Det du fokuserer på økes.

Hva fokuserer du på?

I dag vil jeg bare dele en enkel, men viktig, artikkel med dere.

Dette enkle mindsettet og grunnleggende verktøyet vil kunne utgjøre enorme endringer i ditt liv. Du må bare ta det til deg, og kanskje legge om noen gamle vaner.

Det du fokuserer din oppmerksomhet på over en periode av tid, økes i omfang i livet ditt. Med å fokusere mener jeg både tanker og følelser. Rett og slett den mentale og emosjonelle oppmerksomheten du gir til et visst element av ditt liv.

Bekymring, for eksempel, er en ypperlig måte å fokusere på det du ikke vil ha i livet ditt. Enten det måtte være dramatikk, dårlig helse, gjeld eller lignende. Når noen presenterer en bekymrende situasjon til meg er svaret mitt alltid det samme: ”Det ordner seg, ingenting å bekymre seg over!” Og denne holdningen holder jeg på helt til jeg kan bevise at jeg har rett.

Jeg nekter bekymre meg spesielt mye over ting. I stedet fokuserer jeg på det jeg vil ha.

Om du tror på “The Law of Attraction”, skjebnen, karma, religion eller enkle (og i min mening korrekte) psykologiske systemer slik som Reticular Activation System er ikke viktig. I dette tilfellet er det ikke reisen, men målet, som gjelder.

Så hvordan gjør vi det?

I August 2008 lærte jeg noe utrolig viktig fra min venn Zan Perrion som jeg har benyttet meg mye av siden den gang.

Zan fortalte meg at når ting ikke gikk som planlagt (eller ”galt” som andre ville sagt) så tenkte han enkelt og greit, ”dette var interessant. Jeg lurer på hva som skjer nå?”

Dette er en utrolig sterk mindset som praktisk talt eliminerer uproduktive følelser som frustrasjon, sinne og stress når noe ikke går slik jeg ønsker. Ved å velge å se problemet som en mulighet, en utfordring, eller enkelt og greit som muligheten til å oppleve noe nytt, så blir livet mye mindre frustrerende.

Nysgjerrighet tar over, og jeg kan fokusere på løsninger i stedet for problemer.

Og når ting ikke ordner seg, så dveler jeg ikke ved det. Jeg lar være å syte og klage om det, og jeg lar det ikke ødelegge min dag, uke, måned eller år. Jeg beveger meg enkelt og greit videre.

”Interessant. Det kan være dette suger, men nå veit jeg i hvert fall at dette er en ting som ikke vil ordne seg, så la meg bevege meg videre og se hvilke nye muligheter denne situasjonen har skapt og hva jeg har lært av den!”

Din tur.

For å tiltrekke deg det du vil ha, se for deg det du lyster etter, og føl deg slik du vil føle deg når du har fått det.

Ta på deg smilet du vil ha den dagen du har nådd dine mål. Gå slik du går når du er komfortabel, selvsikker og i godt humør. Snakk slik du vil snakke når du har blitt den du vil være. Og før du vet ordet av det – så er du den personen!

Er du usikker på hva du har fokusert på så langt i livet? Ta en titt rundt deg. Det du ser i livet ditt er de tingene du selv har skapt og brakt dit. Forandre din fokus, så vil du forandre ditt liv.

Er du usikker og nervøs rundt jenter/gutter og fokuserer på dette når du forsøker forbedre deg selv?

Vel, gjett hva? Det er feil taktikk. Fokuser heller på de egenskapene og ferdighetene du vil ha og allerede har. Ikke gi dårlige minner i fortiden din fokus. Fokuser på fremtiden og på hvordan ting skal være. Så vet du i hvert fall at du bruker energien din på riktig sted.

Du vil alltid kunne finne noe positivt å fokusere på. Du vil alltid finne nye muligheter. Og du vil alltid kunne finne noe du vil bli utrolig suksessrik på.

Alt du må gjøre er å stole på deg selv. Fokusere på fremtiden. Og etterlate fortiden i fortiden.

Lær fra din fortid, lev i øyeblikket og se frem til fremtiden. Det vil bli en fantastisk fremtid, om du lar den bli det.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *