Et tips til en god date.

Har du noen gang befunnet deg i en situasjon hvor du sitter på en date, og det kan godt hende at dere har det koselig og samtalen flyter lett og ledig  – men flørten, den seksuelle undertonen og/eller lekenheten mangler? Du blir sittende fast i ditt eget hode, du får ikke slått på sjarmen og selv om du vet så alt for godt hva du burde gjøre – så  nekter kroppen / hodet / munnen gjøre det?

Løsninga er lettere enn du tror.

Problemet er at tankemønsteret ditt har gått seg fast i et spor det ikke kommer seg ut av. Underbevisstheten din (eller bevisstheten i enkelte tilfeller) har bestemt seg for at den har det komfortabelt i interaksjonen og akter ikke gjøre noe for å forandre på rytmen den har falt inn i. Dette kan vi løse veldig i to enkle steg: 1. Distraher underbevisstheten og 2. Tvinge kroppen og hodet inn i en ny rytme.

Dette gjøres på verdens enkleste måte: Endre aktivitet!

Å endre aktivitet er med på å skape emosjonell dynamikk i interaksjonen, og kan også funke som fjell for å sparke deg ut av ditt eget hode når knappen din nekter å gå fra ”av” til ”på”.

På en av mine dater befant jeg meg i et badeland på et første møte med ei jente jeg traff via blogging på nett (denne bloggen, faktisk). På et tidspunkt veldig tidlig i interaksjonen fløt vi rundt på hver vår flytepute mens vi snakket om alt og ingenting, det var koselig og slik – men der var null spenning og jeg klarte ikke helt snu fra å være ”rolig og koselig” til ”spennende og flørtete” sånn helt uten videre. Uansett ville det vært en noe merkelig overgang dersom den kom helt ut av det blå der vi fløt rundt i det varme bassenget.

Jeg tittet meg rundt og fikk øye på vannsklia. Perfekt. ”Første mann ned!”
Ved å gå fra en rolig og avslappet aktivitet (rolig samtale) med rolig og koselig stemning, kunne jeg nå gå direkte til en aktivitet med høy energi og leken stemning (konkurranse om å skli raskest), samtidig som jeg fikk aktivert oss begge fysisk. Jeg kunne øke berøringen drastisk via erting, dytting og andre fysiske småting, og jeg kunne øke push-pull fra praktisk talt null til full pupp.

Dette er overførbart til alle situasjoner. Er du på en uteplass? Dra daten med ut og kjør en morsom lek. Er du på kafe? Gå en tur ute i stedet eller stikk i bowlinghallen. Sitter dere hjemme hos en av dere og ser på film? Gå sammen på kjøkkenet for å lage noe snacks til filmen.

Det som skjer når du endrer aktiviteten på denne måten, er at endringen i aktivitet og omgivelser napper tankemønstrene dine ut av rytmen de har falt inn i og gir deg muligheten til å etablere nye tankemønstre. Dette skjer også hos daten din, og det virker derfor ikke som merkelig at du går fra en sinnstemning til en annen dersom det kommer samtidig med aktivitetsskiftet. Du kan gå fra rolig og sløv til energisk og flørtete på null tid uten at din utkårede bevisst legger merke til endringen.

Dette er selvfølgelig en sannhet med moderasjoner. Jeg vil ikke anbefale å gå fra Al Bundy i sofaen til Pepe Le Pew på kjøkkenet helt uten videre og regne med at den andre ikke vil stusse på det i det hele tatt. Kalibrer etter situasjonen, og trenger du høyere energi i interaksjonen, sørg for å skift til en aktivitet med høyere energi (lag popcornkrig på kjøkkenet når dere fikser snacks til filmen for eksempel).

Jeg har brukt, og bruker, denne teknikken ofte i mine sosiale interaksjoner. Både for å komme meg ut av uproduktive mønstre, men også for å skape mer dynamikk i jentas emosjonelle opplevelse når ting allerede går bra! Husk, de nye tankemønsterne vil ikke komme av seg selv, du må skape dem ved å aktivt gå inn for å øke de elementene i interaksjonen du ønsker, men ved å kombinere det med en aktivitetsendring vil du se at dette kommer utrolig mye lettere enn å gjøre det i en statisk setting!

Ny energi ved hjelp av ny aktivitet. Det er alt du trenger huske for å eliminere dette problemet fra datingen din for alltid!

2 thoughts on “Et tips til en god date.

  1. Veldig godt innlegg Torkel!

    Det som vekket meg er at dette er noe som kan benyttes i flere kontekster. Om noe ikke fungerer er det i de aller fleste tilfeller en ide å gjøre noe helt annet. Vi bruker altfor mye energi på å justere noe som ikke fungerer, istedenfor å bare gjøre noe helt annet!

    Du trenger kanskje ikke å vær like ekstrem som meg, å flytte til spania, men en simpel runde i vannsklia istedenfor å flyte i basenget, liker det!:)

    – Joakim

  2. Absolutt, jeg bruker denne teknikken hele tiden i interaksjoner med andre når jeg ser at det er nødvendig. Og det fungerer også på måten du har gjort det på – ved å endre mye av det som skjer rundt deg enten det er i øyeblikket eller i det større bildet, så må man på en måte reboote og starte på nytt.

    Dette er noe av det jeg selv gjør hver gang jeg legger ut på en av mine reiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *