Bygg et produktivt nettverk.

”Du er gjennomsnittet av dine 6 nærmeste,” påstås det enkelte steder. Dette er nok en sannhet med modifikasjoner, men budskapet er likevel både viktig og riktig. Det er menneskene du omgir deg med som påvirker hvordan du er som person, så da blir spørsmålet: Omgir du deg med de riktige personene for deg?

En av de tingene jeg ofte ser hos våre kursdeltakere er at de snakker om venner som holder dem tilbake. På en workshop i Stavanger stoppet jeg og slo av en prat med et par jenter som gikk tur med en hund mens jeg og deltakerne var ute og strakk på beina, og den ene av deltakerne sukket og sa, ”selv det der ville mine venner reagert negativt på.” Svaret mitt var enkelt, ”skaff deg nye venner.”

Å omgi seg med de rette menneskene er i mange tilfeller helt avgjørende for å bygge det livet du ønsker deg, uansett hvilket liv det måtte være. Ønsker du å lykkes profesjonelt innen noe, så må du omgi deg med mennesker med ambisjoner innen det samme eller lignende felt. Ønsker du å endre ditt sosiale liv, så må du omgi deg med mennesker med samme mål, eller mennesker som allerede er der du ønsker være. Det er ikke for ingenting at idrettsutøvere, skuespillere og artister veldig ofte finner hverandre i både vennskap og forhold. De har samme livsfokus, og sammen øker de både sin livskvalitet og fremgang på det aktuelle feltet.

Dessverre er det slik at mange holder på gamle vennskap fordi de føler at de må. De gjemmer seg bak lojalitetsbegrepet for å begrunne hvorfor de alltid tar med seg vennen(e) som holder dem tilbake sosialt eller profesjonelt, og innser ikke at de skyter både seg selv og disse vennene i foten ved å gjøre det. Vennskap, forhold og bekjentskaper kommer og går, og vi må være villig til å legge bak oss de som ikke lenger hører hjemme i livet vårt og heller skape nye slike forhold som vil føre mer glede og fremgang inn i både livet vårt, og livene til de vi knytter til oss. Våre gamle venner vil selv bevege seg videre til å treffe mennesker som er mer som dem enn det vi har utviklet oss til å bli, og til slutt vinner alle på det.

Ikke brenn broer. Alle du setter pris på burde selvsagt være velkommen i ditt liv, men sørg for å ha en nøktern holdning til akkurat hvor mye plass de får i livet ditt. Ingen av de som holder deg tilbake fra å være den du er og gjøre det du vil fortjener en stor rolle i livet ditt. Snakk med de av dine venner du føler at dette gjelder og forklar dette for dem. Å stå for hvem du er, og hvem du ønsker å bli, er kritisk for din utvikling, og om de ikke er villige til å støtte deg, så er det på tide å finne andre som er det.

Denne bloggen er full av tips og råd på hvordan du kan møte nye mennesker, bygge nye sosiale sirkler og skape det livet du ønsker deg. Om artiklene ikke holder for deg finnes det kurs man kan ta, samlinger man kan gå på og nettsteder man kan oppsøke for mer informasjon og hjelp i riktig retning. Så ta en vareopptelling av menneskene i ditt liv og finn ut hvilke forhold som har gått ut på dato, og hvilke forhold du ønsker flere av. Ta så de nødvendige stegene for å få dette til å skje.

 

-Torkel-

2 thoughts on “Bygg et produktivt nettverk.

  1. Alt sammen er jeg så fullstendig enig i. Det kan være vanskelig å legge et langt vennskap bak seg, men det er som du sier å skyte seg selv og denne/disse vennen(e) i foten å gjøre noe annet. Ingen ganger på å være i et «forhold» der den ene ikke får minst like mye ut av det som den andre.

    Like!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *