Det du gjør i dag er trening for i morgen.

”Det du gjør i dag er trening for i morgen.”

Disse ordene hørte jeg første gang fra min venn, og uoffisielle coach, Jamie Smart, og så snart han hadde avsluttet setningen innså jeg at dette var en av de viktigste læresetningene jeg hadde hørt innen selvutvikling.

Vi mennesker liker å gjøre det som er kjent for oss. Er du flink til noe, så foretrekker du gjøre det du er flink til fremfor nye og ukjente ting. Det du gjentar dag etter dag etter dag blir så kjent for deg at det raskt etablerer seg som en leveregel. Dersom du ønsker forandre på deg selv eller ditt liv, er det derfor viktig at du gjør deg så kjent med de nye elementene dette fører med seg at disse blir nye leveregler for deg!

La oss ta et eksempel som jeg tror mange av leserne av denne bloggen vil kunne identifisere seg med:

De fleste av oss ble lært fra en tidlig alder at vi ikke skulle snakke med fremmede, og at dersom noen forsøkte være vennlige med oss så måtte vi være forsiktige og søke til noen vi allerede kjente (våre foreldre) for å være trygge. Dette øvde vi oss på hver dag gjennom hele oppveksten, og når vi plutselig var gamle nok til å stå på egne ben opplevde vi en intern konflikt. På den ene siden var en av våre grunnleggende leveregler at vi ikke skulle prate med fremmede, i hvert fall ikke uten å ha backup av noen vi kjente, og på den andre siden dukket det opp et grunnleggende behov for å ha sosial omgang med mennesker på de nye arenaene vi befant oss på.

Frem til dette punktet har vi blitt så flinke til å ikke snakke med fremmede, at tanken på å ta kontakt med en fremmed nærmest skremmer vannet av oss. Vi opplever ting som sjekkemiljøet kaller ”Approach Anxiety” og ”Limiting Beliefs”, og vi søker til våre venner for å gjenopprette den trygge og kjente følelsen vi er blitt så flinke til å sette pris på.

Så hvordan kan vi bruke denne læresetningen for å forbedre denne situasjonen?

Vel, det er såre enkelt: Om det du gjør i dag er trening for i morgen, må vi begynne å øve på de tingene i dag som vi ønsker være komfortabel med i morgen!

Om du IKKE går bort og slår av en prat med den interessante personen på treninga, festen, utestedet eller kjøpesenteret – så blir du flinkere og flinkere til å IKKE snakke med mennesker du er tiltrukket til. Om du derimot rusler bort og sier hei – ja da blir du littegrann flinkere til å gjøre nettopp det!

I Jamies ord: ”Practice feeling how you’ll feel and doing what you’ll do when you get where you’re going. Then, by the time you get there, you’ll be comfortable with it.”

Med andre ord: Gjør i dag det du ønsker være flink på i morgen, så når morgendagen kommer vil du være komfortabel med det!

Til din suksess!

-Hjerter-

2 thoughts on “Det du gjør i dag er trening for i morgen.

 1. Utrolig at jeg ikke har sett denne siden før, hvis dere har holdt på å skirve og diskutere her i så mange uker allerede. Begynner med første utfordring fra nå!(Selv om klokka erti over elleve på en tirsdag.

  Jeg vet ikke om noen leser det her, men jeg føler jeg må fortelle litt om meg selv. Jeg er en gutt på 21 år, som store deler av livet ikke har trodd på meg selv. Jeg har til tider følt meg som verdens mest sjenerte person. Det er som om jeg får noe i øynene og de blir blanke og svir, bare jeg kommer i nærheten av folk jeg ikke kjenner. Så jeg tror det kommer til å bli hardt å få til mange av de utfordringene. Men jeg skal gjøre det, for jeg har virkelig et brennende ønske, ikke om å være populær og bli likt av alle, men å bli likt av meg selv.
  Til «Hjerter» og dere andre som skriver her, tusen takk for iniativet. For å bruke deres egne ord: Det er bare å følge med her hvis dere vil vite hvordan fremgangen min blir. Jeg føler veldig for å dele det med dere, og kanskje til og med få drøftet litt synspunkter og for meg, dype tanker med dere.

 2. Hei Superthimo!

  Velkommen til oss! Vi har holdt det gående i litt over 4 måneder nå, og selv om den offisielle perioden med utfordringer er over kommer vi til å fortsette å dele artikler på denne bloggen fremover.

  Det er godt å se at du har oppdaget oss og ønsker være med, du høres ut som en perfekt kandidat for dette opplegget, og jeg følger med på kommentarene her, så om det dukker opp noen spørsmål eller tanker underveis må du gjerne dele dem her, så skal jeg svare etter beste evne!

  Godt å ha deg på laget! :)

  -Hjerter-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *