Betydningen av god helse

Denne ukens innlegg handler om tre enkle, men likevel viktige ting folk ofte glemmer. nemlig mat, søvn og trening. Vi har lett for å glemme hvor stor innvirkning på våre liv de faktisk har.

For igår spiste jeg en litt sen lunsj sammen med ei god venninne av meg. Jeg fortalte henne at jeg slet litt med å komme igang med ukens artikkel og lurte på om hun hadde noen gode forslag. Og gjett om hun hadde. :-)

«Du må skrive at mannfolka må ta vare på helsa si. vi gidder ikke bruke tid sammen med en fyr som ser ut som en dass, har dårlige matvaner og ikke har trent på flere måneder. »

Hadde jeg snakket gresk hadde jeg kanskje ropt:»Heureka!»

Mat, trening og søvn er ting de fleste tar for gitt. Det er bare noe vi gjør fordi vi må, men de færreste har et gjennomført bevisst forhold til kosholdet, treninga og sitt søvnmønster.

Riktig mengde og type mat, trening og søvn er kjempeviktig. Ikke bare for å attrahere en partner (eller flere), men også fordi vi har det rett og slett mye bedre med oss selv. Legg merke til når du spiser, hva du spiser og hvor mye du trener. Hvordan føler du deg i de periodene hvor du får i deg riktig mat, og du får beveget kroppen din jevnlig? Hvordan føler du deg når du har sovet litt lite, stressa på jobben, kun spist fastfood og det har gått noen uker siden forrige gang du trente?

Dere ser hvor jeg vil. Dette er egentlig selvfølgelige ting, men likevel temaer som folk ofte overser. «det er ikke så nøye. det er jo bare litt mat. hvor viktig er det egentlig?» tenker vi, mens vi stapper i oss en slapp burger fra sjappa på hjørnet. Våre vaner avgjør hvilken liv vi lever. Derfor betyr hver enkelt liten avgjørelse en hel del. For å se effekten dårlig mat har på kroppen vår kan jeg anbefale «Supersize me».

Mat
En trenger ikke være helsefrik for å kunne spise sunt. Vær bevisst på hva du putter i deg. En kompis av meg pleier å si :»Crap in crap out!». dersom du bare dytter i deg dårlig mat vil du få dårlige resultater. Men på den andre siden dersom du får i deg riktig mat vil du få en bra kropp og ikke minst et bra hode. Det har vist seg at de som spiser en god frokost og en bra lunsj gjør det bedre på skolen, er mer motiverte og jevnt over har en bedre helse enn de som skipper måltidene.

Det er heller ikke spesielt vanskelig å ha en kosthold som er godt nok. dersom en gjør følgende tre ting har en kommet langt:

– Kutt ut mest mulig sukker i kosten. dette gjelder seff også brus og smågodt
– spis frukt og grønt hver dag
– spis kylling eller fisk flere ganger i uken

Søvn
Dersom en får for lite søvn har en ikke mye overskudd i hverdagen. Evnen til å konsentrere seg faller raskt dersom en ikke sover nok, og en klarer ikke å følge med like godt. søvnmangel over tid er også direkte skadelig.

se bare her: http://www.helpguide.org/life/sleeping.htm

Det er så mye spennende å gjøre, artige mennesker, jobb, trening, og sosiale ting at det er litt vanskelig for meg å prioritere søvn høyt nok. noen som kjenner seg igjen?

Det fører til at jeg ligger på et snitt på ca seks og en halv time søvn i døgnet. Det er litt lite i grunn, og jeg prøver å legge meg tidligere, men det er vanskelig. Men det er noe jeg jobber med. Målet er å sove minst sju timer hver natt. Jeg kan forøvrig anbefale en Application som heter Sleep Cycle dersom noen av leserne bruker IPhone eller Ipod Touch. genialt program som gjør det gøy å sove!

Trening
Kroppen vår er utviklet for å bevege seg hele tiden. Det er ikke meningen at vi skal sitte stille foran en datamaskin dagen lang. Derfor er det viktig at vi beveger oss så mye som mulig i hverdagen. De aller fleste vet at trening er viktig for oss, men folk tenker som regel altfor komplisert. «trening» kan være så enkelt som å gå eller sykle til jobb, ta trappene i stedet for heisen.

Det beste er om en får trent hver eneste dag. Det er ikke så vanskelig og tidkrevende som det kanskje høres ut. gå til og fra butikken, jobb eller skolen. Tenk på hvordan kan du øke bevegelsesnivået i din hverdag?

Konklusjon
Et bra utseende tyder på gode vaner, at en er glad i seg selv og at en prioriterer sin egen helse. Når en prioriterer sin egen helse blir en fornøyd med seg selv. En får selvtillit og det synes godt.

En sunn person med en god dose selvtillit er attraktiv. Det er lettere å jobbe mot de målene en har om en har nok drivstoff, nok hvile og nok fysisk fostring.

Hvilke fem ting som gjør at du forbedrer din helse kan du gjøre allerede i dag?

Spar – Klas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Betydningen av god helse”