Et lite tips for vinterdatinga.

coffeeNorge er et kaldt land, og med det kommer det lange måneder med norsk kulde, snø, is og i verste fall regn og slafs på bakken. Folk holder seg inne, eller pakker seg inn i store klær, men det verste med årstiden er ingen av disse tingene – det verste med denne årstiden er at den fysiske kulden vi opplever, også gjør oss mer lukket for andre mennesker.

Som du vel gjerne vet, så bruker vi ofte temperatur som en måte å beskrive andre mennesker på. En person som er «kald» er gjerne ikke noen vi anser som spesielt interessante. Det er ofte en beskrivelse på noen som er overlegen, arrogant, vanskelig å bli kjent med, uinteressert, og så videre. En «varm» person, derimot, er gjerne noen som er omsorgsfull, interessert i deg som person, imøtekommende, åpen og som har en rekke andre attraktive trekk.

Og det viser seg at denne måten å beskrive andre mennesker på skaper en psykologisk link (ofte kalt feilattribusjon) mellom ordene vi bruker og den fysiske følelsen vi opplever, noe som ble oppdaget av forskeren Solomon Asch så langt tilbake som i 1946.

I studien til Asch, som har blitt gjenskapt en rekke ganger siden (senest i 2008), ba forskerne forsøkspersoner komme inn for å svare på et spørreskjema. Når forsøkspersonene ble tatt imot av forskernes medhjelper som skulle gi dem spørreundersøkelsen, ble de bedt om å holde medhjelperens kopp mens han skrev ned deres navn, alder og lignende.

I halvparten av tilfellene var denne koppen fylt med varm væske (kaffe) og i halvparten var den fylt med noe kaldt. Forsøkspersonene holdt koppen i en kort periode, og fikk så utlevert et spørreskjema hvor de blant annet skulle rangere medhjelperen på en skala for personlighetstrekk som strakte seg mellom typisk «kalde» og «varme» egenskaper.

Det forskerne fant, var en klar sammenheng mellom temperaturen på koppen forsøkspersonene hadde holdt – og hvordan de rangerte forskernes mehjelper. De som hadde holdt den varme koppen anså medhjelperen som en langt varmere – og derav mer attraktiv – person, enn de som hadde holdt den kalde koppen.

Og ikke bare det, men forskerne Williams og Bargh fant i 2008 ut at forsøkspersoner som før forsøket holdt noe varmt i hendene også var mer gavmilde og tenkte mer på hva andre ville, enn de som hadde holdt noe kaldt. Mens bare 25% av de som hadde holdt noe kaldt oppførte seg gavmildt og varmt mot venner, var det over dobbelt så mange (54%) av de som hadde holdt noe varmt som prioriterte å være varm og gavmild umiddelbart etterpå!

Så hva betyr dette for oss?

Vel, det viser oss at vi kan tjene mye på å sette opp dater, eller ha objekter eller aktiviteter, som gjør oss og vår utkårede varm – spesielt nå i den kalde perioden.

Ikke gi din date en kald brus når hun kommer på besøk, men en varm kopp kakao. Om dere møtes ute, sørg for å møtes et sted hvor du vet at dere raskt kan få varmen i dere. Sett dere ved siden av en ovn, kjøp varm drikke, og få varmen i hender og kroppen så raskt som mulig. Takket være feilattribusjonen i vår psykologi vil det få deg til å fremstå som en varmere person, og gjøre daten din mer interessert i å være gavmild med deg. Og det er vel begge ting vi kan se for oss er nyttig , er det ikke?;)

 

-Torkel

PS: Synes du studier og råd som dette er interessante? I min e-bok Attraksjonskoden kan du lese om over 70 studier som dette på de aller fleste tema som har med attraksjon å gjøre. Boken dekker alt fra hva som skaper fysisk attraksjon, til hvordan vi kan lære oss å bli mer attraktiv, kommunisere mer attraktivt, og hva vi kan gjøre for å øke attraksjonen mellom oss og andre – enten vi er single eller i et forhold. Skaff deg ditt eksemplar av boken her!

 

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2737341/#R1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *