film og karakter?”
“Om du skulle vært berømt, hva ville du vært berømt for?”

Ta deg tid til å komme opp med noen flere spørsmål for din egen skyld og gjør det til en vane å kaste inn et slikt spørsmål eller to i stedet for de kjedelige standardspørsmålene som alle stiller.

Det skal ofte ikke mer til enn som så for at en samtale skal skille seg ut og bli mer underholdende og interessant for alle parter. Magien ved fantasispørsmålene vil du oppdage så snart dette flyter som naturlige samtaleemner fra deg, og du ser hvordan dine samtalepartnere bare får mer og mer lyst til å tilbringe mer tid med deg.

Og har du lyst til å lære flere kommunikasjonsteknikker, så har jeg inkludert flere i mine nettkurs.

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *