Det eneste som fungerer for å bli dyktig..

hacemos-coaching-_1_1481392Har du noen gang gått på et treningssenter, men så når du ikke hadde sixpacken på plass etter første trening så innså du at trening bare rett og slett ikke fungerer?

Hva med den gangen du skulle lære deg å sykle, men så tippet du allerede den første gangen du prøvde og innså at det ikke var noe vits i å fortsette?

Eller kanskje har du forsøkt å spille et spill, angry birds, eller noe på en pc, xbox eller playstation. Eller kanskje noe så primitivt som kortspill eller monopol. Men siden du ikke mestret spillet og vant den første eller andre gangen du prøvde, så innså du at det var umulig å få til?

Ikke? Rart..

Har du noen gang forsøkt å bedre ditt sosiale, romantiske eller seksuelle liv, men gitt opp?

Kanskje forsøkte du å ta initiativ til et par sosiale samlinger for å øke din sosiale sirkel – men ingen/for få dukket opp, så du ga opp for å slippe nederlaget du følte.

Eller kanskje gikk du ut noen kvelder for å snakke med attraktive fremmede, men siden det var skummelt, vanskelig eller ikke ga deg de resultatene du ville ha så fant du ut at det ikke var noe vits.

Kanskje har du gått på date, prøvd nettdating litt, forsøkt å gå for et kyss – men siden resultatene ikke kom når du ville ha dem (som, la oss være ærlig, var med én gang) så ga du opp.

De siste tre scenarioene er lik de første tre. Likevel er det utallige mennesker som gir opp å forbedre sine sosiale ferdigheter og resultater når disse ikke kommer lett og med en gang.

Den største faktoren for at du skal oppnå resultatene du ønsker på de områdene av livet ditt er nettopp innsatsen du legger i det. Hvor mye innsats har du virkelig lagt i å få flere venner, eller lære deg å bedre kommunisere og flørte med det attraktive kjønn?

For noen år siden gjennomførte jeg en større undersøkelse blant våre tidligere kursdeltakere, som viste oss noe veldig interessant (men ikke overraskende) om resultatene de hadde fått etter at de hadde deltatt på vårt kurs.

Vi ba disse tidligere kursdeltakere svare på en rekke spørsmål, blant disse spurte vi «På en skala fra 1 til 10, hvor stor effekt har det du lærte på kurset hatt på disse delene av ditt liv:

  • Ditt sosiale liv
  • Ditt romantiske/datingliv
  • Ditt sexliv»

Senere, etter en rekke andre spørsmål, spurte vi: «På en skala fra 1 til 10, hvor mye innsats har du lagt i å bruke og trene på ferdighetene du lærte innen:

  • Bygging og design av sosiale sirkler
  • Dating og forhold
  • Sex og seksualitet»

leaderSvaret var tydelig, med ett poengs avvik var det 100% sammenheng mellom svarene. Det betyr at dersom noen hadde svart f.eks. 8 på det første spørsmålet, så hadde de også svart 7, 8 eller 9 på det siste. Dette gjaldt ALLE som hadde svart.

Det eneste som avgjorde hvor gode langsiktige resultater våre kursdeltakere hadde i sine sosiale, romantiske og seksuelle liv etter kurset, var altså innsatsen de hadde lagt i å praktisere og trene på det de hadde lært.

Vi vet at innsatsen vår i stor grad bestemmer resultatet vårt på det aller meste i vårt liv, og vi er ofte villige til å gjøre innsatsen som er nødvendig for å oppnå det vi ønsker i mange sammenhenger. Men noe skjer, for enkelte, når vi snakker om sosiale sirkler, kjærlighet eller sexliv. Og dette «noe» er den største sabotøren for nesten samtlige av de der ute som ikke lever de sosiale, romantiske og seksuelle livene de ønsker.

Og jeg har vært der selv. I mange år av mitt liv gjorde jeg ikke annet enn å være misfornøyd med disse delene av livet mitt, uten å egentlig gjøre noe med det. Det var først når jeg bestemte meg for at nok var nok, når jeg ikke lenger var villig til å la de tre viktigste delene av mitt liv være de tre mest frustrerende delene av mitt liv, at ting endret seg.

Når jeg begynte å gjøre den beste innsatsen jeg kunne, over så lang tid som det var nødvendig for å komme i mål, kom også resultatene.

Jeg investerte mye tid, energi og ressurser i dette – og jeg har aldri angret på det.

 

Så spør deg selv, har du falt i denne fellen – eller er du villig til  å gjøre den nødvendige innsatsen, så lenge som det er nødvendig, for å få resultatene du vil ha?

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *