Er du observant?

Er du observant?

woman-and-man-looking-at-each-other«Trekk et kort!» Sa jenta på vorspielet mens hun holdt frem kortstokken med baksiden opp, «får du et svart kort drikker jeg så mange slurker som tallet er, får du et rødt drikker du.»

«Okei,» sa jeg. «Hvor mange slurker vil du ha? Tre? Fire? Fem?»

Jentene trakk på smilebåndet.

«Jeg tror fire blir et bra antall for deg. Så jeg tenker jeg går for kløver fire.» Jeg la hånda mi på kortstokken og dro ut kløver fire.

De kollektive kjevene til jentene falt åpen, og søstera mi utbrøt: «Dette er grunnen til at jeg ikke kommer til å leke denne drikkeleken med bror!»

De neste minuttene gikk til spørsmål om jeg var synsk. Noen ville prøve på nytt. Denne gangen sa jeg at jeg skulle trekke spa to, og trakk spa tre ut av kortstokken. Nært nok til nye skeptiske blikk fra forsamlingen, men med nok feilmargin til at det ikke ble for åpenlyst at jeg jukset.

Er jeg synsk?

Selvsagt ikke. Synskhet eksisterer ikke. Men jeg er observant, og det er så nært som man kommer.

Mens jentene stokket kortene, kastet jeg et diskret blikk på kortstokken og fikk med meg hva det nederste kortet var. Når det var min tur til å trekke plasserte jeg fingrene mine over kortstokken, og tommelen min under på det nederste kortet. Ved å bruke kun tommelen til å dra ut det kortet (i stedet for å bruke fingrene mine til å dra ut et av kortene på oversiden av kortstokken) i én rask bevegelse var det ingen som fikk med seg at jeg trakk det nederste kortet begge gangene.

Så hva er poenget med denne lille historien? Forsøker jeg å oppfordre deg til å gå old school og lære deg tryllekunster for å imponere damene?

Nei.

Dette er bare et enkelt, praktisk og tydelig eksempel på hvordan man kan bruke selv den minste detalj man merker seg til å skape situasjonene man ønsker. Ved å trene på å være observant vil du få mange fordeler i mange situasjoner, og det vil gjøre det mye lettere for deg å skape en god kjemi med de du snakker med.

Legger du merke til at jenta du snakker med i baren titter på den samme fyren gang etter gang? Der har du konkurransen din – eller hennes bestevenn. Er daten din venstrehendt? Gi henne tingene til hennes venstre hånd. Ser hun på alle hunder som går forbi? Fortell henne om barndomshunden din.

Å være observant er et viktig element for å skape en god connection med andre. Jo mer du vet om dem, jo lettere er det å finne det dere har til felles og skape en god interaksjon. Og dette gjelder både for det morsomme og lekne, det overfladiske og praktiske – og det personlige og intime.

Tren deg på dette daglig. Observer oppførselen til menneskene du snakker med, se hva du kan lære om dem ved å følge med på hva de gjør, hvordan de gjør det og hvorfor de gjør det. Ikke bare vil det gjøre det lettere for deg å skape en genuin connection med dem – det vil få deg mer ut av ditt eget hode og gjøre deg mer engasjert i interaksjonen.

Hvordan være observant, og hvordan bruke det for connection, er en av de mange tingene vi kommer til å dekke på vårt ukelange kurs for menn i Oslo 11. – 17. juli. Så om du vil lære deg å mestre dette på null tid anbefaler jeg at du stikker over hit, og tar en titt på detaljene for kurset!

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *