En utfordring til deg.

Forrige helg var jeg i Trondheim, hvor jeg sammen med Klas kjørte en workshop med tre herlige deltakere. Helga var en suksess og vi storkoste oss med guttene (og jentene når vi var ute), men det er spesielt en ting som henger igjen hos meg etter helga, og det var noe Klas fortalte.

Emnet var, kanskje ikke overraskende, hvordan – og ikke minst hvorfor – komme i kontakt med fremmede mennesker, og Klas fortalte om noe han gjør daglig, som er både med på å vedlikeholde hans ferdigheter med fremmede – og øke motivasjonen hans for å møte dem.

Klas sa: «Hver dag på jobb som selger har jeg en konkurranse med meg selv om å finne den mest interessante personen jeg kan finne.»

Dette kan høres noe elementært ut, men en slik holdning skaper ufattelig mange positive ringvirkninger. Hver eneste dag gjør nemlig Klas en oppriktig innsats for å virkelig bli kjent med kundene han har innom der han jobber. I stedet for bare å forsøke å selge dem et produkt eller hjelpe dem med problemer, søker han etter å bli kjent med dem som person. Og på grunn av dette møter han mange svært interessante mennesker. Alt fra tilflyttede amerikanske millionærer, til eksperter på romersk krigføring (en av Klas’ personlige interesser), til profesjonelle idrettsutøvere og det som mer er.

Hvor flink er du til å virkelig lete etter interessante mennesker i din hverdag?

 

En av de raskeste måtene å utvikle sine ferdigheter med fremmede på er nettopp å snakke med flere fremmede. Om det er i situasjoner hvor det er meningen du skal ta kontakt med dem (på jobb, for eksempel), i situasjoner der det bare virker tilfeldig (noen setter seg ved siden av deg på bussen) eller i situasjoner hvor du gjør en aktiv innsats for å snakke med nettopp dem er ikke viktig. Det viktige er at du gjør det.

Med mye sosial trening blir dine sosiale ferdigheter og din kalibrering automatisk bedre. Og kan du slå opp en samtale med den gamle dama eller den unge mannen som setter seg ved siden av deg på bussen, så kan du gjøre det samme med hun søte jenta som står ved siden av deg på busstoppet.

Så her er min utfordring til deg: Over den neste uken, se hvor mange interessante mennesker du klarer å møte ved å virkelig være nysgjerrig på hvem folk er og hva de gjør. Skriv en liten stikkordsliste om vedkommende hver gang du møter noen som du synes er interessant, og se hvor mye det vil hjelpe på motivasjonen din til å fortsette å jobbe med din sosiale utvikling. Jeg skal gjøre det samme, og om bare EN av dere kommenterer på denne posten neste fredag og deler noen av deres møter, lover jeg å gjøre det samme!

 

-Torkel-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “En utfordring til deg.”