Den store attraksjonsforskjellen mellom kjønnene.

En professor i psykologi, Gurit Birnbaum, har sammen med sitt team gjort en stor studie om attraksjon i de første møtene mellom menn og kvinner, og kommet frem til en konklusjon som kanskje ikke er revolusjonerende – men likevel veldig viktig.

Forskerne gjennomførte tre eksperimenter hvor mellom 80 og 161 studenter hadde interaksjoner med det motsatte kjønn enten ansikt til ansikt, eller gjennom online chat. Oppgaven var å beskrive en vanskelig situasjon mens den andre lyttet, deretter skulle de rangere samtalepartneren på tre punkter: Tilgjengelighet, attraktivitet og maskulinitet/femininitet.

Resultatet var tydelig:

flirting-couchMenn var drastisk mer tiltrukket til de kvinnene som scorte høyt på «tilgjengelighet». Med andre ord, menn følte seg mer romantisk og seksuelt tiltrukket til de kvinnene som viste interesse i dem enn de jentene som viste mindre interesse.

Med andre ord: For kvinner fungerer det mot sin hensikt å være «hard to get» eller å late som om en ikke er interessert i de mennene de finner attraktive.

Så hva med i den andre retningen? Var resultatene det samme når de spurte kvinnene om mennene?

Nei.

Studien viste nemlig tydelig at kvinnene ikke rangerte de umiddelbart tilgjengelige mennene som mer attraktive enn de som var noe utilgjengelig, men heller motsatt.

Det denne studien forteller oss er dermed at det er en viktig forskjell i måten menn og kvinner kan gjøre seg mer interessante og attraktive for det motsatte kjønn på:

Kvinner som viser interesse allerede i det første møtet med menn oppfattes som mer attraktive, og menn vil også anse disse kvinnene som mer aktuelle langsiktige partnere.

For menn er det derimot altså motsatt. Ved å vise mye interesse fra starten av gjør de seg mindre attraktive for kvinnene de møter.

Grunnene til dette kan være så mangt, men sannsynlige antakelser er at den umiddelbare interessen kan oppfattes som tegn på desperasjon eller som et tegn på at mannen bare vil ha jenta til sengs og ikke egentlig er interessert i henne som person (han har jo tross alt ikke blitt ordentlig kjent med henne enda).

Så hvordan kan vi bruke denne kunnskapen i praksis, spør du? Her er et par tips:

For menn:

rejecting-man-bar-divorced1Ikke vis tidlig, ubetinget interesse i jentene du møter. Vær gjerne nysgjerrig på å få høre mer om dem, deres opplevelser og meninger – men spar komplimenter, interesserte tilbakemeldinger og lignende frem til dere har skapt en samtale hvor du kan vise interesse på noe mer substansielt enn hennes utseende eller overfladiske oppførsel.

Det er MYE mer flatterende for en jente å oppleve at du liker henne på grunn av at du har oppdaget den fantastiske personen hun er gjennom interaksjoner og samtale – enn å føle at du er interessert bare fordi hun har pupper og et søtt smil.

For kvinner:

Vis interesse i de mennene du ønsker å skape en gjensidig attraksjon med fra så snart du innser at du er interessert (jo tidligere, jo bedre). Dette inkluderer å være nysgjerrig på hans liv, hans historie, opplevelser, meninger og verdier. Det inkluderer å le av vitser, å gi han interesserte/flørtende blikk, bruke lett berøring, og å være tilgjengelig for han for samtale.  Men det inkluderer selvsagt ikke å være masete eller klengete.

Dropp å leke hard to get, ikke forsøk å gjøre han sjalu ved å flørte med kompisen hans, og vær forsiktig med å ignorere han til fordel for din venninne.

 

Enten du har utovertiss eller innovertiss så kan det være en lur ide å tenke over dine tidligere opplevelser hvor du var tiltrukket til noen som ikke viste interesse tilbake – kanskje ser du nå hva du har bommet på og hvordan du kan maksimere sjansen for at det ikke skjer neste gang?

 

-Torkel

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *